Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Beste aanbieder’ KPN verliest meeste klanten

  Hoe betrekkelijk kunnen onderzoeken zijn. Onlangs werd KPN nog tot beste leverancier van tv en internet gekroond. Nu blijkt dat het bedrijf de meeste klanten verliest.
  Jarco Kriek
  18 juni 2020
  comments 7
  KPN Interactieve TV minder in trek

  Uit de providermonitor van de Consumentenbond bleek dat KPN inclusief de merknaam in Nederland door deelnemers aan dit periodiek onderzoek als beste aanbieder van de vaste diensten tv en internet naar voren kwam. Dit onderzoek is overigens geen vergelijkende test tussen verschillende aanbieders zoals Ziggo en T-Mobile. Eigen klanten van KPN die zich bij de Consumentenbond voor deelname aan het providermonitoronderzoek hebben aangemeld, beoordelen in het onderzoek de door hun aanbieder KPN geleverde vaste diensten.

   

  Klantverlies

  Het is daarom opvallend dat uit een ander onderzoek – dit keer van Telecompaper – blijkt dat juist KPN in het eerste kwartaal de meeste tv-klanten heeft verloren. Dit is overigens niet eenmalig. In het gehele jaar 2019 verloor KPN ieder kwartaal de meeste tv-klanten. Omdat bij het belangrijkste tv-product Interactieve TV van KPN kijken alleen mogelijk is als ook een internetabonnement wordt gekocht, daalde ook het aantal internetklanten. In het eerste kwartaal verloor KPN volgens marktonderzoeker Telecompaper 18.000 tv-klanten. Dit is meer dan directe concurrent Ziggo, dat overigens in dezelfde periode ook minder tv-abonnementen verkocht. Een andere concurrent T-Mobile verkocht juist meer tv-abonnementen.

  KPNXS4AllInteractieve TVtvtelevisieklantverliesonderzoekConsumentenbondTelecompaper

  Reacties