Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Abonnees gaan los op ‘voetbaldrama’ bij Viaplay

  Viaplay wil de harten van voetballiefhebbers veroveren, kopte Totaal TV deze week. Het tegendeel lijkt te gebeuren nu twee belangrijke voetbalcompetities zijn begonnen.
  Jarco Kriek
  7 augustus 2022
  comments 6
  Abonnees gaan los op ‘voetbaldrama’ bij Viaplay
  Foto Getty Images

  Viaplay is de plek waar de komende jaren twee belangrijke Europese voetbalcompetities live te volgen zijn. Dit zijn de Duitse Bundesliga en de Engelse Premier League. Beide voetbalcompetities beleefden dit weekend de aftrap. Viaplay zette – onder meer met een nieuwe kortingsactie – groot in op het nieuwe voetbalseizoen. Maar niet alle abonnees waarderen de manier waarop Viaplay het Duitse en Engelse voetbal presenteert en bij hen thuis aflevert.

   

  Volledige speelronde

  Het Engelse Premier League voetbal was voorheen – net als de Formule 1 – live te volgen bij Ziggo Sport/Ziggo Sport Totaal. Ziggo maakte wekelijks een selectie van wedstrijden die lineair live bekeken kon worden. Viaplay heeft als streamingdienst het voordeel dat alle gelijktijdig gespeelde wedstrijden uit niet alleen de Premier League maar ook de Bundesliga live aangeboden kunnen worden. Samen met andere voetbalrechten die Viaplay bezit, betekent dit dat er ieder weekend tot wel zestig wedstrijden live gekeken kunnen worden.

   

  Klaagzang

  Ideaal voor de voetballiefhebber dus. Het is voor het eerst in Nederland dat – uitgezonderd de Nederlandse Eredivisie bij ESPN – alle voetbalwedstrijden van een voetbalcompetitie live worden aangeboden. Maar in plaats van het hart van de voetballiefhebber te veroveren, heeft Viaplay er naast Formule 1 en darts een nieuw zorgenkind bij met het buitenlandse voetbal. De klaagzang over slecht beeld, wegvallende verbindingen, het Nederlandse commentaar of juist het ontbreken van Nederlandse commentaar is vooral via sociale media luid te horen. Wellicht nog wel luider dan in voorbijgaande maanden tijdens de Formule 1.

   

  Lineair kanaal

  De klachten bij het voetbal zijn goed te verklaren. De Formule 1 is bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway via het lineaire kanaal Viaplay Xtra te bekijken voor Nederlanders die hun Viaplay-abonnement via deze providers afnemen. Dit zorgt ervoor dat een belangrijk deel van de Viaplay-abonnees probleemloos via dit lineaire kanaal Formule 1 kunnen volgen. Bij het voetbalaanbod van Viaplay is lineair te kijken echter niet mogelijk. Alle ruim 750.000 abonnees – of zijn dit er inmiddels al minder? – moeten online naar voetbal kijken. En ondanks dat Viaplay claimt het meest robuuste netwerk van de streamingsector te hebben, is de frustratie bij een deel van de abonnees groot omdat alleen in een mindere beeldkwaliteit naar het voetbal kan worden gekeken.

   

  Imagoprobleem

  De aanhoudende klachtenstroom van een deel van de abonnees zorgt wel voor een imagoprobleem voor Viaplay in Nederland. Het spreekwoord ‘een goed begin is het halve werk’ gaat voor Viaplay door de aanhoudende klachten in ieder geval niet op. Ondanks dat het overgrote deel van de abonnees zonder noemenswaardige problemen naar het entertainment- en sportaanbod kan kijken, ligt Viaplay constant onder een vergrootglas. Dat is misschien niet altijd terecht, maar het wordt nu wel tijd dat de streamingdienst echt alles uit de kast haalt om het aantal klachten te verminderen.

  ViaplayViaplay GroupvoetbalPremier LeagueBundesligaOTTonlinestreamingdienststoring

  Reacties

 1. TV-TIP Jurassic World

  Jurassic World
  Veronica om 20:30 uur
  Ruim twintig jaar na de problematische opening van Jurassic Park, functioneert Isla Nublar eindelijk als het dinosaurus-themapark dat John Hammond ooit voor ogen had. Om de bezoekersaantallen hoog te houden, creëren de wetenschappers op het eiland een nieuwe attractie: een genetisch gemodificeerde dino. Hiermee brengen ze echter een monster tot leven dat alles en iedereen in het park in groot gevaar brengt.

  TV-TIP Little People, Big World

  Little People, Big World
  TLC om 20:30 uur
  De verkoop van een gedeelte van de familieboerderij zorgde voor kift tussen Matt en Zach en de lucht is nog steeds niet geklaard. Als Matt een update over de verkoop stuurt, krijgt hij dan ook geen enkele reactie van zijn zoon. En dat schiet Matt weer in het verkeerde keelgat.

  Interview

  • *

   Anne-Mar Zwart

   Blauw Bloed

   Anne-Mar Zwart (37) is de nieuwe presentator van Blauw Bloed, het royalty-programma van de EO dat na ruim een jaar afwezigheid, terugkeert op tv.
   Reacties0 reactie(s)