Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Al Jazeera HD ongecodeerd via satelliet

    Steeds meer nieuwszenders zijn in Europa in HD-kwaliteit te bekijken. Satellietkijkers genieten daar op dit moment het meeste van. Nieuwe toevoeging is Al Jazeera HD.
    Jarco Kriek
    27 april 2016
    comments 2
    Al Jazeera HD ongecodeerd via satelliet
    Foto: ANP

    Steeds meer nieuwszenders zijn in Europa in HD-kwaliteit te bekijken. Satellietkijkers genieten daar op dit moment het meeste van. Nieuwe toevoeging is de Engelstalige van Al Jazeera HD.


    In Amerika en Canada zijn de meeste en belangrijkste nieuwszenders al geruime tijd in HD-kwaliteit via satelliet en vaste kabelnetwerken te bekijken. In Europa lijkt HD-verspreiding van nieuwszenders nu pas echt van de grond te komen. De meeste HD-nieuwszenders zijn ongecodeerd via de satelliet te bekijken. Voor het bekijken van ongecodeerde zenders is alleen een schotelantenne – die uitgericht is op de satelliet waarop de zender wordt uitgezonden – en een (FTA) HD-satellietontvanger noodzakelijk. Een abonnement op een aanbieder is niet nodig.

    Al Jazeera HD op Hotbird-satelliet

    HD-verspreiding van nieuwszenders is sinds een jaar pas echt interessant omdat de meeste aanvoersignalen van nieuwsitems – de zogenaamde feeds – ook in HD-kwaliteit plaatsvinden. Hierdoor is bij een HD-nieuwszender niet alleen het studiobeeld in HD, maar ook reportages en live-verbindingen. Via de satelliet zijn onder meer de nieuwszenders CNN, Russia Today (RT) en BBC World News al enige tijd in HD te bekijken. Aan het aanbod is nu ook Al Jazeera HD toegevoegd. Deze nieuwszender is in HD op de Hotbird-satelliet op 13 graden oost te bekijken. De uitzendfrequentie is 11.137 GHz H – 27500 – 3/4.

    Al JazeeraAljazeeraAl Jazeera HDHotbirdsatellietEutelsatongecodeerdFTAfree to airfree-to-airnieuwszenderCNNRTRussia TodayBBC NewsBBC World News

    Reacties