Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Winston Gerschtanowitz

  Het beste antwoord

  Bij Het beste antwoord hoeven kandidaten het exacte antwoord niet te weten, zolang ze maar niet het verst van het juiste antwoord verwijderd zijn.
  25 june
  Winston Gerschtanowitz

  Hoe gaat de quiz in z’n werk?

  “Dit programma draait puur om inschatten. Uiteindelijk gaat het erom dat je het dichtst bij het juiste antwoord zit. We beginnen met twintig kandidaten. Na elke vraag gaat degene die het beste antwoord heeft gegeven, gelijk door naar de volgende ronde. Degene die er het verst vanaf zat, ligt uit het spel. De eerste ronde gaan we van twintig naar tien kandidaten. Dan spelen we door tot er drie kandidaten over zijn.”

   

  Noem zo’n inschattingsvraag.

  “Bijvoorbeeld: ‘Hoeveel elektrische fietsen zijn er inmiddels in Nederland? Nadat de antwoorden zijn gegeven, speel ik daar een beetje mee. Als jij drie miljoen hebt gezegd en ik weet al dat het juiste antwoord vijf miljoen is, kan ik zeggen: ‘Zijn dat er niet wat veel?’ Dan zeg jij: ‘Oh ja, misschien wel. Stom van me.’ Maar dan blijken het er dus juist meer te zijn. Dat levert grappige situaties op.”

   

  Wat gebeurt er als er drie mensen over zijn?

  “Dan stel ik een vraag en vullen zij alle drie een antwoord in, maar weten nog niet wat de ander heeft geantwoord. Ik geef het juiste antwoord en dan krijgen de kandidaten de mogelijkheid om – met een druk op de knop – uit het spel te stappen voor vijfduizend euro. Dat doe je als je denkt dat je het verst van het juiste antwoord afzit. Maar dat klopt dus niet altijd. Tussen de laatste twee kandidaten spelen we een best of three. Degene die overblijft, wint 25.000 euro.”

   

  Wat verwacht je er zelf van?

  “Als je bereid bent om met een nieuw programma te komen in de zomer, wanneer andere zenders minder nieuwe dingen uitzenden, is de kans dat je daarmee scoort groter dan wanneer je op vrijdagavond met iets nieuws komt. Ik heb er best hoge verwachtingen van. Ook omdat de opnames al geweest zijn, en de shows superleuk zijn.”

   

  Wat vind je het leukste van deze quiz?

  “Dat je elke vraag vol kan meespelen thuis. Dat is sterk in z’n simpelheid. Of ik zelf goed ben in inschatten? Dat is verschillend. Met een beetje snel redeneren, zit ik er vaak dichtbij. Maar er zitten soms zulke aparte vragen bij, dat ik er met mijn antwoord totaal naast zit.”

   

  Zijn er hilarische momenten?

  “Zeker, vooral als men extreem ver van het juiste antwoord af zit. En de hele studio kromligt van het lachen. Bijvoorbeeld als de vraag: ‘Hoeveel roze auto’s zijn er geregistreerd bij de RDW in Nederland?’ voorbijkomt. Meer verklap ik niet. Kijk maar gewoon.”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Ik kijk niet veel tv, maar Wie is de Mol? vind ik erg leuk. Dat kijken we met het hele gezin. Of ik zou meedoen? Met mijn volle agenda zijn dat soort programma’s op zich niet aan mij besteed. Al zou ik Wie is de Mol? nog wel overwegen!”

  Lees hier ons interview met Winston over Marble Mania

  Lees hier ons interview met Winston over Let’s Get Married

  Lees hier ons interview met Winston over Wat vindt Nederland?

 1. TV-TIP Jaimie: in the Vaes Lane

  Jaimie: in the Vaes Lane
  TLC om 22:30 uur
  Nadat haar vriend Jorik Scholten (Lil’ Kleine) begin van het jaar een auto-portier tegen haar hoofd ­besloot te rammen, was het voor Jaimie Vaes klaar. Ze pakte haar koffers om met zoontje Lío voorgoed te vertrekken. In het derde seizoen van Jamie: in the Vaes Lane probeert de realityster de scherven van haar leven te lijmen met hulp van boezemvriendinnen Estelle Cruijff en Koen Kardashian.

  TV-TIP Time

  Time
  NPO 2 om 23:09 uur
  Mark Hebden belandt in de gevangenis nadat hij per ongeluk een man uit zijn schoenen heeft gereden. Verteerd door schuld­gevoelens probeert hij zich staande te houden in een voor hem totaal onbekende wereld. Intussen doet ­gevangenisbewaarder Eric McNally zijn best om de rust en orde in de petoet te bewaren. Hij raakt chantabel als een van de gedetineerden ontdekt dat ook Erics zoon zijn dagen achter de tralies slijt.

  Interview