Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Belgische Proximus al etmaal geplaagd door grootschalige storing

    Voor de Belgische telecomaanbieder Proximus is het nieuwe jaar niet goed begonnen. De aanbieder van telefonie, digitale tv en internet kampt al een etmaal met forse storingen.
    Jan-Hein Visser
    9 januari 2018
    comments 0
    Belgische Proximus al etmaal geplaagd door grootschalige storing
    Foto ANP

    Proximus, de opvolger van Belgacom, biedt in België digitale diensten aan via glasvezel en via DSL-netwerken. Een grote stroomstoring in het datacenter van het bedrijf legde maandagavond het internet in een groot deel van Vlaanderen plat. Ook digitale televisie viel uit. Na het heropstarten van alle systemen blijkt een kettingreactie van andere problemen veel klanten te treffen waardoor zij moeilijk verbinding krijgen. Duizenden klanten van het bedrijf zijn al getroffen en velen vragen om een schadevergoeding. Als compensatie worden alle betaalzenders van Proximus twee weken lang opengezet voor alle klanten van het bedrijf. In België is nog geen wet voor verplichte compensatie, maar hieraan werkt de huidige regering intussen wel.

    ProximusBelgieStoringTelenetGlasvezelDSLVlaanderenInternet

    Reacties

  1. TV-TIP Life After Lockup

    Life After Lockup
    TLC om 21:30 uur
    In de realityshow Love After Lockup leerden we gedetineerden kennen én hun partners, die buiten de gevangenismuren geduldig op hun geliefden wachtten (of soms ook niet). De spin-off Life After Lockup volgt de stellen als ze weer herenigd zijn, en hun leven opnieuw op proberen te bouwen. Da’s niet altijd makkelijk: hun criminele verleden blijft veel deelnemers achtervolgen, en werkgevers staan niet te springen om ex-gevangenen aan te nemen.

    TV-TIP 2Doc: Groenkijkers

    2Doc: Groenkijkers
    NPO 2 om 22:19 uur
    Waar sommigen slechts onkruid en ongedierte zien, zien anderen zeldzame insecten en woeste natuur. Als kind ergerde regisseur Sanne Rovers zich dood aan haar vader, die bij elk plantje dat hij tegenkwam stopte om het te bestuderen. Nu wil ze zélf zo naar de natuur leren kijken als haar vader. Samen duiken ze het weiland in, en tonen dat er heel veel te zien is als je maar geduldig bent en goed kijkt. Daarnaast volgt Sanne gewone Nederlanders die zich onvermoeibaar inzetten om ‘hun’ kleine stukjes natuur te beschermen.

    Interview