Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Belgische variant Eredivisie Live in aantocht

    Kabelbedrijf Telenet en de Belgische Jupiler Pro League voetclubs werken aan een Belgische variant van het Nederlandse betaalvoetbalkanaal Eredivisie Live.
    Jarco Kriek
    20 januari 2014
    comments 0
    Belgische variant Eredivisie Live in aantocht
    Kabelbedrijf Telenet en de Belgische Jupiler Pro League voetclubs werken aan een Belgische variant van het Nederlandse betaalvoetbalkanaal Eredivisie Live. Dat heeft Telenet bevestigd.

    De nieuwe betaalzender komt voor alle televisieplatformen in België beschikbaar. In de huidige situatie zijn live voetbalwedstrijden uit de Jupiler Pro League alleen via het kabelnetwerk van Telenet te bekijken. Telenet en Jupiler Pro League willen voor de nieuwe betaalzender een joint-venture oprichten. Deze constructie heeft veel gelijkenis met Eredivisie Live, waarin mediabedrijf FOX International Channels Benelux en Eredivisie CV zakelijke banden met elkaar hebben. De wedstrijden uit de hoogste Belgische voetbalcompetitie zijn in de plannen van de betrokken partijen alleen live via de eigen betaalzender van de Jupiler Pro League te bekijken. 

    Samenvattingen op open net

    De samenvattingen worden via een openbare tender aangeboden aan geïnteresseerde tv-zenders. Daarbij mogen alle zogenaamde open net-zenders aan de tender deelnemen. Telenet en Jupiler Pro League stellen nadrukkelijk dat het volledige plan voor de betaalzender en de verkoop van samenvattingsrechten zorgvuldig met de mededingingsautoriteiten worden afgestemd. Het voordeel voor de voetbalclubs is financiële stabiliteit. Men krijgt jaarlijks voor een langere periode gegarandeerde inkomsten uit televisierechten. Daarnaast kan men ook nog delen in de eventuele winst uit de joint-venture die met Telenet wordt aangegaan. Voor de voetballiefhebber is de grote winst dat men wedstrijden uit de Jupiler Pro League nu bij alle tv-aanbieders via de nieuwe betaalzender kan bekijken.

    FOX vist achter het net

    Door de joint-venture van Telenet en Jupiler Pro League lijkt mediabedrijf FOX International Channels van de Australische mediamagnaat Rupert Murdoch in België achter het net te vissen. FOX kocht vorig jaar de Belgische uitzendrechten van belangrijke Europese voetbalcompetitie. Ook liet men weten belangstelling voor de live-uitzendrechten van de Jupiler Pro League te hebben. De huidige uitzendrechtenovereenkomst met Telenet loopt aan het einde van dit seizoen af. Nu Jupiler Pro League de kant van Telenet lijkt gekozen te hebben, is de kans op een grote sport- en voetbalzender door FOX in België kleiner geworden.
    TelenetJupiler Pro LeaguevoetbalbetaalzenderEredivisie Livesamenvattingenopen netopen net-zenderuitzendrechtenlivevoetbalEredivisie LiveRubert MurdoschFOXFOX International Channels

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview