Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    AT haalt niet alleen radiopiraat maar ook lokale omroep uit de lucht

    Een opvallende blunder van Agentschap Telecom (AT). De ethertoezichthouder haalde niet alleen een illegale maar ook een legale zender uit de lucht.
    Jarco Kriek
    11 februari 2020
    comments 0
    radiopiraat uit de lucht gehaald door AT
    Foto KMD

    AT heeft in de Martinikerk in Doesburg een actie uitgevoerd tegen de onbemande radiopiraat De Mosterdboer. De radiopiraat was verstopt in de Martinikerk. Op het dak van de kerk stond de zendmast. AT voerde de actie niet alleen uit: om mogelijke problemen bij de inbeslagname te voorkomen waren ongeveer 15 politieagenten bij de actie aanwezig.

     

    RTV Favoriet

    Wat de AT-medewerker die deze actie leidde niet wist, is dat streekomroep RTV Favoriet de Martinikerk in Doesburg eveneens gebruikt voor de legale uitzendingen. Dit moet bij de toezichthouder bekend zijn omdat deze instantie zelf de uitzendvergunning aan deze lokale omroep heeft verleend. Hierin staat ook dat RTV Favoriet de zender en antennemast heeft opgesteld in de bewuste kerk. Het gevolg is dat niet alleen de illegale zender van radiopiraat De Mosterdboer maar ook de legale zender van RTV Favoriet in beslag werd genomen. Daarnaast nam AT ook een router/hub van het Rode Kruis mee. Ook deze had niets met de illegale uitzendingen van de radiopiraat te maken.

     

    Lokale omroep

    Het is niet de eerste keer dat een radiopiraat een illegale zendinstallatie plaatst in de directe omgeving van de uitzendlocatie van een lokale omroep of waar tot voor kort een lokale omroep gevestigd was. Op deze manier hopen radiopiraten toezichthouder AT om de tuin te leiden en hierdoor langer uit te kunnen zenden.

    Agentschap TelecomATradiopiraatetherpiraattoezichthouderlokale omroeplegaalillegaalradio

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview