Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  BBC met betere beeldkwaliteit bij Nederlandse providers

  BBC voert in de komende weken enkele wijzigingen door. Hierdoor verdwijnt bij alle Nederlandse providers het SD-aanbod van de landelijk Britse BBC-kanalen.
  Jarco Kriek
  1 januari 2023
  comments 0
  BBC met betere beeldkwaliteit bij Nederlandse providers
  Foto Getty Images

  Bij de meeste grotere Nederlandse providers als Ziggo, KPN en T-Mobile worden de Britse landelijke kanalen BBC One, BBC Two, BBC Three/CBeebies en BBC Four – mits al deze kanalen al in het zenderaanbod beschikbaar zijn - al in HD-kwaliteit geleverd. Providers die deze kanalen behalve in HD ook deels of geheel in SD in het zenderaanbod hebben opgenomen, moeten deze distributie in de komende weken stoppen. Dit heeft de BBC in een brief aan de betreffende providers medegedeeld.

   

  Aanvoer

  Nederlandse providers gebruiken voor de doorgifte van de Britse landelijke BBC-kanalen de Astra2-satelliet op 28,2 graden oost als aanvoersignaal. De BBC voert komende weken wijzigingen in het satellietaanbod door. Dit zorgt ervoor dat ook de distributie bij Nederlandse providers gewijzigd dient te worden. Onderstaand alle wijzigingen in het BBC-zenderaanbod op een rij.

   

  • BBC One einde SD-distributie op 13 februari
  • BBC Two einde SD-distributie op 13 februari
  • BBC Three/CBeebies einde SD-distributie 24 januari
  • BBC Four einde SD-distributie op 13 februari
  BBCSDHDbeeldkwaliteitsatellietaanvoersignaal

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)