Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Betaalpakket Entavio tot op heden een mislukking

    Entavio is tot op heden allesbehalve een succes. Het satelliet-betaalpakket dat Astra in Duitsland wilde invoeren heeft nauwelijks aanbod noch afnemers.
    Jan-Hein Visser
    24 februari 2008
    comments 0
    Betaalpakket Entavio tot op heden een mislukking
    Het satellietpakket van Entavio is tot op heden allesbehalve een succes. Het betaalpakket dat Astra in Duitsland wilde invoeren heeft nauwelijks een aanbod noch afnemers.

    Bij het bekendmaken van de jaarresultaten is SES-Astra met weinig informatie over het nieuwe project Entavio naar buiten getreden. Duidelijk is wel dat er binnen Astra meer van werd verwacht.
     
    De markt heeft lauw gereageerd op het aanbod van Entavio. Daarom probeert Entavio nu het aanbod te optimaliseren. De enige zenders die vijf maanden na de start beschikbaar zijn - naast een aanbod van Premiere - zijn de pornozender Alpenglühen TVX en Sportdigital TV.

    Er werden geen aantallen abonnees genoemd, maar geluiden vanuit de satellietbranche maken duidelijk dat er momenteel nauwelijks vraag is naar het pakket, noch naar de ontvangstapparatuur. De detailhandel blijft naar eigen zeggen zitten met de speciale digitale ontvangers en overwegen de voorraad te retourneren. Het Duitse Digitalmagazin stelt dat de verkoopcijfers zelfs zo laag zouden liggen dat dit nog maar net een ‘viercijferig getal is’.
     
    Het ontbreekt Entavio aan een goed zenderaanbod omdat de grote zenders van de RTL Group en ProSiebenSat.1 wegens mogelijke kartelvorming niet aan het betaalpakket konden worden toegevoegd.
    EntavioSES-Astra

    Reacties

  1. TV-TIP Pointer

    Pointer
    NPO 2 om 20:26 uur
    Nederlandse gemeenten komen slachtoffers van de toeslagenaffaire te hulp via een speciale ondersteuningsregeling. Omdat het Rijk geen landelijke regels aangeeft, zijn er echter grote verschillen tussen de gemeentes.

    TV-TIP Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?

    Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?
    SBS6 om 20:30 uur
    Wanneer iemand zonder voorbereiding verkast naar een ander land om daar een nieuw leven op te bouwen, is de kans groot dat deze droom in duigen valt. Dat was het geval bij Anneke, die in Egypte wilde werken als haarstylist, maar ontdekte dat niemand behoefte had aan een kort-pittig paars kapsel. Teleurgesteld dacht zij nog eens goed na over haar toekomst en liet ons in spanning achter. In deze aflevering is te zien hoe het nu met haar gaat en of Anneke en blaffer Dana nog steeds in Egypte wonen.

    Interview