Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Arrow Classic Rock mogelijk terug op DAB+

    Radiozender Arrow Classic Rock onderhandelt met marktpartijen over een terugkeer op het digitale radionetwerk DAB+, De zender verdween op 1 september uit de ether.
    Jarco Kriek
    7 september 2017
    comments 18
    Arrow Classic Rock mogelijk terug op DAB+
    Foto ANP

    Arrow Classic Rock huurde digitale bandbreedte bij de commerciële zender BNR Nieuwsradio. Dit contract liep op 31 augustus af. De nieuwszender besloot de overeenkomst met Arrow Classic Rock niet te verlengen. De komende jaren neemt de christelijke radiozender Groot Nieuws Radio de restbandbreedte van BNR Nieuwsradio in gebruik. Dit tot teleurstelling van veel DAB+ luisteraars die Arrow Classic Rock als één van de belangrijkste toegevoegde waarden van digitale etherradio vonden.

     

    MTVNL

    Arrow zegt met een andere marktpartij is gesprek te zijn over hervatting van de etherverspreiding via DAB+. Maar zekerheid over een terugkeer is er zeker niet. Het kan niet anders of de radiozender praat met dienstenaanbieder MTVNL. Dit bedrijf heeft in delen van Nederland een DAB+ netwerk in de lucht en verhuurt bandbreedte aan radiozenders. Maar ook al bereikt Arrow Classic Rock een overeenkomst met MTVNL zal de zender aan ontvangstgebied moeten inboeten. Zelfs als in alle regio’s en zenders van MTVNL wordt uitgezonden, is ontvangst in minder gebieden dan voor 1 september mogelijk. Arrow Classic Rock is overigens wel wereldwijd online via internet te beluisteren.

    DABDAB+radiodigitaaletheronlineinternetArrow Classic RoclBNR NieuwsradioGroot Nieiws RadioMTVNLMTV NL

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview