Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Viktor Brand

  Mr. Frank Visser: Hoe is het nu met?

  In Mr. Frank Visser: Hoe is het nu met? gaat Viktor Brand terug naar de meest spraakmakende zaken uit Mr. Frank Visser doet uitspraak.
  31 october
  Viktor Brand

  Had je toen jullie begonnen kunnen bedenken dat er minimaal zes seizoenen van zouden komen?

  “Nee. Ik kan me nog goed het moment herinneren dat ik met meester Frank Visser in een hotel werd gezet omdat we moesten uitzoeken of er een klik was. Na vijf minuten waren we eruit: die klik was er! We hadden zelfs bedacht hoe het programma eruit moest gaan zien.”

   

  Over welke case dacht je: ik ben benieuwd hoe het daarmee staat?

  “Die in Klazienaveen waar een echtpaar hun droomhuis uit werd geblaft door de herdershonden van de buurman. Als er dieren bij betrokken zijn, ben ik altijd benieuwd of het goedkomt. Niet alleen vanwege die honden, maar ook omdat ik me als hondeneigenaar realiseer dat als je je honden moet wegdoen, dat een enorm emotionele zaak kan zijn.”

   

  Bij welke zaak zag je er tegenop om terug te gaan?

  “Bij de ruzie in Maastricht over een roze hekje. Die buren stonden elkaar na aan het leven. Puur om dat roze hekje. Die ruzie was zo heftig. Als presentator denk je ook weleens: blij dat ik hier wegga. Maar mijn nieuwsgierigheid won het van dat gevoel. Gelukkig maar, want er zit een bijzondere wending aan deze zaak.”

   

  Klinkt goed, maar soms ga je ergens heen waar nog steeds ruzie is. Wat dan?

  “Tja. Voor rust heb je twee partijen nodig die dat allebei willen. Soms roepen mensen dat ze rust willen, maar dan heeft meester Visser uitspraak gedaan over bijvoorbeeld de coniferen en beginnen zij over de schutting… We doen er alles aan om met een duidelijke uitspraak de angel uit het verhaal te halen, maar sommige types blijven ruzie maken. Die zijn gewoon vervelend. Punt.”

   

  Waren er ook mensen die niet wilden dat jullie zouden komen?

  “Zeker. Bijvoorbeeld mensen die zelf meester Visser inschakelden, maar die een negatieve uitspraak kregen. Die zijn dan toch een tikkie chagrijnig dat ze verloren hebben. Ze houden zich vaak wel aan de uitspraak, maar willen niet dat ik nog langskom met een cameraploeg.”

   

  Welke case is het meest spraakmakend?

  “Onder meer die in Anna Paulowna. Daar waren mensen met honderddertig beesten in de tuin: ganzen, kippen, konijnen en twintig hanen. Maar hun buurman heeft een bed and breakfast, dus die hanen kukelden elke ochtend zijn gasten uit bed.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Veel van Omroep Max, van hun programma’s spat de liefde af. Net als bij Spoorloos en Het mooiste meisje van de klas. Programma’s waar de menselijke verhalen mooi worden uitgediept.”

  Lees hier ons interview met Viktor over Klasgenoten

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Freeks wilde wereld

  Freeks wilde wereld
  NPO 3 om 18:11 uur
  Freek Vonk reist naar Nepal om de Bengaalse tijger in het echt te zien. Dit indrukwekkende dier is met uitsterven bedreigd.

  TV-TIP Christmas in Evergreen

  Christmas in Evergreen
  RTL 8 om 20:28 uur
  Allie is dierenarts in Evergreen. Ze ontmoet weduwnaar Ryan en zijn dochtertje Zoe, die vast zitten vanwege een sneeuwstorm.

  Interview

  • *

   Dionne Stax

   Droomhuis gezocht

   Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
   Reacties0 reactie(s)