Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  AT in hemd gezet door radiopiraten: Den Haag piratenbolwerk

  Toezichthouder Agentschap Telecom (AT) heeft geen stootkracht om het radiopiraten moeilijk te maken. Dit is de conclusie die aan het eind van het jaar gemaakt kan worden.
  Jarco Kriek
  26 december 2022
  comments 5
  AT in hemd gezet door radiopiraten: Den Haag piratenbolwerk

  Traditioneel zijn er rond de kerstdagen veel radiopiraten in de lucht. Hoewel er niet veel lege frequenties zijn op de FM-band waar radiopiraten op kunnen uitzenden, is het aantal illegale uitzendingen groter dan in de jaren hiervoor. Niet alleen in de traditionele provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel waar radiopiraten het gehele jaar door actief zijn. Ook in de Randstad zijn op dit moment opvallend veel radiopiraten actief.

   

  Activity Radio

  Daarbij geldt dat Den Haag op dit moment als illegaal radiobolwerk van Nederland beschouwd kan worden. Zenders als Hitradio Centraal, Radio Stad Den Haag en Danceradio Den Haag zijn in grote delen van Zuid-Holland te ontvangen. De meeste van deze zenders zijn niet alleen rond de kerstdagen in de ether te beluisteren, maar zijn tijdens veel weekenden in het jaar te beluisteren. In Zuid-Holland is Activity Radio de hardste radiopiraat tijdens deze kerstdagen. De radiozender zendt uit vanuit de regio Zuid-Holland-Zuid en is in grote delen van Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland te ontvangen. Ook in het grensgebied met België kan de radiozender ontvangen worden op FM 92,3 MHz.

   

  Acties

  Toezichthouder AT lijkt lijdzaam te moeten toezien hoe radiopiraten de ether vullen. In de afgelopen dagen heeft de toezichthouder bij de handhaving slechts kleine speldenprikken kunnen geven. Tot echt grote acties is het nog niet gekomen. Het laat zien dat de slagkracht van AT – dat vanaf 1 januari als Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) verder gaat – bij het handhaven van het analoge FM-frequentiespectrum beperkt is. Als al wordt opgetreden tegen radiopiraten dan worden de eigenaren van de illegale radiozenders niet opgespoord omdat zenders en zendmasten worden geplaatst die een andere grond- en/of masteigenaar hebben. Hierdoor wordt in veel gevallen alleen de zender of het belangrijkste deel van de zender in beslag genomen en andere onderdelen zoals delen van de zendmast en coaxkabels vernield zodat deze niet meer gebruikt kunnen worden.

  radioillegaalFMradiopiratenetherpiratenAgentschap TelecomATRijksinspectie Digitale InfrastructuurRDI

  Reacties

 1. TV-TIP Last Christmas

  Last Christmas
  Net5 om 20:30 uur
  Hoewel ze weinig met Kerst heeft, zit Kate (Emilia Clarke) er continu middenin. Ze werkt in een winkel die het hele jaar door kerstspullen verkoopt. Logisch dus dat ze het er niet naar haar zin heeft. Daar komt verandering in als de charmante Tom (Henry Golding) de winkel binnenstapt. Hij leert Kate weer van het leven en Kerst te genieten.

  TV-TIP Het grote 30 tellen tv-toernooi

  Het grote 30 tellen tv-toernooi
  NPO 1 om 20:33 uur
  Water links van Nederland! De eerste mensen op aarde! De vorige president van de Verenigde Staten! In Het grote 30 tellen tv-toernooi, zeg maar de tv-variant van het immens populaire spel 30 Seconds, zetten Isa Hoes, Jochem van Gelder en Berget Lewis zich, met versterking van familieleden, in voor het Liliane Fonds. Welk team weet binnen dertig tellen de meeste antwoorden te verzamelen? Giovanca Ostiana en Bert van Leeuwen presenteren.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)