Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Telecompaper: 'Abonnee voor Ziggo niet het belangrijkst'

  De abonnees staan bij VodafoneZiggo – waarvan Ziggo onderdeel is – niet op de eerste plaats, volgens Telecompaper. Het belangrijkste zijn de aandeelhouders Liberty Global en Vodafone Group.
  Jarco Kriek
  24 juli 2022
  comments 3
  Telecompaper: 'Abonnee voor Ziggo niet het belangrijkst'

  Dit stelt marktonderzoeker Telecompaper in een analyse over VodafoneZiggo. Telecompaper stelt vast dat VodafoneZiggo de minst ambitieuze toekomstplanning van alle bedrijven binnen Liberty Global heeft. Zo houdt Ziggo als enige volledig vast aan de DOCSIS-techniek. De volgende opwaardering is van DOCSIS 3.1 naar DOCSIS 4 en dus niet naar glasvezel, zoals Liberty Global in landen als België, het Verenigd Koninkrijk en Ierland wel geheel of voor een groot deel doet. In Nederland blijft de stap naar glasvezel bij Ziggo slechts beperkt tot grotere nieuwbouwprojecten.

   

  Investering

  De keuze van VodafoneZiggo om niet naar glasvezel over te stappen komt voort uit de hogere investering die hiermee gemoeid is. Het opwaarderen van een aansluiting naar DOCSIS 4 kost maximaal 200 euro. Opwaarderen van DOCSIS 3.1 naar glasvezel kost minimaal drie keer zoveel. VodafoneZiggo kiest ervoor om minder te investeren en hierdoor jaarlijks een hoger dividend uit te betalen aan aandeelhouders Liberty Global en Vodafone Group. Dit is een duidelijke keuze van het bedrijf die er wel voor zorgt dat abonnees niet gebruik kunnen maken van het technisch meest complete netwerk.

   

  Verkoop

  VodafoneZiggo is een 50/50 joint-venture van Liberty Global en Vodafone Group. Daaruit is op te maken dat bij het aangaan van deze joint-venture het plan is dat één of beide aandeelhouders hun aandeel geheel of gedeeltelijk op een bepaald moment naar de beurs kunnen brengen en verkopen. Het voorrang geven aan het uitbetalen van een hoger dividend en investeringen zo laag mogelijk te houden, duidt eveneens op een aandelenverkoop binnen afzienbare termijn. Het vasthouden aan DOCSIS is op korte termijn geen probleem omdat met de huidige techniek nog voldoende ruimte is om diensten aan te bieden die aan de verwachtingen van abonnees voldoen. Op langere termijn wordt de achterstand op de glasvezelnetwerken van onder meer KPN NetwerkNL, Open Dutch Fiber en Delta Fiber groter en groter.

  ZiggoVodafoneVodafoneZiggoLiberty GlobalVodafone GroupDOCSISglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Down the Road

  Down the Road
  NPO 3 om 20:25 uur
  Nauwelijks bekomen van het afscheid van thuis, de vliegreis en de eerste Thaise indrukken, heeft Dieter een nieuwe hobbel voor zijn reisgenoten in petto: een fietstocht door Chiang Mai. Terwijl Bob, Ruben en Anne-Sophie vol zelfvertrouwen op hun stalen ros klimmen, is Ellen wat minder positief gestemd. Als de ketting op zo’n honderd meter van het startpunt ook nog eens van haar roze driewieler vliegt, krijgt de normaal gesproken zo vrolijke Ellen een fikse zenuwinzinking.

  TV-TIP Weg van Jou

  Weg van Jou
  RTL 8 om 20:25 uur
  De ambitieuze Evi (Katja Herbers) hoopt op een baan in Rio de Janeiro. Het loopt net anders: haar chef geeft haar de verantwoordelijkheid over een groot project in Terneuzen. De stadse Evi kan maar moeilijk wennen in Zeeland en ze wil het liefst zo snel mogelijk terug naar Rotterdam. Tot ze schipper Stijn (Maarten Heijmans) ontmoet.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)