Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Steven Kazan

  Steven en Jamie Kazan Road to Vegas

  Steven Kazàn veroverde ons land met zijn droogkomische goochelvideo’s. Nu jaagt hij zijn volgende droom na: Las Vegas.
  06 januari
  Steven Kazan

  Optreden in Las Vegas? Vanwaar die wens?

  “Ik ben natuurlijk opgegroeid in een familie vol goochelaars. Dan is het al snel een droom om een keer in Las Vegas te staan. Al vlieg ik het zelf natuurlijk iets anders aan. Bij mij is het meer sketch magic, met veel humor erin. Er gaat altijd wel iets fout.”

   

  En nu wil je de nieuwe Hans Klok worden?

  “Haha, ben je gek? Ik word nooit de nieuwe Hans. Kán ik ook helemaal niet. Zet mij vooral niet op een kist met zwaarden. Wel grappig: in de serie hebben we thuis in de woonkamer een klok hangen met zijn gezicht erop. We zien hem dus vaak genoeg.”

   

  Zonder dollen: wie is wel jouw grote voorbeeld?

  “Dan denk ik al gauw aan Tommy Cooper, die gekke Engelse goochelaar met zijn rode hoedje. Die deed ook allerlei trucs, waarbij het een en ander misging. Kon ik altijd geweldig om lachen. Nu ik er trouwens over nadenk: volgens mij heeft hij nooit in Vegas gestaan! Als je het hebt over de grote namen van nu, dan is David Copperfield een held. Een totaal andere manier van presenteren, maar wel geweldig.”

   

  Voordeeltje: jouw lieftallige assistente zit al thuis, nietwaar?

  “Nou en of. Mijn vrouw Jamie. Toen we in coronatijd begonnen met het delen van video’s, zat zij altijd naast me op de bank als ‘assistent van de goochelaar’. Een leuke gimmick, maar in feite is ze gewoon mijn manager. Zij moet mij verkopen, haha. Ze speelt trouwens ook een belangrijke rol in de serie.”

   

  Hoe stel jij jezelf eigenlijk voor: als goochelaar of komiek?

  “Oei. Tegenwoordig zeg ik meestal ­goochelaar, maar ik ben meer een komiek. Geen cabaretier, trouwens. Overigens ben ik pas een jaar of vier geleden fulltime begonnen met dit werk. Daarvoor werkte ik altijd achter de schermen bij Magic Unlimited, de act van mijn broers en schoonzus. Ik kreeg een keer een klein komisch rolletje. Nou, dat was wel een succes. Toen ben ik eerst de kast van mijn vader ingedoken, op zoek naar trucjes. Maar ja, ik wilde ook niet de tweede Hans Kazàn worden. De rol die ik nu heb past ’t beste bij me. Een goede gok.”

   

  Ben je thuis ook zo’n grappenmaker?

  “Jamie zou zeggen van niet. Zij is een stuk grappiger dan ik. Waarom niemand mij stom vindt? Er zal vast iemand zijn, toch? Zonder gekheid: mijn vader heeft me altijd geleerd om tegen iedereen aardig te zijn. Op de weg naar beneden kom je ze tenslotte ook weer tegen.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Niet zo gek veel meer, want de agenda zit vrij vol. Als ik toch neerplof op de bank, zet ik meestal iets op Netflix aan, zoals een goede serie. Op dit moment kijk ik Outlander. Maar ook The Blacklist en Death in Paradise, heerlijk. Lekker dom wegkijken. Er gebeurt iets en een uur later is het opgelost. Een beetje dat oude Columbo-gevoel.”

 1. Interview

  • *

   Bob Sikkes

   De Moeite Waard?!

   Terwijl Kopen zonder Kijken nog loopt, is Bouwkundige des Vaderlands Bob Sikkes (57) alweer aan een nieuw project begonnen: De Moeite Waard?!, waarin landgenoten huizen kopen, verbouwen en direct weer verkopen.
   Reacties0 reactie(s)