1. Interviews

  Timor Steffens

  Dance Dance Dance

  Aan de vooravond van een nieuw seizoen van het dansspektakel Dance Dance Dance wil Timor Steffens de elf BN-ers één ding op het hart drukken: onderschat het niet.
  06 september
  Timor Steffens

  Kun je nu al een koppel noemen dat eruit springt?

  “Ik zit altijd bij de nulmeting. Dat is de eerste keer dat ik de kandidaten zie dansen voordat het programma begint en geeft mij een beeld van wat de sterke en zwakke punten van de kandidaten zijn. Wat me opvalt, is dat die dit seizoen eigenlijk heel goed verdeeld zijn. Dus er is niet nu al één duidelijke winnaar.”

   

  Moet je hard zoeken naar bekend danstalent?

  “We hebben een joekel van een lijst met mensen die willen meedoen. Daar zit heel veel danstalent tussen, maar wij kijken niet alleen maar naar niveau, we willen ook een goede mix. Je wil niet alleen maar zangers, maar ook acteurs en presentatoren.”

   

  Wat heb je als BN’er aan deze stoomcursus professioneel dansen?

  “Je komt met zoveel ervaring uit dit programma als het gaat om lichaamsbewustzijn, coördinatie en performance, dat het je sowieso gaat helpen met wat je ook doet. Daarnaast is het natuurlijk een manier om jezelf op de kaart te zetten, want Dance Dance Dance staat bovenaan in de charts van populairste tv-programma’s.”

   

  Wat zijn standaard valkuilen voor nieuwe kandidaten?

  “Iedereen onderschat het. Maar als je wekenlang hele dagen danst, belast je je spieren intens. Je moet écht goed meedoen met de basistraining. Want daarna wordt het alleen maar moeilijker. En luister naar wat de personal trainer zegt. En een gouden tip: wees niet verlegen, maak lol!”

   

  Dans je zelf nog?

  “Toen ik naar Amerika ging, danste ik heel veel. Maar toen kriebelde het al om dingen te gaan maken. Ik had contact met John de Mol, die plannen had voor een nieuw programma. Daar is dit mooie kindje uit voortgekomen. Sindsdien ben ik alleen maar gefocust geweest op creative direction en choreografie. Ik heb niet de behoefte om weer als danser auditie te doen voor een artiest. Dan zet ik liever met die artiest een tour in elkaar.”

   

  Merk je iets van de verhuizing van RTL 4 naar SBS6?

  “Nee, want we hebben nog steeds hetzelfde productieteam van Talpa. Voor mij is SBS net zoveel ‘thuis’ als dat RTL dat is. Het is wel jammer dat ik Dan Karaty moet missen, want dat is echt m’n maatje.”

   

  Welk tv-programma kijk je zelf het liefst?

  “Ik ben echt een enorm on demand-kijker. Een film die iedereen moet zien, is The Angel, met Marwan Kenzari in de lead. Qua televisieseries: Stranger Things, Troy: Fall of a City en Viking. Maar de beste serie aller tijden is natuurlijk Game of Thrones. Alleen die laatste aflevering, dat was zo jammer.”

 1. Doe mee en win!

  • Watchmen

   Win 5x Watchmen

   De wereld op zijn kop: superhelden en gemaskerde vigilantes worden niet langer als helden gezien. Ze zijn opgejaagd wild en worden vogelvrij verklaard. Watchmen wisselt sci-fi af met drama en kaart op een confronterende wijze actuele thema’s uit onze maatschappij aan. Totaal TV mag de dvd van deze superheldenserie vijf keer weggeven.

  TV-TIP GoodFellas

  GoodFellas
  Veronica om 20:30 uur
  Henry Hill, half Iers, half Siciliaans, groeit op in Brooklyn en kijkt erg op naar de plaatselijke maffiosi. Hij hangt wat rond in hun buurt, begint wat boodschappen en kleine opdrachten voor hen te doen, en wint de sympathie van bendeleider Paulie Cicero. Zo wordt Henry geïntroduceerd in de wereld van de misdaad en daarin toont hij zich een grote belofte.

  TV-TIP Criminal Minds

  Criminal Minds
  RTL Crime om 02:00 uur
  In de eerste aflevering van het veertiende seizoen lopen Reid en Garcia gelijk al gevaar. Ze zijn ontvoerd door een gevaarlijke sekteleider.

  Interview

  • Carolina Lo Galbo 5 uur show

   Carolina Lo Galbo

   5 uur show

   De 5 uur show is nieuw leven ingeblazen. Carolina Lo Galbo en Brecht van Hulten brengen - week op, week af - dagelijks het persoonlijke verhaal achter het nieuws.
   Reacties0 reactie(s)