Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Victor Reinier

  Alle hens aan dek

  Vijf BN-ers zeilen de Noordelijke Oceaan route, onder leiding van voormalig Volvo Ocean Race-schipper Hans Bouscholte.
  28 october
  Alle hens aan dek Victor Reinier

  Waarom wilde je aan Alle hens aan dek meedoen?

  “Toen ik in eerste instantie werd gevraagd, zouden we nog van Europa naar Amerika zeilen. Een bucketlist-dingetje. Helaas gooide corona roet in het eten. Maar ik vind zeilen geweldig, dus ook al werd het een andere route, het leek me nog steeds een mooie uitdaging. Ik zeil weleens met een vriend en dan word ik altijd hartstikke ziek. Maar als ik daar overheen ben, vind ik zeilen machtig mooi.”

   

  Marco Kroon, Imanuelle Grives, Rintje Ritsma en Caroline van Eeden zijn de andere deelnemers, wist je wie dat waren?

  “Rintje had ik een paar keer gesproken, maar de rest kende ik niet. Van Caroline had ik zelfs nog nooit gehoord. Ik vond het grappig omdat het een zootje ongeregeld was. Er kleeft nogal wat aan deze mensen. Vrienden maakten er natuurlijk meteen grappen over: ‘Wat heb je ons nog niet verteld, dat jij bij dit clubje hoort?’ Vond ik zelf ook wel geestig.”

   

  Hoe was de sfeer op de boot?

  “Bijzonder. Ik vond het leuk om Marco Kroon te ontmoeten: niet de braafste jongen van de klas. Maar ik denk ook niet dat brave jongens voor ons naar Afghanistan afreizen. Rintje is een ware sportman: het kon ‘m niet hard genoeg gaan. Caroline vond ik de moeder van het geheel, zo’n warme vrouw. Met Imanuelle had ik geen klik, zij is nogal een complotdenker en daar kan ik helemaal niks mee.”

   

  Wat is het heftigste wat jullie op zee hebben meegemaakt?

  “We hadden één dag pittig weer: met golven van een paar meter hoog. Je zeilt dan als het ware tussen muren van water door. Maar wél met kapitein Hans Bouscholte aan het roer. Die man heeft zóveel ervaring en was totaal niet onder de indruk. Hans riep steeds dat we aangelijnd moesten zijn. Want als je overboord valt, ben je dood. Ik sprak daar veel over met Hans. Hij was tien vrienden verloren op zee. Z’n grootste nachtmerrie was dan ook dat ie op deze trip iemand zou verliezen.”

   

  Wat waren voor jou de mooiste momenten?

  “Ik had de mazzel, én de pech, dat ik de graveyard watch had. Dan sta je van 02.00 tot 06.00 uur aan het roer. Hans vertelde me dan over zijn avonturen. Prachtig. Maar de schoonheid van de zee was ook adembenemend. Zo zagen we dolfijnen die verlicht werden door plankton: zag je een lichtgevende dolfijn op de boot afzwemmen. Ongekend mooi.”

   

  Nog nieuwe vriendschappen gesloten?

  “Ik vind het al moeilijk genoeg om bestaande vriendschappen te onderhouden, maar met Rintje heb ik lang over van alles gesproken. Dan kom je dichter tot elkaar.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Voornamelijk sport en nieuws. Maar toen het nieuwe seizoen van Klem begon, zat ik ook klaar.”

  Lees hier het interview met Victor over Flikken Maastricht
  Lees hier het interview met Victor over De beste zangers van Nederland

 1. Doe mee en win!

  • Westworld season three

   Win de dvd Westworld

   Hoe vergaat het de mensheid wanneer de zelfbewuste robots uit het futuristisch western-pretpark ontsnappen? Onder leiding van Dolores zoekt de groep in de straten van het toekomstige Los Angeles vergelding. Totaal TV mag dit derde seizoen vijf keer op dvd weggeven.

  TV-TIP Camp to go

  Camp to go
  RTL 4 om 17:00 uur
  Sander Janson trakteert elke week drie families vol kampeermaagden op een weekendje camping.

  TV-TIP Helden van hier: MUG

  Helden van hier: MUG
  RTL 5 om 20:00 uur
  De Spoedeisende Hulp-afdeling van het Antwerpse ZNA Stuivenberg is een van de drukste van heel België.

  Interview

  • Rudolph van Veen 24Kitchen kerst

   Rudolph van Veen

   24Kitchen Feestdagen met Rudolph

   Rudolph van Veen staat vanwege de feestdagen klaar in de 24Kitchen-keuken om ons met de lekkerste gerechten te helpen. Van kerstontbijt tot en met de oud & nieuw-borrel en alles daartussen.
   Reacties0 reactie(s)