Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Besparen op streamingdiensten: accountsharing in opmars

  Nu de energierekening hoger wordt en aan de kassa van de supermarkt voor de dagelijkse boodschappen meer betaald moet worden, geeft de Consumentenbond besparingstips.
  Jarco Kriek
  14 september 2022
  comments 0
  Besparen op streamingdiensten: accountsharing in opmars
  Foto Getty Images

  Eén op de zeven huishoudens in Nederland dreigt de komende maanden financieel in de knel te komen door sterk oplopende inflatie. Deze wordt vooral veroorzaakt door de hogere energiekosten en boodschappenrekening. De Consumentenbond geeft enkele tips om in de maandelijkse uitgaven te snijden. Naast tips om het stroom- en gasverbruik te verminderen beveelt de consumentenorganisatie aan om ook kritisch naar afgesloten en soms onnodige verzekeringen te kijken. En daarnaast ook abonnementen onder het vergrootglas te leggen.

   

  Aanbod verminderen

  Streamingdiensten worden genoemd als belangrijke abonnementen om eens met een kritische blik naar te kijken. Het schrappen van een of meerdere abonnementen betekent in praktijk wel dat het aanbod van tv- en videocontent wordt beperkt. Omdat de content in de afgelopen jaren fundamenteel is versnipperd zijn er meer abonnementen nodig om toch alle favoriete series te kunnen volgen. Het advies van de Consumentenbond kan zorgen voor een terugval van de abonneecijfers bij de belangrijkste duurdere streamingdiensten zoals Netflix, Disney+, Videoland en Viaplay.

   

  Accountsharing

  Als het duurste Netflix-abonnement wordt opgezegd kan dit al meer dan 190 euro per jaar opleveren. Ook wordt accountsharing in deze dure tijd voor meer kijkers een reële optie. Bij accountsharing wordt het abonnement door meerdere kijkers gedeeld. Hierdoor kan de maandelijkse abonnementsprijs ook door meerdere mensen gedeeld worden. Dit zorgt voor een maandelijkse besparing die - afhankelijk van het aantal gedeelde streamingdienst - kan oplopen tot wel enkele tientallen euro's per jaar. Bij accountsharing dient wel rekening te worden gehouden met het maximale aantal apparaten dat gelijktijdig bij een abonnement gebruikt mag worden. Een abonnement met teveel kijkers delen kan dus betekenen dat dit niet mogelijk is op het moment dat je zelf een film of serie wilt zien als het maximale aantal gebruikers al is ingelogd.

   

  Reclame

  De meeste streamingdiensten staan accountsharing oogluikend toe, hoewel in de algemene voorwaarden staat dat het delen van een abonnement niet is toegestaan. Om accountsharing tegen te gaan, komen er de komende tijd meer goedkopere abonnementsvormen beschikbaar. Deze hebben dan wel een reclamecomponent. Dit betekent dat er tijdens het kijken reclame-uitingen in beeld komen. Videoland heeft al een dergelijk reclame-abonnement. Mogelijk nog dit jaar volgen Netflix en Disney+. Naast reclame zijn er nog meer restricties bij de goedkopere abonnementen. Sommige zullen geen toegang tot het volledige aanbod geven, bij andere kan content niet vooraf worden gedownload om daarna offline te kijken, of er kan niet worden ingelogd bij de apps voor Smart TV-internettelevisies en online mediaspelers.

   

  OTTonlinestreamingdienstaccountsharingabonnementenergieenergiecrisis

  Reacties

 1. TV-TIP Jaimie: in the Vaes Lane

  Jaimie: in the Vaes Lane
  TLC om 22:30 uur
  Nadat haar vriend Jorik Scholten (Lil’ Kleine) begin van het jaar een auto-portier tegen haar hoofd ­besloot te rammen, was het voor Jaimie Vaes klaar. Ze pakte haar koffers om met zoontje Lío voorgoed te vertrekken. In het derde seizoen van Jamie: in the Vaes Lane probeert de realityster de scherven van haar leven te lijmen met hulp van boezemvriendinnen Estelle Cruijff en Koen Kardashian.

  TV-TIP Time

  Time
  NPO 2 om 23:09 uur
  Mark Hebden belandt in de gevangenis nadat hij per ongeluk een man uit zijn schoenen heeft gereden. Verteerd door schuld­gevoelens probeert hij zich staande te houden in een voor hem totaal onbekende wereld. Intussen doet ­gevangenisbewaarder Eric McNally zijn best om de rust en orde in de petoet te bewaren. Hij raakt chantabel als een van de gedetineerden ontdekt dat ook Erics zoon zijn dagen achter de tralies slijt.

  Interview