Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ali B. en Marco Borsato buitenspel bij NPO

  NPO zet op alle radiozenders de muziek van Ali B. en Marco Borsato op de boycotlijst. Dit vanwege mogelijk grensoverschrijdend contact van de twee zangers bij The Voice of Holland.
  Jarco Kriek
  21 januari 2022
  comments 4
  Ali B. en Marco Borsato buitenspel bij NPO
  Foto Getty Images

  Tijdens en rondom The Voice of Holland – de talentenjachtshow van RTL 4 – misdroegen Ali B. en Marco Borsato zich volgens diverse vrouwelijke deelneemsters op een dusdanige manier dat zij aangifte van onder meer aanranding (Marco Borsato) of verkrachting (Ali B.) tegen de zangers hebben gedaan. Ook tegen bandleider van The Voice of Holland Jeroen Rietbergen is aangifte vanwege aanranding gedaan. De misstanden bij het programma kwamen aan het licht na onderzoek van het BNNVARA YouTube-programma BOOS van Tim Hofman.

   

  Boycot

  De door NPO aangekondigde boycot van de muziek van Ali B, en Marco Borsato treft alleen luisteraars van de zenders NPO Radio 1, NPO Radio 2 en NPO Radio 5. De muziek van beide zangers werd al enige tijd niet gedraaid op NPO 3FM, FunX en natuurlijk de klassieke radiozender NPO Radio 4.

  NPOpublieke omroepradioFMDAB+NPO Radio 1NPO RAdio 2NPO Radio 5

  Reacties

 1. TV-TIP MasterChef Australië: Dessert Masters

  MasterChef Australië: Dessert Masters
  Net5 om 19:30 uur
  De bejubelde Australische MasterChef-franchise wordt uitgebreid met een nieuwe gang. Onder leiding van Melissa Leong en Amaury Guichon kruisen in Dessert Masters tien bekende en minder bekende patissiers de gardes om het beste dessert uit hun bakblik te toveren. Onder hen Reynold Poernomo, de toetjeskoning die het in het zevende seizoen van MasterChef nog tot de vierde plek wist te schoppen. Inmiddels is hij de trotse eigenaar van dessertbar KOI in Sydney.

  TV-TIP Voetbal: Nations League (v): Nederland - België

  Voetbal: Nations League (v): Nederland - België
  NPO 3 om 20:23 uur
  In een groep met regerend Europees kampioen en verliezend WK-finalist Engeland wisten de Nederlandse dames bij de start van de eerste Nations League voor vrouwen al dat ze zich geen enkele misstap konden veroor­loven. Alleen de winnaar van de groep houdt immers kans op een ticket voor de Spelen. Toch ging het al in de eerste wedstrijd tegen België mis. Maar Oranje rechtte haar rug, en schopte het na vier wedstrijden tot de virtuele groepswinst. De laatste horde: die dekselse Red Flames.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)