1. Nieuws

  (Update) BBC lanceert iPlayer dienst in Nederland

  BBC Worldwide lanceert vandaag de iPlayer in 11 West-Europese landen waaronder Nederland. De BBC ziet er het meeste in om dit via een Tablet aan te bieden en introduceert de dienst daarom ook via een iPad app.
  Jan-Hein Visser
  28 juli 2011
  comments 0
  (Update) BBC lanceert iPlayer dienst in Nederland
  BBC Worldwide lanceert vandaag de iPlayer in 11 West-Europese landen waaronder Nederland. De BBC ziet er het meeste in om dit via een Tablet aan te bieden en introduceert de dienst daarom ook via een iPad app.

  Abonnees zullen toegang hebben tot een rijke selectie aan boeiende Engelstalige programma's in zo'n acht genres: Speciale nieuwsuitzendingen & Documentaires; Entertainment; Drama; Komedie; Wetenschap & Natuur; Familie & Kinderen; Muziek & Cultuur en Lifestyle. De app brengt klassieke comedies samen zoals Fawlty Towers en Only Fools & Horses; spannende dramaserie's zoals Sherlock, Luther en het geliefde Pride and Prejudice; recente afleveringen van de beroemde Britse soap EastEnders, het wereldbekende autoprogramma Top Gear, de afleveringen van Doctor Who en de leuke kindershow Charlie & Lola. Elke week zullen de uren van de nieuwe programma's aan de dienst worden toegevoegd, samen met de fantasierijke themacollecties uit het uitgebreide archief van de BBC, waaronder David Attenborough en het verhaal van de koninklijke familie.

  De BBC kondigde recent al aan met haar on-demand aanbod internationaal te willen gaan. Tot nu toe was de iPlayer om auteursrechtelijke redenen alleen in Groot-Brittannië zelf te gebruiken, maar deze versie van de Britse Uitzending Gemist betreft dan ook programma's van de binnenlandse publieke tak van de BBC, die alleen voor de Britse kijker is bedoeld. Deze nieuwe dienst valt onder BBC Worldwide, de commerciële tak van de BBC en, naast een beperkte gratis inhoud, vooraf gegaan door reclames, zullen er dan ook abonnementen verkrijgbaar zijn. In de Verenigde Staten zal de dienst nog niet beschikbaar komen maar wel in de meeste West-Europese landen waaronder ook België, echter ook nog niet in Scandinavië.

  Vooralsnog gaat het om een 'pilot' project van een jaar waarbij diverse abonnementen beschikbaar van €7 per maand of €50 per jaar. De iPad app is intussen te downloaden bij iTunes (volg de URL link onder dit bericht) of direct via de site van BBC.com (dus niet via de binnenlandse BBC site bbc.co.uk waar bijvoorbeeld de streams van de binnenlandse radiozenders staan en de programma info van de in ons land te ontvangen tv-zenders).
  BBCiPlayer

  Reacties

 1. TV-TIP De zaak van je leven

  De zaak van je leven
  NPO 2 om 20:25 uur
  Voor een laatste keer duiken de rechercheurs in het dossier van Melanie Sijbers. De vijftienjarige scholier verdween in september 2006 van de aardbodem, werd twee weken later gevonden in de bossen bij Someren en bleek te zijn gewurgd door Peter H., haar minnaar én tevens stiefvader van een van haar vriendinnen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X VIP-PAKKET JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM

   Favoriete personages keren terug in dit 3D actie-spektakel. De film vol imposante dinosaurussen introduceert nieuwe soorten die nog angstaanjagender zijn dan ooit tevoren. Totaal TV mag vijf keer een VIP-pakket voor deze avonturenfilm weggeven met daarin een pet en natuurlijk twee bioscoopkaartjes voor de film.

  TV-TIP Oplichters in het buitenland

  Oplichters in het buitenland
  SBS6 om 20:30 uur
  De hoofdstad van Nepal herbergt maar liefst 500 weeshuizen. Kees en zijn team ontdekken in deze laatste aflevering van het seizoen dat velen ervan hartstikke nep zijn. Malafide reisbureaus organiseren er tours heen, zodat toeristen gulle gifts achterlaten. De opbrengst delen de weeshuizen vervolgens samen met de reisbureaus.