Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Apple koopt voetbalrechten voor Apple TV

  Het Amerikaanse mediabedrijf Apple heeft de uitzendrechten van voetbalcompetitie MLS gekocht. De overeenkomst heeft een duur van maar liefst tien jaar.
  Jarco Kriek
  15 juni 2022
  comments 2
  Apple koopt voetbalrechten voor Apple TV
  Foto Getty Images

   

  De Amerikaanse voetbalcompetitie MLS is door de overeenkomst met Apple wereldwijd beschikbaar voor abonnees van streamingdienst Apple TV+. Alle wedstrijden die in MLS worden gespeeld zijn live bij Apple TV+ te bekijken. Dit kan op apparaten van Apple - zoals de iPhone, iPad en Apple TV HD/4K - maar ook met een app op diverse Smart TV-internettelevisies en online mediaspelers.

   

  Primeur

  Het is voor de eerste keer dat een sportcompetitie wereldwijd via dezelfde aanbieder of streamingdienst te bekijken is. Meestal worden de uitzendrechten van sportcompetities per land verkocht. Hierdoor wordt de sportcontent wereldwijd over veel meer aanbieders verdeeld. De nu gesloten overeenkomst tussen Apple en MLS gaat volgend jaar in.

   

  Extra betalen

  Wie op dit moment een Apple TV+ abonnement neemt, kan een selectie van wedstrijden zien zonder extra te betalen. Wie toegang wil hebben tot het gehele MLS-aanbod moet hiervoor een aanvullend abonnement afsluiten. De kosten van dit extra abonnement zijn nog niet bekend. In eerste instantie is alleen commentaar in het Engels en Spaans beschikbaar, terwijl bij wedstrijden waarin Canadese clubs deelnemen ook Frans commentaar te kiezen is.

   

  Live streaming

  Streamingdiensten richten zich steeds meer op het kopen van sportuitzendrechten. Dit heeft vooral te maken met de komst van eigen streamingdiensten van eigenaren van films en series die deze content exclusief voor hun eigen streamingdienst houden. Dit is onder meer het geval bij Disney+, HBO Max en binnenkort ook SkyShowtime. Streamingdiensten die geen eigen tv- of filmdivisie hebben, kunnen hierdoor minder uitzendrechten voor films en series aankopen en richten daarom nu het vizier op sport. Zo biedt Viaplay in Nederland op dit moment onder meer Formule 1 en darts aan via live streaming. 's Werelds grootste streamingdienst Netflix aast – in eerste instantie alleen voor Amerika – ook op de uitzendrechten van Formule 1.

  AppleApple TV HDApple TV 4KApple TV+voetbaluitzendrechtenabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP You, Me and My Ex

  You, Me and My Ex
  TLC om 19:00 uur
  Als mensen vaak over hun ex praten zijn ze vaak nog niet helemaal over hun vorige relatie heen. Dat belet ze echter niet om een nieuwe vriend of vriendin te zoeken! You, Me and My Ex volgt vijf stellen, waarvan één iemand nog intensief contact heeft met zijn of haar ex. Elodie ontdekte tijdens haar prille relatie met De'Andre pas dat hij nog goed bevriend is met zijn ex Rowan, en dat zorgt voor veel stress. Helemaal omdat zijn moeder vurig hoopt dat De'Andre en Rowan weer terug bij elkaar komen.

  TV-TIP Harcore Pawn

  Harcore Pawn
  RTL 7 om 19:30 uur
  De spanning neemt toe in het pandhuis nadat eigenaar Les in elkaar is gezakt. Seth en Ashley proberen de tent samen te runnen, maar ze hebben allebei hele andere ideeën over hoe ze dat aanpakken. Als Les getuige is van het zoveelste conflict bedenkt hij een wedstrijd: degene die zijn werk het beste doet wordt zijn tijdelijke vervanger. Ondanks Les' plan wordt er nog heel wat afgeruzied in het tiende seizoen van Hardcore Pawn.

  Interview