Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ACM constateert dat Ziggo minder in trek is

  Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) publiceert regelmatig de Telecommonitor. Hieruit blijkt dat Ziggo aanhoudend klanten verliest.
  Jarco Kriek
  5 august 2022
  comments 3
  ACM constateert dat Ziggo minder in trek is

  Het is natuurlijk geen verrassing dat ook ACM klantenverlies bij Ziggo constateert. Eerder bleek dit al uit onderzoeken van Telecompaper en de eigen kwartaalcijfers van eigenaar VodafoneZiggo. Het verlies van klanten hoeft overigens geen negatieve gevolgen te hebben voor een aanbieder van vaste en mobiele diensten. Eveneens belangrijk is het maandelijkse bestedingspatroon van abonnees en of zij een vast abonnement met een mobiel abonnement bij dezelfde aanbieder combineren.

   

  Gecombineerde diensten

  Bij VodafoneZiggo betekent dit het combineren van vaste diensten van Ziggo met mobiele diensten van Vodafone. Voor Ziggo geldt dat het de hoogste ARPU van alle Nederlandse aanbieders van vaste diensten heeft. Met andere woorden: Ziggo-abonnees geven het meeste uit voor de afgenomen vaste diensten.

   

  Meest gebruikt

  ACM constateert dat het aantal Ziggo-abonnees in het eerste kwartaal van 2022 is gedaald naar 3,89 miljoen. Maar ondanks deze daling blijft Ziggo de grootste aanbieder van tv-diensten in Nederland. Opvallend is de stijging van het aantal verkochte tv-abonnementen bij aanbieders die deze dienst via DSL koperdraad leveren. Ook bij glasvezelaanbieders steeg het aantal verkochte tv-abonnementen. ACM constateert ook bij de verkoop van internetabonnementen een daling bij Ziggo. Niet onverwacht is dat er meer internetabonnementen werden verkocht via glasvezelnetwerken van onder meer KPN NetwerkNL, Delta Fiber en Open Dutch Fiber.

  Autoriteit Consument & MarktACMTelecommonitorZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetabonnementklantverlieskwartaalcijfers

  Reacties

 1. TV-TIP Manhunt: Deadly Games

  Manhunt: Deadly Games
  SBS 9 om 20:30 uur
  Misdaadserie Manhunt behandelt elk seizoen een waargebeurde terreurdaad. Deadly Games draait om Richard Jewell. Tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta vindt hij een staafbom. Jewell laat de omgeving ontruimen, maar als de bom afgaat, raken talloze mensen gewond. Het had veel erger kunnen zijn en hij wordt gezien als een held, maar dan ontstaan er twijfels over zijn verhaal.

  TV-TIP Prisoners

  Prisoners
  Net 5 om 20:30 uur
  De wereld van Keller Dover stort in als zijn dochter spoorloos verdwijnt. Rechercheur Loki pakt de zonderlinge Alex Jones op, maar moet hem wegens gebrek aan bewijs laten gaan. Keller is er zo van overtuigd dat de verdachte schuldig is, dat hij besluit het recht in eigen hand te nemen.

  Interview