Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Aangepaste programmering NPO rondom 4 en 5 mei

    Wegens dodenherdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei, dit jaar tevens een nationale feestdag, kent de programmering van de NPO-zenders veel wijzigingen en speciale uitzendingen.
    Jan-Hein Visser
    4 mei 2015
    comments 1
    Aangepaste programmering NPO rondom 4 en 5 mei
    Wegens dodenherdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei, dit jaar tevens een nationale feestdag, kent de programmering van de NPO-zenders veel wijzigingen en speciale uitzendingen.

    Diverse programma's vervallen op NPO 1 en NPO 2 in verband met de Nationale Dodenherdenking. Daaronder de Geschiedenisquiz en RadarTV. Daarnaast staan alle publieke en commerciële omroepen om 20.00 uur twee minuten stil bij de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog. De NPO heeft diverse speciale programma's.

    5 mei Bevrijdingsdag

    De Nationale Dodenherdenking begint op NPO 1, 2 en 3 om 19.50 uur live vanaf de Dam in Amsterdam. RTL en SBS volgen met hun eigen traditionele verslaggeving vanaf andere locaties in het land. Op NPO 1 volgt rond 20.30 uur Memories met een speciale aflevering over oorlogsliefdes. NPO 2 brengt op datzelfde tijdstip een documentaire over de Razzia van Putten. Vijf mei is een nationale feestdag en ook daarom is de programmering aangepast. Hoogtepunten op 5 mei zijn het Veteranendefilé op NPO 1 om 15.15 uur, 70 jaar Bevrijdingsconcert, NPO 1 om 20.30 uur en Andere Tijden, Drie keer bevrijd om 21.15 uur op NPO 2. Later in de week, op zaterdag 9 mei brengt AVROTROS de tv-première van de film Het Bombardement om 21.15 uur op NPO 1. Meer info hier.
    NPOBevrijdingsdagDodenherdenking4 en 5 mei

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview