Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Begin nieuwe seizoen Eredivisie met Ajax – PSV live op FOX en ESPN

  Het seizoen 2022-2023 van de Eredivisie wordt op zaterdag 30 juli afgetrapt met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV in Amsterdam.
  Jarco Kriek
  30 juli 2022
  comments 0
  Begin nieuwe seizoen Eredivisie met Ajax – PSV live op FOX en ESPN
  Foto Getty Images

  De Johan Cruijff ArenA in Amsterdam is – net als in voorgaande jaren – de plek waar de eerste balomwentelingen van het nieuwe eredivisieseizoen plaatsvinden. Landskampioen en bekerwinnaar Ajax neemt het op tegen de nummer twee van het vorige eredivisieseizoen PSV. De aftrap van de wedstrijd is om 20.00 uur.

   

  Hoe kan je kijken?

  Ajax – PSV wordt live uitgezonden op digitaal basiskanaal FOX. Ook op het hoofdkanaal van ESPN wordt de strijd om de Johan Cruijff Schaal live uitgezonden. Het hoofdkanaal is bij diverse providers – waaronder Ziggo, KPN, Canal Digitaal en T-Mobile – in het basispakket beschikbaar. Op beide zenders begint de voorbeschouwing om 19.00 uur. Vanuit de Johan Cruijff ArenA presenteert Milan van Dongen de voor- en nabeschouwing. De interviews met spelers en trainers worden door Hans Kraay jr. verzorgd. Kenneth Perez, Kees Kwakman en Marciano Vink zijn de analisten van dienst.

   

  ESPN UHD

  De strijd om de Johan Cruijff Schaal is in betere beeldkwaliteit te volgen op het kanaal ESPN UHD. Hoewel de naam van deze zender anders doet vermoeden, gaat het niet om 4K-beelden. ESPN UHD is in Full HD 1080p met een hoge bitrate te bekijken. Omdat ESPN diverse technische beeldverbeteraars aan het signaal toevoegt, mag het de zender de kwalificatie 'UHD' meegeven.

   

  Radio

  Een vrijwel integraal live radioverslag van Ajax – PSV is vanaf 20.00 te horen op NPO Radio 1. Deze radiozender is in Nederland bij alle providers in het aanbod opgenomen en is ook via de ether – zowel FM als DAB+ - te horen. Wereldwijd kan online worden geluisterd via de website en app van NPO Radio 1. De radiozender is ook opgenomen in diverse radio-apps zoals JUKE, radioNED en TuneIn.

  ESPN UHDESPNFOXDisney BeneluxvoetbaleredivisieAjaxPSVNPOpublieke omroepNPO Radio 1

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview