Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Wendy van Dijk

  De dansmarathon

  Samen met Jan Versteegh presenteert Wendy van Dijk het grootste, zwaarste en langste dansspektakel ooit, live op de Nederlandse tv: De dansmarathon. Honderd koppels dansen op de muziek van bekende dj’s en artiesten. Het koppel dat na vijftig uur het langst op de dansvloer heeft gestaan, wint een ton.
  27 september
  Wendy van Dijk

  Vijftig uur live tv. Het is nogal wat. Ga er maar aanstaan, een non-stop tv-uitzending. Maar nee, geen zorgen, Wendy van Dijk en haar co-host Jan Versteegh hoeven niet al die tijd op de toppen van hun kunnen te presenteren. Wendy: “Toen ze mij hiervoor vroegen, dacht ik: mag ik meedansen? Maar nee, ik mag ’t presenteren. Daar ben ik ook heel blij mee, hoor! Want dit is een spektakel waar je bij wil zijn. Ik hoef niet vijftig uur te presenteren. De presentatie wordt een estafette van bekende presentatoren. Jan en ik openen én eindigen de show.”

   

  Opzwepende muziek

  Tijdens de show zullen artiesten als Davina Michelle, René Froger, Kris Kross Amsterdam, OG3NE, Nielson, Jeroen van der Boom, Marco Borsato, Guus Meeuwis, Gerard Joling en vele anderen de honderd danskoppels gaan opzwepen. Wie van de danskoppels (die wegens fysieke gelijkheid alleen mogen bestaan uit een man en vrouw) heeft de langste adem? Alleen het koppel dat na vijftig uur de minste rusttijd heeft genomen en dus het langst op de dansvloer heeft gestaan, wint. Maar liefst honderdduizend euro! En dat is niet het enige. De koppels dansen namelijk voor het goede doel: Longfonds. En iedereen die tijdens De dansmarathon gaat meespelen met de VriendenLoterij maakt niet alleen kans op prijzen, maar steunt ook Longfonds bij de verdere ontwikkeling van de mini-long. De mini-long maakt het mogelijk om in de toekomst beschadigde longen weer gezond te maken.

   

  Scheidsrechters

  Diverse scheidsrechters houden in de gaten of de deelnemers actief genoeg blijven. “De dansers moeten energiek blijven dansen. Als zo’n scheidsrechter je aantikt, is dat een waarschuwing. Eén tik is geel en dan weet je: we moeten er meer pit ingooien. Twee tikken is rood. Dan moet je de dansvloer verlaten. Dat we nu nog niet precies weten wat er allemaal staat te gebeuren, daar verheug ik me op. Het gebeurt straks allemaal zo op dát moment. Dat onverwachte maakt het leuk.” De dansers krijgen ook een enkelband om, alles – de bewegingen, maar ook hun hartslag – wordt precies gemeten. Daarnaast dragen de danskoppels allemaal een horloge waarmee ze nog extra medisch worden gemonitord. De deelnemers hebben in totaal recht op vijf uur rusttijd, die ze zelf mogen indelen. Hoe zou Wendy dit doen? “Dat is persoonsafhankelijk. Ik kan bijvoorbeeld geen powernaps doen. Er zijn mensen die gaan liggen, hun ogen dicht doen en dan meteen kunnen slapen. Ik kan alleen slapen als ik in mijn bed lig, met oordoppen in. Dat zou voor mij dus lastig worden. Ik geloof dat - als ik deelnemer zou zijn - ik pas rust zou pakken als ik behoorlijk uitgeput zou zijn. En dan zou ik in één keer die vier tot vijf uur pakken. En dan vervolgens doortrekken tot ‘t eind. Als je wél powernaps kunt doen, ben je volgens mij in je voordeel.”

   

  Adrenaline en endorfine

  Wendy – die professioneel danseres is geweest – had dus graag meegedaan aan De dansmarathon. “Ik ben nooit van de dansvloer af te slaan. Dat was vroeger al zo. Uitgaan was voor mij alleen maar die dansvloer. In een bar staan en drinken en praten met elkaar, vond ik nooit zo boeiend. Wanneer ik uit kon gaan, stond ik op de dansvloer en werd ik als laatste de tent uitgeveegd. En dat dansen gebeurde dan op een watertje en een enkele Baileys, haha! Dat was genoeg omdat je elke keer zo werd opgezweept door weer een lekker nummer. Als er goed gedraaid werd, kon ik uren doorgaan. Puur op adrenaline en endorfine. Ik kan me dus goed voorstellen dat veel mensen zich voor De dansmarathon hebben opgegeven. Zeker in deze tijd waarin we lang opgesloten hebben gezeten en nog steeds geen festivals tot onze beschikking hebben, biedt dit event uitkomst. En je kunt er nog een ton mee winnen ook!”

  Lees hier ons interview met Wendy over het derde seizoen Moordvrouw
  Lees hier ons interview met Wendy over het eerste seizoen Moordvrouw
  Lees hier ons interview met Wendy over Ushi & Dushi

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de 4K Ultra HD van A Clockwork Orange

   Al stampend, stelend, zingend, tapdansend en verkrachtend vermaakt Alex, een vandaal met een bolhoed, zich uitstekend, al is het op tragische wijze ten koste van anderen. Dit voor vier Oscars genomineerde, krachtig staaltje filmkunst verleidt, choqueert en is nog steeds aangrijpend.

  TV-TIP Keuringsdienst van waarde

  Keuringsdienst van waarde
  BVN-TV om 09:55 uur
  Skyr, zuivel helemaal uit IJsland, die barst van de calcium en eiwitten. Maar is dat gezonde witte goedje nou yoghurt of kwark?

  TV-TIP Crazy Rich Asians

  Crazy Rich Asians
  Net5 om 20:30 uur
  Rachel vergezelt haar vriend Nick naar de bruiloft van zijn beste vriend in Singapore. Daar ontdekt zij dat Nick stinkend rijk is.

  Interview

  • *

   Leonie ter Braak

   Cupido Ofzo

   Samen met Wendy van Dijk helpt Leonie ter Braak in Cupido ofzo mensen met een beperking de liefde van hun leven te vinden.
   Reacties0 reactie(s)