Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  BBC op Astra2-satelliet: dit zijn de nieuwe frequenties

  De BBC brengt in de komende maanden wijzigingen aan in het satellietaanbod van de eigen Britse landelijke kanalen. De verspreiding van zenders in SD-kwaliteit stopt.
  Jarco Kriek
  2 januari 2023
  comments 0
  BBC op Astra2-satelliet: dit zijn de nieuwe frequenties
  Foto Getty Images

  De BBC heeft de Nederlandse providers als Ziggo, KPN en T-Mobile geïnformeerd over de komende wijzigingen. Bij de meeste providers worden de Britse landelijke kanalen overigens in HD-kwaliteit aangeboden. Providers gebruiken veelal de satellietverspreiding via Astra2 op 28,2 graden oost als aanvoersignaal. Omdat BBC met het uitschakelen van SD ook transponderwijzigingen doorvoert, moeten Nederlandse providers de komende weken wijzigingen doorvoeren om hun klanten de BBC-zenders aan te kunnen blijven bieden.

   

  Satelliet

  Ook satellietkijkers moeten de wijzigingen doorvoeren om naar de BBC-zenders BBC One. BBC Two, BBC Three/CBeebies en BBC Four te kunnen blijven kijken. Door het uitschakelen van de SD-verspreiding kunnen ook regionale versies van BBC One in HD-kwaliteit uitzenden. Onderstaand de nieuwe frequenties van de belangrijkste Britse landelijke BBC-zenders, inclusief de datum waarop de frequentie officieel in gebruik wordt genomen. De zenders blijven ongecodeerd via de satelliet beschikbaar.

   

  • BBC One London HD – 10.818 GHz V-23000-3/4 (vanaf 13 februari)
  • BBC Two HD – 10.847 GHz V-23000-3/4 (vanaf 13 februari)
  • BBC Three HD - 10.847 GHz V-23000-3/4 (vanaf 24 januari)
  • BBC CBeebies HD - 10.818 GHz V-23000-3/4 (vanaf 24 januari)
  • BBC Four HD - 10.818 GHz V-23000-3/4 (vanaf 13 februari)
  BBCBBC OneBBC TwoBBC ThreeBBC CBeebiesBBC FourAstra2satellietSES

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)