Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Besparen op streamingdiensten: accountsharing in opmars

  Nu de energierekening hoger wordt en aan de kassa van de supermarkt voor de dagelijkse boodschappen meer betaald moet worden, geeft de Consumentenbond besparingstips.
  Jarco Kriek
  14 september 2022
  comments 0
  Besparen op streamingdiensten: accountsharing in opmars
  Foto Getty Images

  Eén op de zeven huishoudens in Nederland dreigt de komende maanden financieel in de knel te komen door sterk oplopende inflatie. Deze wordt vooral veroorzaakt door de hogere energiekosten en boodschappenrekening. De Consumentenbond geeft enkele tips om in de maandelijkse uitgaven te snijden. Naast tips om het stroom- en gasverbruik te verminderen beveelt de consumentenorganisatie aan om ook kritisch naar afgesloten en soms onnodige verzekeringen te kijken. En daarnaast ook abonnementen onder het vergrootglas te leggen.

   

  Aanbod verminderen

  Streamingdiensten worden genoemd als belangrijke abonnementen om eens met een kritische blik naar te kijken. Het schrappen van een of meerdere abonnementen betekent in praktijk wel dat het aanbod van tv- en videocontent wordt beperkt. Omdat de content in de afgelopen jaren fundamenteel is versnipperd zijn er meer abonnementen nodig om toch alle favoriete series te kunnen volgen. Het advies van de Consumentenbond kan zorgen voor een terugval van de abonneecijfers bij de belangrijkste duurdere streamingdiensten zoals Netflix, Disney+, Videoland en Viaplay.

   

  Accountsharing

  Als het duurste Netflix-abonnement wordt opgezegd kan dit al meer dan 190 euro per jaar opleveren. Ook wordt accountsharing in deze dure tijd voor meer kijkers een reële optie. Bij accountsharing wordt het abonnement door meerdere kijkers gedeeld. Hierdoor kan de maandelijkse abonnementsprijs ook door meerdere mensen gedeeld worden. Dit zorgt voor een maandelijkse besparing die - afhankelijk van het aantal gedeelde streamingdienst - kan oplopen tot wel enkele tientallen euro's per jaar. Bij accountsharing dient wel rekening te worden gehouden met het maximale aantal apparaten dat gelijktijdig bij een abonnement gebruikt mag worden. Een abonnement met teveel kijkers delen kan dus betekenen dat dit niet mogelijk is op het moment dat je zelf een film of serie wilt zien als het maximale aantal gebruikers al is ingelogd.

   

  Reclame

  De meeste streamingdiensten staan accountsharing oogluikend toe, hoewel in de algemene voorwaarden staat dat het delen van een abonnement niet is toegestaan. Om accountsharing tegen te gaan, komen er de komende tijd meer goedkopere abonnementsvormen beschikbaar. Deze hebben dan wel een reclamecomponent. Dit betekent dat er tijdens het kijken reclame-uitingen in beeld komen. Videoland heeft al een dergelijk reclame-abonnement. Mogelijk nog dit jaar volgen Netflix en Disney+. Naast reclame zijn er nog meer restricties bij de goedkopere abonnementen. Sommige zullen geen toegang tot het volledige aanbod geven, bij andere kan content niet vooraf worden gedownload om daarna offline te kijken, of er kan niet worden ingelogd bij de apps voor Smart TV-internettelevisies en online mediaspelers.

   

  OTTonlinestreamingdienstaccountsharingabonnementenergieenergiecrisis

  Reacties

 1. TV-TIP Rachel en Elbert Passen Op

  Rachel en Elbert Passen Op
  NPO 3 om 18:32 uur
  Het werk van een boer is erg zwaar en gaat altijd door. Een boer heeft daardoor zelden tijd voor vakantie, maar gelukkig zijn Rachel Rosier en Elbert Smelt er om op de boerderij te passen. In dit jeugdprogramma trekken de twee hun kaplaarzen aan, zodat de boer met zijn gezin op vakantie kan. Het presentatieduo heeft alleen weinig ervaring met het boerenleven en ze moeten eerst nog het vak onder de knie zien te krijgen.

  TV-TIP Heathrow

  Heathrow
  RTL Z om 19:30 uur
  Met 76.000 medewerkers en meer dan 70 miljoen passagiers per jaar is London Heathrow Airport het grootste vliegveld van Europa en deze documentaireserie geeft een kijkje achter de schermen van het drukste vliegveld van Groot-Brittannië. We zien niet alleen de dagelijkse werkzaamheden, waardoor de vliegtuigen veilig kunnen opstijgen en landen, maar ook de problemen waar Heathrow mee te maken krijgt. Want ook dit gigantische vliegveld kampt met personeelstekort en dat heeft grote gevolgen.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)