Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Tooske Ragas

  K2 zoekt K3

  De Vlaamse presentator Kürt Rogiers en onze eigen Tooske Ragas zorgen dat de zoektocht naar een nieuw K3-lid in goede banen wordt geleid.
  01 september
  Tooske Ragas

  Het is alweer een tijdje geleden dat je een talentenjacht presenteerde. Wat vind je zo leuk aan talentenjachten?

  “Ik vind het geweldig dat alle disciplines van mijn vak bij elkaar komen – het technische en het menselijke. Het gaat om emoties. Daarom moet alles kloppen zodra ik het podium oploop en de kandidaat tegemoet treed. Ik ben heel blij met mijn medepresentator Kürt Rogiers. Wat een onwijs leuke vent is dat zeg!”

   

  Wat kunnen we verwachten van K2 zoekt K3?

  “Er waren ruim 22.000 aanmeldingen, idioot veel. Daarvan hebben 1442 mensen meegedaan aan de preselectie. In de studioshows zijn twee boxen: in de ene zitten Ingeborg (Sergeant, red) en Gordon, die kunnen de kandidaten alleen zíen. In de andere zitten Samantha (Steenwijk, red) en Natalia (Druyts, red), die kunnen ze alleen hóren. Als ze in beide boxen op de rode knop drukken, is de kandidaat door. En dan moet de zaal nog stemmen. Ook die honderd mensen zijn belangrijk. Als je door mag van de professionele jury, kan het publiek je nog wegsturen.”

   

  Die twee boxen geven wel een extra dimensie aan het programma, of niet?

  “Zeker! Het is hilarisch. Soms hoor je Gordon fluisteren: ‘Ik hoop zo dat hij of zij kan zingen’, en dan drukken Samantha en Natalia niet op de knop. Daarna kibbelen ze over waarom de andere partij niet drukt.”

   

  Waar vind jij dat het nieuwe K3-lid aan moet voldoen?

  “Ik vind dat het een vrolijk mens moet zijn, met een toegankelijke energie. Maar wel met genoeg pit. Niet alleen maar lief. Dat vind ik saai. Het grappige van K3 zoals ik het ken, is dat het voor kinderen leuk is, maar dat ook de vaders graag meegaan naar een concert. Dat is voor mij de kracht van K3.”

   

  Het derde K3-lid mag dit keer ook een jongen worden?

  “We hebben jongens, meisjes en alles wat ertussen zit. Er zijn wel een aantal jongens waarvan ik dacht: dit zou een heel leuke kunnen zijn. Maar als het weer een blond meisje wordt, heb ik daar ook geen probleem mee. Als het klopt, dan klopt het. Het gaat erom dat het matcht met de andere twee meiden.”

   

  Hoe kom je daar dan achter?

  “Wat later in het programma gaan we die match zoeken. Dan komen Hanne en Marthe er af en toe bij. We kijken of de stemmen bij elkaar passen: kun je hartstikke leuk zingen, maar is je stem precies hetzelfde als die van Hanne of Marthe? Sorry, maar die hebben ze al! En je moet natuurlijk ook een beetje gezellig zijn. Dat is het grote verschil met andere talentenjachten: K2 zoekt K3 is echt een soort sollicitatie-procedure.”

   

  Waar kijk je zelf naar op tv?

  "Naar Engelse crimi’s en kostuumdrama’s. Oh, en natuurlijk Keuringsdienst van waarde."

  Lees hier ons interview met Tooske over The Sing-Off

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Unforgotten

  Unforgotten
  BBC First om 20:00 uur
  Sunny onderzoekt een bizarre moordzaak. Hij kan Cassies speurneus goed gebruiken, maar zij heeft geen zin in een nieuwe zaak.

  TV-TIP Chateau Christmas

  Chateau Christmas
  RTL 8 om 20:28 uur
  De beroemde pianiste Margot viert Kerst met haar familie op een romantisch kasteel. Daar loopt ze haar ex weer tegen het lijf.

  Interview

  • *

   Dominique Devenport

   Sisi

   Meer historisch dan romantisch, maar daarom niet minder meeslepend. De NPO neemt kostuumdramaserieliefhebbers op de drempel van het nieuwe jaar mee naar het negentiende-eeuwse Wenen van de legendarische keizerin Sisi.
   Reacties0 reactie(s)