Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Tooske Ragas

  K2 zoekt K3

  De Vlaamse presentator Kürt Rogiers en onze eigen Tooske Ragas zorgen dat de zoektocht naar een nieuw K3-lid in goede banen wordt geleid.
  01 september
  Tooske Ragas

  Het is alweer een tijdje geleden dat je een talentenjacht presenteerde. Wat vind je zo leuk aan talentenjachten?

  “Ik vind het geweldig dat alle disciplines van mijn vak bij elkaar komen – het technische en het menselijke. Het gaat om emoties. Daarom moet alles kloppen zodra ik het podium oploop en de kandidaat tegemoet treed. Ik ben heel blij met mijn medepresentator Kürt Rogiers. Wat een onwijs leuke vent is dat zeg!”

   

  Wat kunnen we verwachten van K2 zoekt K3?

  “Er waren ruim 22.000 aanmeldingen, idioot veel. Daarvan hebben 1442 mensen meegedaan aan de preselectie. In de studioshows zijn twee boxen: in de ene zitten Ingeborg (Sergeant, red) en Gordon, die kunnen de kandidaten alleen zíen. In de andere zitten Samantha (Steenwijk, red) en Natalia (Druyts, red), die kunnen ze alleen hóren. Als ze in beide boxen op de rode knop drukken, is de kandidaat door. En dan moet de zaal nog stemmen. Ook die honderd mensen zijn belangrijk. Als je door mag van de professionele jury, kan het publiek je nog wegsturen.”

   

  Die twee boxen geven wel een extra dimensie aan het programma, of niet?

  “Zeker! Het is hilarisch. Soms hoor je Gordon fluisteren: ‘Ik hoop zo dat hij of zij kan zingen’, en dan drukken Samantha en Natalia niet op de knop. Daarna kibbelen ze over waarom de andere partij niet drukt.”

   

  Waar vind jij dat het nieuwe K3-lid aan moet voldoen?

  “Ik vind dat het een vrolijk mens moet zijn, met een toegankelijke energie. Maar wel met genoeg pit. Niet alleen maar lief. Dat vind ik saai. Het grappige van K3 zoals ik het ken, is dat het voor kinderen leuk is, maar dat ook de vaders graag meegaan naar een concert. Dat is voor mij de kracht van K3.”

   

  Het derde K3-lid mag dit keer ook een jongen worden?

  “We hebben jongens, meisjes en alles wat ertussen zit. Er zijn wel een aantal jongens waarvan ik dacht: dit zou een heel leuke kunnen zijn. Maar als het weer een blond meisje wordt, heb ik daar ook geen probleem mee. Als het klopt, dan klopt het. Het gaat erom dat het matcht met de andere twee meiden.”

   

  Hoe kom je daar dan achter?

  “Wat later in het programma gaan we die match zoeken. Dan komen Hanne en Marthe er af en toe bij. We kijken of de stemmen bij elkaar passen: kun je hartstikke leuk zingen, maar is je stem precies hetzelfde als die van Hanne of Marthe? Sorry, maar die hebben ze al! En je moet natuurlijk ook een beetje gezellig zijn. Dat is het grote verschil met andere talentenjachten: K2 zoekt K3 is echt een soort sollicitatie-procedure.”

   

  Waar kijk je zelf naar op tv?

  "Naar Engelse crimi’s en kostuumdrama’s. Oh, en natuurlijk Keuringsdienst van waarde."

  Lees hier ons interview met Tooske over The Sing-Off

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win Harry Potter in 4K Ultra HD

   Een wonderbaarlijke nieuwe manier om de magische wereld van Harry Potter te beleven! Bekijk Harry Potter en de Steen der Wijzen zoals je hem nog nooit hebt gezien, nu in 4K-resolutie. Totaal TV mag deze voor drie Oscars genomineerde fantasyfilm vijf keer op 4K Ultra HD weggeven.

  TV-TIP Lodewijks groene geluk

  Lodewijks groene geluk
  RTL 4 om 11:30 uur
  In iedere aflevering wordt een project van begin tot eind gevolgd. Dit keer de aanleg van een tuin bij een kinderdagverblijf.

  TV-TIP The Predator

  The Predator
  Veronica om 20:00 uur
  De Predators keren terug naar de aarde en alleen een groepje ex-soldaten en een evolutiebioloog kunnen de aliens tegenhouden.

  Interview

  • *

   Tooske Ragas

   K2 zoekt K3

   De Vlaamse presentator Kürt Rogiers en onze eigen Tooske Ragas zorgen dat de zoektocht naar een nieuw K3-lid in goede banen wordt geleid.
   Reacties0 reactie(s)