Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    BBC World News HD nog niet op Europese satelliet

    De internationale nieuwszender BBC World News is sinds enkele weken ook al in HD te bekijken via de BADR6 satelliet. Het wachten is op de lancering van de Europese HD-versie.
    Jan-Hein Visser
    16 september 2013
    comments 0
    BBC World News HD nog niet op Europese satelliet
    De internationale nieuwszender BBC World News is sinds enkele weken ook al in HD te bekijken via de BADR6-satelliet. Het wachten is op de lancering van de Europese HD-versie.

    BBC World News kreeg begin dit jaar een nieuwe uitstraling en verhuisde afgelopen voorjaar naar hun gloednieuwe studio's in het Londense Broadcasting House waar alles geschikt is voor High Definition. De HD-zender is intussen beschikbaar in Noord-Amerika, Asia-Pacific en dus het Midden-Oosten en delen van Afrika.

    BBC News vanaf volgend jaar in HD

    De binnenlandse nieuwszender BBC News zal hoe dan ook in Nederland en België snel via de satelliet zijn te ontvangen wanneer deze op de Astra 2 positie zal aftrappen. Wanneer BBC World News HD in Europa te zien zal zijn, is nog niet bekend. Ontvangst van het signaal op de BADR positie is alleen in Zuid-Europa met heel grote antennes mogelijk. Om het signaal hier nog uit te lucht te vissen, is een uitzonderlijke prestatie.
    BBCBBC World NewsAstraBADRArabsatBBC HDBBC World News HD

    Reacties

  1. TV-TIP Voor het Blok

    Voor het Blok
    NPO 3 om 18:16 uur
    Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

    TV-TIP Star Trek: Picard

    Star Trek: Picard
    Veronica om 20:00 uur
    Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

    Interview