Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Belgisch zusje Ziggo zet tienduizenden decoders op zwart

    Telenet stopt op 31 maart met de ondersteuning van twee oudere modellen tv-decoders. Hiervan zijn er naar schatting nog tienduizenden in gebruik.
    Jarco Kriek
    30 januari 2020
    comments 6
    Telenet 4K Ultra HD Digcorder Ziggo Mediabox Next

    Telenet is het Belgische zusje van het Nederlandse VodafoneZiggo, waarvan kabelbedrijf Ziggo een bedrijfsonderdeel is. Beide bedrijven hebben in het Britse mediabedrijf Liberty Global dezelfde aandeelhouder. Telenet stopt op 31 maart met de ondersteuning van de modellen HD Digicorder AD2000 en HD Digibox AD2000. Deze tv-decoders werden tussen 2007 en 2013 in bruikleen geleverd of als koopdecoder door Telenet aan klanten verkocht. Wie een dergelijke tv-decoder in bruikleen van Telenet heeft gekregen om naar tv te kijken, krijgt van het kabelbedrijf een nieuw model bruikleendecoder geleverd. Als de decoder zelf door klanten is gekocht, dan kan een nieuw model met extra korting bij Telenet gekocht worden. Overigens geldt voor bruikleen wel een huurplan waarbij het gebruik van de nieuwe decoder tot bijna tien euro per maand oploopt. De korting die Telenet geeft bij aanschaf van een nieuwe decoder bedraagt respectievelijk 15 en 35 euro.

     

    Tienduizenden decoders

    Hoeveel Telenet-klanten de twee modellen decoders gebruiken die binnenkort niet meer ondersteund worden, kan niet exact worden gezegd. Telenet verwacht dat het om enkele tienduizenden exemplaren gaat. Het is bijvoorbeeld onduidelijk hoeveel Vlamingen deze decoders op de slaapkamers gebruiken. Telenet zegt met ondersteuning van de decoders te stoppen omdat zij beschikken over een oud tv-menu en geen interactieve mogelijkheden zoals het terugkijken van programma’s ondersteunen. Verder geeft het kabelbedrijf aan dat meer zenders na omruil of vervanging van decoder bekeken kunnen worden. Dit komt omdat de oude decoders de compressietechniek MPEG4 niet ondersteunen. Net als Ziggo levert Telenet het grootste deel van het zenderaanbod met deze techniek.

     

    4K Ultra HD

    De nieuwe decoder van Telenet is vergelijkbaar met Mediabox Next van Ziggo. Het biedt de mogelijkheid voor het bekijken van zenders en content in 4K Ultra HD. Daarnaast biedt het alle interactieve mogelijkheden die Telenet voor klanten beschikbaar heeft.

    TelenetZiggoVodfoneZiggoLiberty Globaltvtelevisiedecodertv-decoderbruikleendecoderMediabox Next4KUltra HDUHDDigicorderDigibox

    Reacties

  1. TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Veiligheidsexpert Kendra Malley onderzoekt de ontsporing van een peperdure hightech trein, die meerdere levens eist. De experimentele hoge­snelheidstrein had een paar technische problemen, maar Kendra ontdekt dat het project ook veel tegenstanders kent. De ontwerper van de trein is ontevreden, een lokale politicus is fel tegen de komst van de spoorlijn, en dan is er tijdens het ongeval ook nog een gevaarlijke crimineel ontsnapt. Kendra onderzoekt de crash, terwijl ze de FBI bijstaat in hun jacht op de ontsnapte boef.

    Interview