Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Tala Gouveia

  McDonald & Dodds

  Een nieuw Brits speurdersduo meldt zich op de plaats delict in de universiteitsstad Bath. Tala Gouveia is hoofdinspecteur Lauren McDonald.
  08 july
  Tala Gouveia

  Waarin onderscheiden jullie je van andere misdaadseries?

  “Vanzelfsprekend zitten er elementen in die je zult herkennen van meer traditionele Britse misdaadseries. Maar McDonald & Dodds is ook licht van toon en je komt dan ook heel wat comedymomenten tegen. Het opvallendste verschil is dat de verhalen zich afspelen in Bath, een historische stad met talloze beschermde gebouwen die je normaal gesproken alleen in kostuumdrama’s ziet. Het is er beeld- en beeldschoon.”

   

  Jouw personage daarentegen is niet onder de indruk van Bath?

  “Als het aan Lauren ligt is ze binnen twee jaar weer weg. Ze is een echte Londense. Lauren is gewend aan het snelle leven in de wereldstad. Daar komt nog eens bij dat Lauren weinig op heeft met de bewoners die ze tegenkomt: van die types die zichzelf nogal belangrijk vinden en denken dat ze boven de wet staan. Daar moet je bij haar niet mee aankomen. Oh nee!”

   

  Hoe zou je McDonald nog meer omschrijven?

  “Lauren is erg aanwezig, ambitieus en druk. Eigenlijk heeft ze gewoon altijd haast. Een wereld van verschil met de nieuwe collega die ze van hogerhand krijgt aangewezen: rechercheur Dodds. Hij neemt voor alles rustig de tijd en zou het liefst in zijn schulp kruipen. De hoofdcommissaris hoopt dat Lauren haar ‘suffige’ collega een zetje richting vervroegd pensioen zal geven. Maar wat denk je? De twee vullen elkaar juist prima aan!”

   

  Hoe komt dat denk je?

  “Lauren ziet in dat haar wat oudere collega - ondanks zijn wat ongewone trekjes - een uitstekend politieman is. Ze beseft dat ze dankzij Dodds deducties een goede indruk kan maken bij de hoofdcommissaris. Maar ze vindt hem vooral gewoon heel erg aardig. En dat ís-ie natuurlijk ook.”

   

  Wat kunnen we bij de eerste aflevering verwachten?

  “Lauren is nog maar nauwelijks in Bath aangekomen of ze wordt al naar een chique landhuis geroepen. Daar is een Romeins artefact gestolen dat wel twee ton waard is. Onderaan de trap ligt het lijk van een onbekende man die met een buikschot om het leven is gebracht. Je hoort het: we laten er geen gras over groeien!”

   

  Lijk je eigenlijk op Lauren?

  “Dat met die ogen rollen wat Lauren doet… dat ben ík. (lacht) Ik heb er al heel wat problemen door gehad: met mijn moeder en met ex-vriendjes. En ik ben net als Lauren gewoon dól op mijn werk.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Vooral veel comedy en dramady. Momenteel volg ik Call My Agent. En ik ga zeker het BBC-kostuumdrama Pursuit of Love terugkijken. De opnamen vonden plaats in Bath op hetzelfde moment dat wij er ook draaiden.”

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win Harry Potter in 4K Ultra HD

   Een wonderbaarlijke nieuwe manier om de magische wereld van Harry Potter te beleven! Bekijk Harry Potter en de Steen der Wijzen zoals je hem nog nooit hebt gezien, nu in 4K-resolutie. Totaal TV mag deze voor drie Oscars genomineerde fantasyfilm vijf keer op 4K Ultra HD weggeven.

  TV-TIP Car wars

  Car wars
  SBS6 om 20:30 uur
  In de finale nemen de overgebleven coureurs het met hun radiografisch bestuurbare auto's tegen elkaar op voor de prijzenpot.

  TV-TIP Hotel Mumbai

  Hotel Mumbai
  Net5 om 20:30 uur
  Een groep zwaar bewapende Pakistaanse militanten opent de aanval op het iconische Taj Mahal Palace hotel in India.

  Interview

  • *

   Tooske Ragas

   K2 zoekt K3

   De Vlaamse presentator Kürt Rogiers en onze eigen Tooske Ragas zorgen dat de zoektocht naar een nieuw K3-lid in goede banen wordt geleid.
   Reacties0 reactie(s)