Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Sosha Duysker

  Waku Waku

  Klokhuis-presentatrice Sosha Duysker blaast de dierenquiz Waku Waku nieuw leven in.
  05 oktober
  Sosha Duysker

  Heb je teruggekeken hoe je voorgangers Rob Fruithof, ­Sybrand Niessen en Paula Udondek het deden?

  “Zeker! Ik kom uit 1991, dus ik was nog maar klein toen Waku Waku werd uit­gezonden. Maar ik had het heel vet ­gevonden. Het was voor die tijd echt baanbrekend, met gekkigheden als Rob Fruithof die met een olifant de studio in kwam lopen. In deze tijd hoef je daar niet meer mee aan te komen, maar ik kan me voorstellen dat mensen graag naar het programma keken.”

   

  Waarom zijn Waku Waku en jij een goede match?

  “Ik heb nog nooit een quiz gepresenteerd, dat is voor mij een nieuw ding. Maar het voelde als iets wat me goed zou kunnen liggen, dus dat wilde ik verkennen. Daarbij ben ik een enorme fan van dieren en de natuur. Ik wacht met smart op de dag dat ik een hond kan nemen, dat wil ik al van kleins af aan heel graag. Mijn ouders wilden er alleen absoluut geen eentje en nu gaat het niet samen met mijn werk.”

   

  Is het programmaformat flink opgeschud en vernieuwd?

  “Het decor ziet er anders uit en boswachter Tim heeft een rol gekregen: hij legt de kandidaten steeds een stelling voor, wat hij fantastisch leuk doet. Maar er zijn ook veel elementen hetzelfde gebleven: we spelen het spel nog steeds met BN’ers die strijden voor een goed doel dat ze zelf mogen kiezen en bij elk antwoord kunnen ze een aapje verdienen.”

   

  Waar heb jij je tijdens de opnames over verbaasd?

  “Dat er om ons heen zoveel gebeurt waar wij geen weet van hebben. Achter de kleinste organismen en dieren gaat een hele wereld schuil. We hebben inmiddels veertig afleveringen opgenomen en het wonderlijkste feitje dat ik me kan herinneren, is dat er een spin bestaat die vogelpoepspin heet omdat hij zichzelf camoufleert als vogelpoep om niet opgemerkt te worden. Dat is toch bizar?”

   

  Welke BN’ers deden het tot nu toe het best en het slechtst?

  “Dat moet je zelf maar gaan bekijken, maar wat me tot nu toe opvalt is dat veel kandidaten Disney-films als bron voor hun kennis gebruiken. Dan zeggen ze bijvoorbeeld: ‘Ja, dat doen leeuwen wel, want dat heb ik een keer in The Lion King gezien’, haha.”

   

  Hoe zou jij presteren als je zelf zou meedoen aan Waku Waku?

  “De vragen zijn af en toe best lastig, dus ik denk dat ik goed zou kunnen meekomen, maar soms ook zou denken: geen flauw idee. Dat maakt het ook leuk, het feit dat je van tevoren niet kunt voorspellen waar je gaat eindigen.”

   

  Wat kijk je zelf op televisie?

  “Wat ik heel leuk vind, is de ­serie Oogappels. Ik heb zelf geen kinderen, maar het is toch heel herkenbaar en grappig. De Avondshow met Arjen Lubach kijk ik geregeld, soms wissel ik af met Jinek. En De Slimste Mens vind ik ook fantastisch.”

 1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

  André Rieu: Welcome to My World
  NPO 1 om 19:06 uur
  André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

  TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

  WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
  NPO 1 om 19:50 uur
  In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)