Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Begin nieuwe seizoen Eredivisie met Ajax – PSV live op FOX en ESPN

  Het seizoen 2022-2023 van de Eredivisie wordt op zaterdag 30 juli afgetrapt met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV in Amsterdam.
  Jarco Kriek
  30 juli 2022
  comments 0
  Begin nieuwe seizoen Eredivisie met Ajax – PSV live op FOX en ESPN
  Foto Getty Images

  De Johan Cruijff ArenA in Amsterdam is – net als in voorgaande jaren – de plek waar de eerste balomwentelingen van het nieuwe eredivisieseizoen plaatsvinden. Landskampioen en bekerwinnaar Ajax neemt het op tegen de nummer twee van het vorige eredivisieseizoen PSV. De aftrap van de wedstrijd is om 20.00 uur.

   

  Hoe kan je kijken?

  Ajax – PSV wordt live uitgezonden op digitaal basiskanaal FOX. Ook op het hoofdkanaal van ESPN wordt de strijd om de Johan Cruijff Schaal live uitgezonden. Het hoofdkanaal is bij diverse providers – waaronder Ziggo, KPN, Canal Digitaal en T-Mobile – in het basispakket beschikbaar. Op beide zenders begint de voorbeschouwing om 19.00 uur. Vanuit de Johan Cruijff ArenA presenteert Milan van Dongen de voor- en nabeschouwing. De interviews met spelers en trainers worden door Hans Kraay jr. verzorgd. Kenneth Perez, Kees Kwakman en Marciano Vink zijn de analisten van dienst.

   

  ESPN UHD

  De strijd om de Johan Cruijff Schaal is in betere beeldkwaliteit te volgen op het kanaal ESPN UHD. Hoewel de naam van deze zender anders doet vermoeden, gaat het niet om 4K-beelden. ESPN UHD is in Full HD 1080p met een hoge bitrate te bekijken. Omdat ESPN diverse technische beeldverbeteraars aan het signaal toevoegt, mag het de zender de kwalificatie 'UHD' meegeven.

   

  Radio

  Een vrijwel integraal live radioverslag van Ajax – PSV is vanaf 20.00 te horen op NPO Radio 1. Deze radiozender is in Nederland bij alle providers in het aanbod opgenomen en is ook via de ether – zowel FM als DAB+ - te horen. Wereldwijd kan online worden geluisterd via de website en app van NPO Radio 1. De radiozender is ook opgenomen in diverse radio-apps zoals JUKE, radioNED en TuneIn.

  ESPN UHDESPNFOXDisney BeneluxvoetbaleredivisieAjaxPSVNPOpublieke omroepNPO Radio 1

  Reacties

 1. TV-TIP Waku Waku

  Waku Waku
  NPO 3 om 18:21 uur
  Jarenlang werd Waku Waku gepresenteerd door Rob Fruithof, de quizmaster die vorige maand op 71-jarige leeftijd overleed. De dieren- en natuurquiz keerde vorig jaar terug op tv, met dit keer Sosha Duysker aan het roer. In het tweede seizoen doen onder andere Bracha van ­Doesburgh, Roy Donders, Nicolette Kluijver en Steven Kazàn een poging om met hun flora- en faunakennis zoveel mogelijk aapjes bij elkaar te sprokkelen. De winnaar maakt kans op 1500 euro voor een goed doel.

  TV-TIP Ice Road Rescue

  Ice Road Rescue
  National Geographic om 19:35 uur
  Thord Paulsen heeft zich alvast warm ingepakt voor het zevende seizoen van Ice Road Rescue en dat is maar goed ook. Vanwege een koude winter vol zware stormen, regenbuien en dikke ladingen sneeuw krijgen de helden van de gladde weg het lastiger dan ooit. Thord en collega Bjørn hebben veel meegemaakt, maar in dit seizoen hebben ze de zwaarste klussen uit hun carrière. De mannen moeten daardoor nog meer op elkaar vertrouwen. In het noorden heeft Jo Roger het ook zwaar en heeft hij de hulp van Stig nodig, maar is deze beginneling klaar voor het echte werk?

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)