1. Interviews

  Toine van Peperstraten

  De ijzersterkste

  In De ijzersterkste maken schaatshelden Marianne Timmer en Rintje Ritsma langeafstandsschaatsers van twaalf BN’ers. Toine van Peperstraten presenteert.
  20 november
  De ijzersterkste Toine van Peperstraten

  Je stapte toch voor een rádioprogramma over naar de AVROTROS?!

  “Dat klopt. Vanaf januari ben ik op Radio 1 te horen. Maar ze zochten nog een presentator voor De ijzersterkste en toen kwam mijn naam voorbij. Ik vind het een unieke aanbieding; nog vóór ik officieel begin een groot programma op zo’n belangrijk tijdstip. Dit past ook bij me: het is een mix van sport en entertainment, maar op een relaxte, ongedwongen manier.”

   

  Waarom komt het op zo’n belangrijk uitzendtijdstip?

  “De jonge generatie groeit niet meer op met de strenge winters van vroeger en de vanzelfsprekendheid dat elk jaar de slootjes dichtvriezen. Op deze manier hopen we de jeugd enthousiast te maken. Bovendien: schaatsen zit in ons DNA. Ik denk dat iedereen stiekem wel goed zou willen leren langeafstandsschaatsen. Deze twaalf BN’ers krijgen die kans en worden ook nog eens gecoacht door twee schaatshelden.”

   

  Vertel eens iets over het programma?

  “In zes afleveringen komen allerlei verschillende elementen uit de schaatssport voorbij; zoals de achtervolging, teamsprint en een paar afstanden. Alles ademt de sfeer van een echte wedstrijd. Rintje en Marianne als coaches, Evert ten Napel als commentator, Jochem Uytdehaage als verslaggever langs de baan, officiële tijdwaarneming en zelfs de koek en zopie en het dweilorkest zijn erbij.”

   

  Hoe fanatiek zijn de BN’ers?

  “Het ziet er op tv zo simpel uit, dachten ook deze deelnemers. Ze meenden echt op termijn in de buurt te kunnen komen van de 10 kilometer. Bij lange na niet! Maar ze gaan er echt voor en zijn er continu mee bezig, ook in hun vrije tijd.”

   

  En hoe goed zijn ze?

  “Een aantal is jaloersmakend goed. Ik kijk met de topschaatsers mee naar de wedstrijden en geloof me: er worden veel complimentjes uitgedeeld. En bij de kandidaten die minder talent hebben, zie je in ieder geval progressie.”

   

  Hoe is de rivaliteit tussen Rintje en Marianne?

  “Vanaf het eerste moment zijn ze bloedfanatiek. Ik dacht dat ze daar al te veel voor hebben meegemaakt, maar ze gaan ervoor en zijn heel begaan met hun teamleden. Het gaat echt hard tegen hard. De deelnemers dachten in het begin nog: ik weet niet of ik wel bij Rintje in het team wil, hij wordt niet voor niets de Beer van Lemmer genoemd. Maar dat zegt niets. Dat Marianne met haar tong op d’r knieën zulke prestaties heeft neergezet, zegt ook wel iets over haar karakter.”

   

  Wat kijk je zelf graag op tv?

  “Vroeger keek ik echt elke schaatswedstrijd, maar omdat ik er beroepsmatig niet meer zo bij betrokken ben, ben ik nu zo iemand die opleeft bij de belangrijkste schaatswedstrijden, zoals de Olympische Spelen, WK’s en korte afstanden.”

  Lees hier ons interview met Toine over Eeuwige roem

 1. Doe mee en win!

  • Coronel Racing

   2X SUPER RACEPRIJS MET KARTEN

   Fast & Furious: Hobbs & Shaw geeft een wending aan de franchise en neemt de kijker mee van Los Angeles naar Londen en van het verlaten Chernobyl naar het prachtige Samoa. Deze actiefilm is verkrijgbaar op 4K Ultra HD, (3D) Blu-ray en dvd. Totaal TV geeft twee keer een super raceprijs weg, met de dvd én voor twee personen een kart-arrangement bij Coronel Karting.

  TV-TIP Remy en Juliyat

  Remy en Juliyat
  NPO 3 om 17:55 uur
  De tragedie van William Shakespeare over een onmogelijke liefde wordt in een modern jasje gegoten met de jeugdserie Remy & Juliyat.

  TV-TIP Vroege vogels

  Vroege vogels
  NPO 2 om 19:35 uur
  Na vier jaar vreemde vogels spotten en in molshopen poeren, gaat Milouska zich de komende tijd richten op het schrijven van een boek.

  Interview

  • Joris Linssen Joris Kerstboom

   Joris Linssen

   Joris Kerstboom

   In aanloop naar het nieuwe seizoen Joris’ Kerstboom van Joris Linssen op 20 december zijn er vijf kortere uitzendingen.
   Reacties0 reactie(s)