Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  BBC met betere beeldkwaliteit bij Nederlandse providers

  BBC voert in de komende weken enkele wijzigingen door. Hierdoor verdwijnt bij alle Nederlandse providers het SD-aanbod van de landelijk Britse BBC-kanalen.
  Jarco Kriek
  1 januari 2023
  comments 0
  BBC met betere beeldkwaliteit bij Nederlandse providers
  Foto Getty Images

  Bij de meeste grotere Nederlandse providers als Ziggo, KPN en T-Mobile worden de Britse landelijke kanalen BBC One, BBC Two, BBC Three/CBeebies en BBC Four – mits al deze kanalen al in het zenderaanbod beschikbaar zijn - al in HD-kwaliteit geleverd. Providers die deze kanalen behalve in HD ook deels of geheel in SD in het zenderaanbod hebben opgenomen, moeten deze distributie in de komende weken stoppen. Dit heeft de BBC in een brief aan de betreffende providers medegedeeld.

   

  Aanvoer

  Nederlandse providers gebruiken voor de doorgifte van de Britse landelijke BBC-kanalen de Astra2-satelliet op 28,2 graden oost als aanvoersignaal. De BBC voert komende weken wijzigingen in het satellietaanbod door. Dit zorgt ervoor dat ook de distributie bij Nederlandse providers gewijzigd dient te worden. Onderstaand alle wijzigingen in het BBC-zenderaanbod op een rij.

   

  • BBC One einde SD-distributie op 13 februari
  • BBC Two einde SD-distributie op 13 februari
  • BBC Three/CBeebies einde SD-distributie 24 januari
  • BBC Four einde SD-distributie op 13 februari
  BBCSDHDbeeldkwaliteitsatellietaanvoersignaal

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview