Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Bestaande Ziggo-klanten furieus over goedkopere nieuwe internetabonnementen

  Ziggo heeft de prijs van nieuwe internet abonnementsvormen verlaagd. Dit zorgt niet alleen voor lof, maar ook voor kritiek op het kabelbedrijf.
  Jarco Kriek
  4 oktober 2023
  comments 5
  Bestaande Ziggo-klanten furieus over goedkopere nieuwe internetabonnementen
  Foto Getty Images

  Bestaande klanten met het GIGA-abonnement betalen per maand vier euro meer dan nieuwe klanten die het Elite internetabonnement kiezen. Beide abonnementsvormen zijn inhoudelijk gelijk, alleen betaalt de bestaande klant per jaar 48 euro meer. Op het community forum klagen diverse bestaande klanten over deze ongelijkheid. Ziggo houdt zich op de vlakte bij het beantwoorden van vragen. Ook dit schiet bij enkele klanten in het verkeerde keelgat.

   

  Proactief

  Ziggo heeft ervoor gekozen om bestaande klanten met het GIGA-abonnement niet automatisch naar het goedkopere Elite-abonnement om te zetten. Dit is overigens niet de eerste keer dat het kabelbedrijf iets dergelijks doet. Bij de prijsverhoging in juli maakte Ziggo de prijs van de internetabonnementen Max en GIGA gelijk. Bij het Max-abonnement werd echter minder internetsnelheid geleverd. Ook toen besloot Ziggo klanten met een Max-abonnement niet automatisch naar het GIGA-abonnement om te zetten.

   

  Zelf handelen

  In veel gevallen is het voor bestaande klanten wel mogelijk om het abonnement kosteloos om te zetten naar een andere abonnementsvorm die goedkoper is of meer internetsnelheid biedt voor dezelfde of een lagere maandprijs. Hiervoor moet de klant wel zelf het initiatief nemen. Ziggo staat overigens niet alleen in deze handelswijze. Ook bij concurrent KPN zijn in het recente verleden soortgelijke handelingen waargenomen.

  ZiggoVodafoneZiggointernetabonnementprijsverlaging

  Reacties