Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ACM constateert dat Ziggo minder in trek is

  Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) publiceert regelmatig de Telecommonitor. Hieruit blijkt dat Ziggo aanhoudend klanten verliest.
  Jarco Kriek
  5 augustus 2022
  comments 3
  ACM constateert dat Ziggo minder in trek is

  Het is natuurlijk geen verrassing dat ook ACM klantenverlies bij Ziggo constateert. Eerder bleek dit al uit onderzoeken van Telecompaper en de eigen kwartaalcijfers van eigenaar VodafoneZiggo. Het verlies van klanten hoeft overigens geen negatieve gevolgen te hebben voor een aanbieder van vaste en mobiele diensten. Eveneens belangrijk is het maandelijkse bestedingspatroon van abonnees en of zij een vast abonnement met een mobiel abonnement bij dezelfde aanbieder combineren.

   

  Gecombineerde diensten

  Bij VodafoneZiggo betekent dit het combineren van vaste diensten van Ziggo met mobiele diensten van Vodafone. Voor Ziggo geldt dat het de hoogste ARPU van alle Nederlandse aanbieders van vaste diensten heeft. Met andere woorden: Ziggo-abonnees geven het meeste uit voor de afgenomen vaste diensten.

   

  Meest gebruikt

  ACM constateert dat het aantal Ziggo-abonnees in het eerste kwartaal van 2022 is gedaald naar 3,89 miljoen. Maar ondanks deze daling blijft Ziggo de grootste aanbieder van tv-diensten in Nederland. Opvallend is de stijging van het aantal verkochte tv-abonnementen bij aanbieders die deze dienst via DSL koperdraad leveren. Ook bij glasvezelaanbieders steeg het aantal verkochte tv-abonnementen. ACM constateert ook bij de verkoop van internetabonnementen een daling bij Ziggo. Niet onverwacht is dat er meer internetabonnementen werden verkocht via glasvezelnetwerken van onder meer KPN NetwerkNL, Delta Fiber en Open Dutch Fiber.

  Autoriteit Consument & MarktACMTelecommonitorZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetabonnementklantverlieskwartaalcijfers

  Reacties

 1. TV-TIP I Want Your Song

  I Want Your Song
  SBS 6 om 20:30 uur
  Met nummers als Ik wil zwemmen (in Bacardi Lemon) en Bieber van de kroeg heeft de Leidse vibratokoning Mart Hoogkamer de ­polonaise aan zijn kont hangen.

  TV-TIP The Beach

  The Beach
  Net 5 om 20:30 uur
  Een jonge Amerikaan heeft genoeg van zijn technologische omgeving. Door naar Thailand af te reizen probeert hij de sleur van alledag te doorbreken en de zin van zijn bestaan terug te vinden. In Thailand maakt hij kennis met een eigenaardige man die hem vertelt over een wonderbaarlijk mooi strand. Dit strand zou een paradijs op aarde moeten zijn.

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)