Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Thomas Cammaert

  The Passion

  Het is tijd voor Pasen en dat betekent: The Passion! Het is alweer de twaalfde editie van dit grootse muzikale paasevenement van KRO-NCRV.
  31 march
  Thomas Cammaert

  Welke rol vervul jij?

  “Ik speel de apostel Petrus. Samen met talenten als Noortje Herlaar, die Maria speelt, en Soy Kroon, een goede vriend van mij, die de rol van Jezus vertolkt. Het is te gek om onderdeel te zijn van zo’n groot spektakel. Ik heb een beetje kunnen spieken bij mijn voorgangers, maar ik heb de rol van Petrus ook écht eigen kunnen maken. Het is tof om hieraan te mogen werken, zeker omdat dit jaar iets nieuws staat te gebeuren.”

   

  Iets nieuws? Wat is er anders dan de voorgaande edities?

  “Er is een nieuw personage bij: Maria Magdalena, gespeeld door Kim-Lian van der Meij. Dat zorgt voor een andere sfeer in de groep. Het personage brengt ook een andere boodschap die wij nog niet kennen. En er gaat nog meer gebeuren, maar dat verklap ik nog niet!”

   

  Welke stad is dit jaar aan de beurt?

  “Doetinchem, in de Achterhoek. Die stad heeft alles wat The Passion nodig heeft. Daarnaast krijg je de prachtige natuur cadeau. We filmen dit jaar dan ook niet alleen in de stad, maar we trekken ook de natuur in.”

   

  Wat is het grote geheim van The Passion?

  “The Passion is een toegankelijk paasverhaal voor iedereen: jong, oud, gelovig of niet. Er zitten herkenbare situaties en onderwerpen in waardoor dit eeuwenoude paasverhaal nog steeds actueel is. De bekende muziekhits krijgen in het verhaal een andere context en spreken daardoor aan, ook is de cast elk jaar weer gevarieerd. Denk verder ook aan het camerawerk, waardoor de stad op zijn mooist mogelijke manier in beeld wordt gebracht en de processie waar mensen (virtueel) in mee kunnen lopen. Uit het hele land worden mensen met elkaar verbonden.”

   

  Wat is de boodschap dit jaar?

  “Het thema van deze editie is ‘alles komt goed?!’. Het gaat over hoop en dat we wat liever moeten zijn voor elkaar. Met de pandemie en de oorlog heeft de wereld wat meer liefde en positiviteit nodig.”

   

  Welke liedjes kunnen we verwachten?

  “Bij dat thema hoort natuurlijk een toepasselijk nummer en dit keer is dat Alles komt goed van Jaap Reesema. Noortje gaat een prachtig nummer zingen: Jou land van Stef Bos. En ook voor mij staat er een mooie solo op het programma van een nummer van een toffe Nederlandse band.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Wat niet! Ik ben écht een televisiekijker, dus ik kijk van alles. Uiteraard Wie is de mol?, maar ook Expeditie Robinson en Kamp van Koningsbrugge. En ik kan genieten van kneuterige programma’s als Heel Holland bakt, Project Rembrandt en natúúrlijk Boer zoekt vrouw.”

 1. TV-TIP Jochem in de Wolken

  Jochem in de Wolken
  NPO 1 om 19:05 uur
  Jochem Myjer vaart in een luchtballon over het meest sprookjesachtige natuurgebied van Nederland: Zuid-Limburg.

  TV-TIP De Nationale Reistest

  De Nationale Reistest
  NPO 3 om 20:24 uur
  Nog nooit veranderde onze manier van reizen zoveel als in de afgelopen twee jaar. Dzifa en Sahil testen de reiskennis van BN'ers.

  Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)