1. Interviews

  Viktor Brand

  Klasgenoten

  Koos Postemas Klasgenoten is afgestoft en Viktor Brand houdt de stofdoek vast. Hij neemt wekelijks een BN’er mee terug naar zijn of haar schooltijd.
  27 december
  Viktor Brand

  Appeltje-eitje?

  “Nee! Klasgenoten is een instituut! Het is gepresenteerd door drie mensen die in televisieland op hun eigen manier hun sporen hebben verdiend: behalve Koos Postema ook Viola Holt en Robert ten Brink. Ik moest mezelf wel even knijpen hoor, jemig de pemig, ik ga dit gewoon doen. Toen ik Robert ten Brink tegen het lijf liep, waarschuwde hij me dat het wel een zwaar programma is.” 

   

  Wat is er zo pittig aan?

  “Het is best een ding om die klas door en door te kennen en het vergt behoorlijk wat inlevingsvermogen. Je moet als presentator de levensloop van twintig klasgenoten in je hoofd hebben. Als Marietje aangeeft dat ze onzeker is, moet ik kunnen schakelen naar Henkie die daar op school al last van had en daarná naar Pietje.”

   

  Is er iets veranderd?

  “Het wordt nu opgenomen in de school waar de BN’er op zat. Ik haal hem op in zijn ouderlijk huis en we gaan naar school zoals hij dat destijds deed: op de fiets, de brommer of met de bus. Onderweg kletsen we wat over die tijd en de wijk waarin hij is opgegroeid.”

   

  Gebeurt alles daarna in dat klaslokaal?

  “We maken ook portretten. Voor de klas van Bram Moszkowicz bezochten we zijn gymleraar van 85. Een klasgenoot van Thom Hoffman heeft het roer omgegooid en woont nu als imker en kunstenaar in een woongroep. En voor de aflevering van Rafael van der Vaart ga ik patatjes bakken met zijn moeder.”

   

  Wat is de toegevoegde waarde van die BN’er?

  “Het is mooi om te zien dat die BN’er, zodra hij die klas inloopt, gewoon weer dat klasgenootje van vroeger is. Voor je het weet is hij weer dat jongentje dat achterstevoren met iedereen zat te beppen. Als hoofdgast stel je je in dit programma heel kwetsbaar op, want je weet van tevoren niet wat er allemaal uit die klas komt. Ze gaan met de billen bloot; dat moet je maar durven.”

   

  Wat heeft tot nu toe de meeste indruk gemaakt?

  “De aflevering met Bram Moszkowicz is er een met een grote lach, maar ook met een flinke traan. Tranen omdat Bram zichtbaar werd overvallen toen hij hoorde dat één van zijn klasgenoten is overleden aan baarmoederhalskanker. Maar een bulderende lach toen de klas herinneringen ophaalde over het schoolreisje naar Amsterdam van hun katholieke klas in de jaren zeventig.”

   

  Wat kijk je zelf graag?

  “Sport. Ik kijk alles wat beweegt. Ik heb alle FOX-zenders en heel veel tennis, Ziggo Sport om naar Max te kijken en Netflix en HBO voor hun series. Ik ben ook dol op alle programma’s van Kees van der Spek.”

 1. TV-TIP Goed volk

  Goed volk
  NPO 3 om 20:25 uur
  Foula klinkt als een swingende stad in West-Afrika, maar in werkelijkheid is het een van de meest afgelegen eilanden van Groot-Britannië met slechts een huisje of tien. De Vlaamse tv-kok Jeroen Meus gaat op visite bij de eilanders om te zien hoe ze hun 'balleken en groentjes' klaarmaken.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 KAARTEN TRUTH OR DARE

   Een onschuldig spelletje Truth or Dare krijgt een dodelijke afloop wanneer de deelnemers op mysterieuze wijze gestraft worden. Lucy Hale (Pretty Little Liars) en Tyler Posey (Teen Wolf) spelen de hoofdrollen. Totaal TV mag vijf keer twee bioscoopkaartjes voor deze thriller weggeven.

  TV-TIP The Voice Kids

  The Voice Kids
  RTL 4 om 20:39 uur
  Ilse DeLange was in 2016 voor het eerst coach in The Voice Kids en 'haar kid' Esmee Scheurs won direct de finale. Vanavond neemt ze het samen met Eefje in de finale op tegen de kids van Douwe Bob, Marco Borsato en Ali B: Kaylee, Yosina en Stella. Wij gokken op een dikke winst voor Yosina.