Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Besparen op streamingdiensten: accountsharing in opmars

  Nu de energierekening hoger wordt en aan de kassa van de supermarkt voor de dagelijkse boodschappen meer betaald moet worden, geeft de Consumentenbond besparingstips.
  Jarco Kriek
  14 september 2022
  comments 0
  Besparen op streamingdiensten: accountsharing in opmars
  Foto Getty Images

  Eén op de zeven huishoudens in Nederland dreigt de komende maanden financieel in de knel te komen door sterk oplopende inflatie. Deze wordt vooral veroorzaakt door de hogere energiekosten en boodschappenrekening. De Consumentenbond geeft enkele tips om in de maandelijkse uitgaven te snijden. Naast tips om het stroom- en gasverbruik te verminderen beveelt de consumentenorganisatie aan om ook kritisch naar afgesloten en soms onnodige verzekeringen te kijken. En daarnaast ook abonnementen onder het vergrootglas te leggen.

   

  Aanbod verminderen

  Streamingdiensten worden genoemd als belangrijke abonnementen om eens met een kritische blik naar te kijken. Het schrappen van een of meerdere abonnementen betekent in praktijk wel dat het aanbod van tv- en videocontent wordt beperkt. Omdat de content in de afgelopen jaren fundamenteel is versnipperd zijn er meer abonnementen nodig om toch alle favoriete series te kunnen volgen. Het advies van de Consumentenbond kan zorgen voor een terugval van de abonneecijfers bij de belangrijkste duurdere streamingdiensten zoals Netflix, Disney+, Videoland en Viaplay.

   

  Accountsharing

  Als het duurste Netflix-abonnement wordt opgezegd kan dit al meer dan 190 euro per jaar opleveren. Ook wordt accountsharing in deze dure tijd voor meer kijkers een reële optie. Bij accountsharing wordt het abonnement door meerdere kijkers gedeeld. Hierdoor kan de maandelijkse abonnementsprijs ook door meerdere mensen gedeeld worden. Dit zorgt voor een maandelijkse besparing die - afhankelijk van het aantal gedeelde streamingdienst - kan oplopen tot wel enkele tientallen euro's per jaar. Bij accountsharing dient wel rekening te worden gehouden met het maximale aantal apparaten dat gelijktijdig bij een abonnement gebruikt mag worden. Een abonnement met teveel kijkers delen kan dus betekenen dat dit niet mogelijk is op het moment dat je zelf een film of serie wilt zien als het maximale aantal gebruikers al is ingelogd.

   

  Reclame

  De meeste streamingdiensten staan accountsharing oogluikend toe, hoewel in de algemene voorwaarden staat dat het delen van een abonnement niet is toegestaan. Om accountsharing tegen te gaan, komen er de komende tijd meer goedkopere abonnementsvormen beschikbaar. Deze hebben dan wel een reclamecomponent. Dit betekent dat er tijdens het kijken reclame-uitingen in beeld komen. Videoland heeft al een dergelijk reclame-abonnement. Mogelijk nog dit jaar volgen Netflix en Disney+. Naast reclame zijn er nog meer restricties bij de goedkopere abonnementen. Sommige zullen geen toegang tot het volledige aanbod geven, bij andere kan content niet vooraf worden gedownload om daarna offline te kijken, of er kan niet worden ingelogd bij de apps voor Smart TV-internettelevisies en online mediaspelers.

   

  OTTonlinestreamingdienstaccountsharingabonnementenergieenergiecrisis

  Reacties

 1. TV-TIP 70 jaar na de Watersnoodramp

  70 jaar na de Watersnoodramp
  NPO 1 om 10:30 uur
  In Ouwerkerk, het Zeeuwse dorp waar in 1953 het laatste dijkgat werd gedicht met behulp van caissons, een soort enorme betonnen blokkendozen, herdenkt Nederland de Watersnoodramp. Onder de sprekers zijn een overlevende van de ramp en burgemeester Jack van der Hoek van Schouwen-Duiveland. Winfried Baijens, tevens het gezicht van de serie Het water komt, presenteert.

  TV-TIP Jurassic World

  Jurassic World
  Veronica om 20:30 uur
  Ruim twintig jaar na de problematische opening van Jurassic Park, functioneert Isla Nublar eindelijk als het dinosaurus-themapark dat John Hammond ooit voor ogen had. Om de bezoekersaantallen hoog te houden, creëren de wetenschappers op het eiland een nieuwe attractie: een genetisch gemodificeerde dino. Hiermee brengen ze echter een monster tot leven dat alles en iedereen in het park in groot gevaar brengt.

  Interview

  • *

   Anne-Mar Zwart

   Blauw Bloed

   Anne-Mar Zwart (37) is de nieuwe presentator van Blauw Bloed, het royalty-programma van de EO dat na ruim een jaar afwezigheid, terugkeert op tv.
   Reacties0 reactie(s)