1. Interviews

  Toine van Peperstraten

  De ijzersterkste

  In De ijzersterkste maken schaatshelden Marianne Timmer en Rintje Ritsma langeafstandsschaatsers van twaalf BN’ers. Toine van Peperstraten presenteert.
  20 november
  De ijzersterkste Toine van Peperstraten

  Je stapte toch voor een rádioprogramma over naar de AVROTROS?!

  “Dat klopt. Vanaf januari ben ik op Radio 1 te horen. Maar ze zochten nog een presentator voor De ijzersterkste en toen kwam mijn naam voorbij. Ik vind het een unieke aanbieding; nog vóór ik officieel begin een groot programma op zo’n belangrijk tijdstip. Dit past ook bij me: het is een mix van sport en entertainment, maar op een relaxte, ongedwongen manier.”

   

  Waarom komt het op zo’n belangrijk uitzendtijdstip?

  “De jonge generatie groeit niet meer op met de strenge winters van vroeger en de vanzelfsprekendheid dat elk jaar de slootjes dichtvriezen. Op deze manier hopen we de jeugd enthousiast te maken. Bovendien: schaatsen zit in ons DNA. Ik denk dat iedereen stiekem wel goed zou willen leren langeafstandsschaatsen. Deze twaalf BN’ers krijgen die kans en worden ook nog eens gecoacht door twee schaatshelden.”

   

  Vertel eens iets over het programma?

  “In zes afleveringen komen allerlei verschillende elementen uit de schaatssport voorbij; zoals de achtervolging, teamsprint en een paar afstanden. Alles ademt de sfeer van een echte wedstrijd. Rintje en Marianne als coaches, Evert ten Napel als commentator, Jochem Uytdehaage als verslaggever langs de baan, officiële tijdwaarneming en zelfs de koek en zopie en het dweilorkest zijn erbij.”

   

  Hoe fanatiek zijn de BN’ers?

  “Het ziet er op tv zo simpel uit, dachten ook deze deelnemers. Ze meenden echt op termijn in de buurt te kunnen komen van de 10 kilometer. Bij lange na niet! Maar ze gaan er echt voor en zijn er continu mee bezig, ook in hun vrije tijd.”

   

  En hoe goed zijn ze?

  “Een aantal is jaloersmakend goed. Ik kijk met de topschaatsers mee naar de wedstrijden en geloof me: er worden veel complimentjes uitgedeeld. En bij de kandidaten die minder talent hebben, zie je in ieder geval progressie.”

   

  Hoe is de rivaliteit tussen Rintje en Marianne?

  “Vanaf het eerste moment zijn ze bloedfanatiek. Ik dacht dat ze daar al te veel voor hebben meegemaakt, maar ze gaan ervoor en zijn heel begaan met hun teamleden. Het gaat echt hard tegen hard. De deelnemers dachten in het begin nog: ik weet niet of ik wel bij Rintje in het team wil, hij wordt niet voor niets de Beer van Lemmer genoemd. Maar dat zegt niets. Dat Marianne met haar tong op d’r knieën zulke prestaties heeft neergezet, zegt ook wel iets over haar karakter.”

   

  Wat kijk je zelf graag op tv?

  “Vroeger keek ik echt elke schaatswedstrijd, maar omdat ik er beroepsmatig niet meer zo bij betrokken ben, ben ik nu zo iemand die opleeft bij de belangrijkste schaatswedstrijden, zoals de Olympische Spelen, WK’s en korte afstanden.”

  Lees hier ons interview met Toine over Eeuwige roem

 1. Doe mee en win!

  • Marionette met Thekla Reuten

   Win kaarten voor de bioscoopfilm Marionette (met Thekla Reuten)

   Na de tragische dood van haar man verhuist de Amerikaanse kinderpsychiater Marianne Winter (Thekla Reuten) naar Schotland. Een van haar nieuwe patiënten is de tienjarige Manny, een gesloten en geheimzinnige jongen die tekeningen maakt van traumatische gebeurtenissen en beweert dat hij haar toekomst kan sturen. Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes voor deze thriller weggeven.

  TV-TIP Tour de France

  Tour de France
  NPO 1 om 13:10 uur
  Het venijn zit ’m in de staart, zo ook in deze 107de editie. De afsluitende tijdrit telt ruim 36 kilometer, met een loodzware laatste klim op de La Planche des Belles Filles.

  TV-TIP Kassa

  Kassa
  NPO 1 om 19:20 uur
  Het was eventjes wennen om Amber Kortzorg op de plek te zien van Brecht van Hulten, maar de voormalige presentatrice van de Belbus is perfect op haar plek.

  Interview

  • Dynamo Beyond Belief

   Dynamo

   Dynamo Beyond Belief

   Steven Frayne, beter bekend als Dynamo, was door ziekte lange tijd uit de running. Maar de Britse illusionist is weer helemaal terug met de driedelige serie Dynamo Beyond Belief.
   Reacties0 reactie(s)