1. Nieuws

  BBC prominenten moeten groot deel loon inleveren

  Iedereen moet fors bezuinigen. Radiozender 100%NL stopt binnnenkort met al haar bekende vrouwelijke presentatrices maar bij de BBC moeten ze liefst 40% van hun salaris inleveren.
  Jan-Hein Visser
  12 juni 2009
  comments 0
  BBC prominenten moeten groot deel loon inleveren
  Bij RTL moet worden bezuinigd, bij 100%NL moet worden bezuinigd, eigenlijk moet vrijwel overal worden bezuinigd en ook de BBC moet bezuinigen. De omroep wil althans een bedrag van bijna 2 miljard Britse pond gaan besparen tot en met 2010. Grootverdieners zullen dit ook gaan merken.

  Met name sterren die populaire shows op BBC One presenteren moeten eraan geloven en maar liefst 40% van hun loon gaan inleveren. Entertainer Graham Norton en Jonathan Ross verdienen meer dan een miljoen tot soms zelfs meerdere miljoenen per jaar maar daaraan moet dus een einde komen.

  Ook grootverdieners die meer dan een ton per jaar verdienen zullen 25% van hun salaris gaan moeten inleveren. Daarnaast staan volgens algemeen directeur Mark Thompson nog eens 1200 arbeidsplaatsen in de planning om te laten vervallen. Daarbij heeft de BBC het nog lang niet zo slecht als hun commerciële collega's bij ITV en Channel 4 die zich geconfronteerd zien met een inzakkende reclamemarkt.


  BBCChannel 4ITVGraham NortonJonathan Ross

  Reacties

 1. TV-TIP Formule 1 Race

  Formule 1 Race
  Ziggo Sport Select om 14:00 uur
  Het is niet altijd even makkelijk om de teamgenoot te zijn van Max Verstappen. Daniel Ricciardo moet af en toe flink op zijn tong bijten. In Bakoe botsten de Red Bull-coureurs tegen elkaar, maar ze rookten gelukkig al snel de vredespijp. In Monaco is Ricciardo misschien wel favoriet, het circuit ligt hem namelijk goed.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY THE FLORIDA PROJECT

   De zesjarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden. Totaal TV mag de Blu-ray van deze dramafilm vijf keer weggeven.

  TV-TIP San Andreas

  San Andreas
  Net5 om 20:00 uur
  De San Andreasbreuk zorgt al eeuwen voor zware aardbevingen in Californië, maar wat als de grootste klap nog moet komen? Dan ben je blij dat Dwayne Johnson je vader speelt. Als hij zegt: „Ik ga mijn dochter redden”, zal niemand daar aan twijfelen. Als reddingshelikopterpiloot is hij zo stoer, dat je bijna medelijden krijgt met de aardbeving.