Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  BBC met betere beeldkwaliteit bij Nederlandse providers

  BBC voert in de komende weken enkele wijzigingen door. Hierdoor verdwijnt bij alle Nederlandse providers het SD-aanbod van de landelijk Britse BBC-kanalen.
  Jarco Kriek
  1 januari 2023
  comments 0
  BBC met betere beeldkwaliteit bij Nederlandse providers
  Foto Getty Images

  Bij de meeste grotere Nederlandse providers als Ziggo, KPN en T-Mobile worden de Britse landelijke kanalen BBC One, BBC Two, BBC Three/CBeebies en BBC Four – mits al deze kanalen al in het zenderaanbod beschikbaar zijn - al in HD-kwaliteit geleverd. Providers die deze kanalen behalve in HD ook deels of geheel in SD in het zenderaanbod hebben opgenomen, moeten deze distributie in de komende weken stoppen. Dit heeft de BBC in een brief aan de betreffende providers medegedeeld.

   

  Aanvoer

  Nederlandse providers gebruiken voor de doorgifte van de Britse landelijke BBC-kanalen de Astra2-satelliet op 28,2 graden oost als aanvoersignaal. De BBC voert komende weken wijzigingen in het satellietaanbod door. Dit zorgt ervoor dat ook de distributie bij Nederlandse providers gewijzigd dient te worden. Onderstaand alle wijzigingen in het BBC-zenderaanbod op een rij.

   

  • BBC One einde SD-distributie op 13 februari
  • BBC Two einde SD-distributie op 13 februari
  • BBC Three/CBeebies einde SD-distributie 24 januari
  • BBC Four einde SD-distributie op 13 februari
  BBCSDHDbeeldkwaliteitsatellietaanvoersignaal

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Stavanger

  Schaatsen: World Cup Stavanger
  NPO 1 om 14:20 uur
  Je zou haar zo zonder helm bijkans niet herkennen, maar Marijke Groenewoud schaatst haar rondjes niet alleen maar op de achtervolging en massastart. De Hallumse reed tijdens het World Cup kwalificatietoernooi op de 1.500 meter zelfs naar het goud, nog voor topfavoriet Antoinette Rijpma-de Jong. Tijdens de aftrap van het World Cup-seizoen in het Japanse Obihiro bleef een nieuwe krachtmeting uit: de ploeg van Jillert Anema bleef thuis. In het Noorse Stavanger is Groenewoud wél weer van de partij.

  TV-TIP The Last Boy Scout

  The Last Boy Scout
  Paramount Network om 20:00 uur
  Privédetective Joe Hallenbeck (Bruce Willis) zit aan de grond. Dus komt het goed uit dat ex-footballspeler Jimmy Dix (Damon Wayans) hem inhuurt om zijn vriendin Cory (Halle Berry) te beschermen. Cory heeft belastende informatie over de eigenaar van Jimmy's oude club. Als ze vermoord wordt besluiten Joe en Jimmy haar dood te wreken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)