Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Apple koopt voetbalrechten voor Apple TV

  Het Amerikaanse mediabedrijf Apple heeft de uitzendrechten van voetbalcompetitie MLS gekocht. De overeenkomst heeft een duur van maar liefst tien jaar.
  Jarco Kriek
  15 june 2022
  comments 2
  Apple koopt voetbalrechten voor Apple TV
  Foto Getty Images

   

  De Amerikaanse voetbalcompetitie MLS is door de overeenkomst met Apple wereldwijd beschikbaar voor abonnees van streamingdienst Apple TV+. Alle wedstrijden die in MLS worden gespeeld zijn live bij Apple TV+ te bekijken. Dit kan op apparaten van Apple - zoals de iPhone, iPad en Apple TV HD/4K - maar ook met een app op diverse Smart TV-internettelevisies en online mediaspelers.

   

  Primeur

  Het is voor de eerste keer dat een sportcompetitie wereldwijd via dezelfde aanbieder of streamingdienst te bekijken is. Meestal worden de uitzendrechten van sportcompetities per land verkocht. Hierdoor wordt de sportcontent wereldwijd over veel meer aanbieders verdeeld. De nu gesloten overeenkomst tussen Apple en MLS gaat volgend jaar in.

   

  Extra betalen

  Wie op dit moment een Apple TV+ abonnement neemt, kan een selectie van wedstrijden zien zonder extra te betalen. Wie toegang wil hebben tot het gehele MLS-aanbod moet hiervoor een aanvullend abonnement afsluiten. De kosten van dit extra abonnement zijn nog niet bekend. In eerste instantie is alleen commentaar in het Engels en Spaans beschikbaar, terwijl bij wedstrijden waarin Canadese clubs deelnemen ook Frans commentaar te kiezen is.

   

  Live streaming

  Streamingdiensten richten zich steeds meer op het kopen van sportuitzendrechten. Dit heeft vooral te maken met de komst van eigen streamingdiensten van eigenaren van films en series die deze content exclusief voor hun eigen streamingdienst houden. Dit is onder meer het geval bij Disney+, HBO Max en binnenkort ook SkyShowtime. Streamingdiensten die geen eigen tv- of filmdivisie hebben, kunnen hierdoor minder uitzendrechten voor films en series aankopen en richten daarom nu het vizier op sport. Zo biedt Viaplay in Nederland op dit moment onder meer Formule 1 en darts aan via live streaming. 's Werelds grootste streamingdienst Netflix aast – in eerste instantie alleen voor Amerika – ook op de uitzendrechten van Formule 1.

  AppleApple TV HDApple TV 4KApple TV+voetbaluitzendrechtenabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Manhunt: Deadly Games

  Manhunt: Deadly Games
  SBS 9 om 20:30 uur
  Misdaadserie Manhunt behandelt elk seizoen een waargebeurde terreurdaad. Deadly Games draait om Richard Jewell. Tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta vindt hij een staafbom. Jewell laat de omgeving ontruimen, maar als de bom afgaat, raken talloze mensen gewond. Het had veel erger kunnen zijn en hij wordt gezien als een held, maar dan ontstaan er twijfels over zijn verhaal.

  TV-TIP Prisoners

  Prisoners
  Net 5 om 20:30 uur
  De wereld van Keller Dover stort in als zijn dochter spoorloos verdwijnt. Rechercheur Loki pakt de zonderlinge Alex Jones op, maar moet hem wegens gebrek aan bewijs laten gaan. Keller is er zo van overtuigd dat de verdachte schuldig is, dat hij besluit het recht in eigen hand te nemen.

  Interview