Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Aanvraag lokale DAB+ vergunningen gaat volgende fase in: meer zenders in vooruitzicht

  De aanvraagprocedure voor uitzendvergunningen voor lokale DAB+ kanalen gaat vandaag een volgende fase in. Meer zenders kunnen een plek op deze netwerken veiligstellen.
  Jarco Kriek
  7 februari 2024
  comments 4
  Aanvraag lokale DAB+ vergunningen gaat volgende fase in: meer zenders in vooruitzicht

  Nadat publieke lokale omroepen een periode van bijna twee maanden het exclusiviteitsrecht hadden voor het aanvragen van een uitzendvergunningen op toekomstige lokale DAB+ netwerken, mogen nu ook andere zenders een aanvraag doen. Commerciële lokale omroepen zoals Eemland Radio, Radio Experience, C-dance en Golden Oldies Radio kunnen vanaf vandaag een definitieve uitzendvergunning voor lokale DAB+ distributie bij Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) aanvragen. De nieuwe vergunningen worden vanaf september van kracht.

   

  Al in ether

  De genoemde commerciële lokale omroepen zijn op dit moment al digitaal in de ether te beluisteren. Zij maken hiervoor gebruik van een tijdelijke vergunning die door RDI-voorloper Agentschap Telecom voor experimenteel gebruik is uitgegeven. Deze tijdelijke vergunningen vervallen eind augustus. De radiozenders die nu gebruik maken van lokale DAB+ kanalen moeten dus een nieuwe definitieve uitzendvergunning hebben om door te mogen met uitzenden.

   

  Veranderingen

  Nederland is ingedeeld in 57 uitzendkaders voor gebruik van DAB+ zenders met een lager uitzendvermogen dan dat van landelijke en regionale DAB+ kanalen. Het gevolg is een kleiner bereik door een beperkter uitzendgebied. Publieke en commerciële lokale omroepen die op dit moment al digitaal via DAB+ te beluisteren zijn, kunnen na een succesvolle aanvraag van een definitieve uitzendvergunning verhuizen naar een ander DAB+ kanaal. Ook kunnen er wijzigingen ontstaan in het bereik en de geluidskwaliteit.

  Rijksinspectie Digitale InfrastructuurRDIradiodigitaalDAB+uitzendvergunning

  Reacties

 1. TV-TIP Erin Brockovich

  Erin Brockovich
  Net5 om 20:00 uur
  Erin Brockovich (Julia Roberts) werkt als assistent op een advocatenkantoor. Ze ontdekt dat een groot bedrijf gif loost in het drinkwater. Erin stelt advocaat Ed Masry (Albert Finney) op de hoogte, maar hij is huiverig om het bedrijf met een beurswaarde van 28 miljard aan te klagen. Daarom besluit Erin zelf een zaak aan te spannen.

  TV-TIP Heel Holland Bakt

  Heel Holland Bakt
  NPO 1 om 20:24 uur
  Het thema van de aflevering is ‘oost west, thuis best’ en dat uit zich in een handvol uitdagende opdrachten. Als eerst moeten de thuisbakkers een fruitmand van botercrème maken. Wie deze opdracht op zijn sloffen uit kan voeren, heeft een voordeel bij de technische opdracht. Er moeten namelijk karamelsloffen worden gebakken. Wie dan nog niet uit z’n slof is geschoten, mag aan de slag met de grootste uitdaging van de avond: een ‘bak je droomhuis’-spektakelstuk. De bakkers die dit voor elkaar krijgen, hoeven nog niet naar huis.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)