Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Tala Gouveia

  McDonald & Dodds

  Een nieuw Brits speurdersduo meldt zich op de plaats delict in de universiteitsstad Bath. Tala Gouveia is hoofdinspecteur Lauren McDonald.
  08 juli
  Tala Gouveia

  Waarin onderscheiden jullie je van andere misdaadseries?

  “Vanzelfsprekend zitten er elementen in die je zult herkennen van meer traditionele Britse misdaadseries. Maar McDonald & Dodds is ook licht van toon en je komt dan ook heel wat comedymomenten tegen. Het opvallendste verschil is dat de verhalen zich afspelen in Bath, een historische stad met talloze beschermde gebouwen die je normaal gesproken alleen in kostuumdrama’s ziet. Het is er beeld- en beeldschoon.”

   

  Jouw personage daarentegen is niet onder de indruk van Bath?

  “Als het aan Lauren ligt is ze binnen twee jaar weer weg. Ze is een echte Londense. Lauren is gewend aan het snelle leven in de wereldstad. Daar komt nog eens bij dat Lauren weinig op heeft met de bewoners die ze tegenkomt: van die types die zichzelf nogal belangrijk vinden en denken dat ze boven de wet staan. Daar moet je bij haar niet mee aankomen. Oh nee!”

   

  Hoe zou je McDonald nog meer omschrijven?

  “Lauren is erg aanwezig, ambitieus en druk. Eigenlijk heeft ze gewoon altijd haast. Een wereld van verschil met de nieuwe collega die ze van hogerhand krijgt aangewezen: rechercheur Dodds. Hij neemt voor alles rustig de tijd en zou het liefst in zijn schulp kruipen. De hoofdcommissaris hoopt dat Lauren haar ‘suffige’ collega een zetje richting vervroegd pensioen zal geven. Maar wat denk je? De twee vullen elkaar juist prima aan!”

   

  Hoe komt dat denk je?

  “Lauren ziet in dat haar wat oudere collega - ondanks zijn wat ongewone trekjes - een uitstekend politieman is. Ze beseft dat ze dankzij Dodds deducties een goede indruk kan maken bij de hoofdcommissaris. Maar ze vindt hem vooral gewoon heel erg aardig. En dat ís-ie natuurlijk ook.”

   

  Wat kunnen we bij de eerste aflevering verwachten?

  “Lauren is nog maar nauwelijks in Bath aangekomen of ze wordt al naar een chique landhuis geroepen. Daar is een Romeins artefact gestolen dat wel twee ton waard is. Onderaan de trap ligt het lijk van een onbekende man die met een buikschot om het leven is gebracht. Je hoort het: we laten er geen gras over groeien!”

   

  Lijk je eigenlijk op Lauren?

  “Dat met die ogen rollen wat Lauren doet… dat ben ík. (lacht) Ik heb er al heel wat problemen door gehad: met mijn moeder en met ex-vriendjes. En ik ben net als Lauren gewoon dól op mijn werk.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Vooral veel comedy en dramady. Momenteel volg ik Call My Agent. En ik ga zeker het BBC-kostuumdrama Pursuit of Love terugkijken. De opnamen vonden plaats in Bath op hetzelfde moment dat wij er ook draaiden.”

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)