Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Betere HBR-beeldkwaliteit NPO-zenders uitgesteld

  Stichting Kabelnet Veendam (SKV) heeft het aanbieden van de drie landelijke zenders van publieke omroep NPO in hogere bandbreedte tijdelijk uitgesteld.
  Jarco Kriek
  29 november 2023
  comments 0
  Betere HBR-beeldkwaliteit NPO-zenders uitgesteld
  Foto Getty Images

  SKV kondigde vorige week aan dat het de zenders NPO 1, NPO 2 en NPO 3 vanaf 29 november zou gaan leveren met een bandbreedte van ruim 25 Mb/s. Doorgifte van zenders met een dergelijke bandbreedte wordt ook wel High Bitrate (HBR) genoemd. SKV biedt al enige tijd zenders van mediagroep Warner Bros. Discovery in HBR aan. Het gaat hierbij onder meer om zenders van Discovery en Eurosport. Ook de kanalen van betaalzender ESPN zijn in HBR beschikbaar. SKV is wat betreft HBR een voorloper in Nederland. Grote providers als Ziggo, KPN, Odido en Delta bieden klanten vooralsnog geen HBR-streams aan.

   

  Even geduld

  SKV laat aan Totaal TV weten dat het om een tijdelijk uitstel gaat. De provider verwacht over een week – rond Sinterklaas – de drie NPO-zenders in HBR aan te kunnen bieden. Doorgifte met hogere bandbreedte zorgt voor een betere beeldkwaliteit.

  Stichting Kabelnet VeendamSKVNPOpublieke omroepNPO 1NPO 2NPO 3beeldkwaliteitbandbreedteHBRHD+aanvoersignaal

  Reacties

 1. TV-TIP Erin Brockovich

  Erin Brockovich
  Net5 om 20:00 uur
  Erin Brockovich (Julia Roberts) werkt als assistent op een advocatenkantoor. Ze ontdekt dat een groot bedrijf gif loost in het drinkwater. Erin stelt advocaat Ed Masry (Albert Finney) op de hoogte, maar hij is huiverig om het bedrijf met een beurswaarde van 28 miljard aan te klagen. Daarom besluit Erin zelf een zaak aan te spannen.

  TV-TIP Heel Holland Bakt

  Heel Holland Bakt
  NPO 1 om 20:24 uur
  Het thema van de aflevering is ‘oost west, thuis best’ en dat uit zich in een handvol uitdagende opdrachten. Als eerst moeten de thuisbakkers een fruitmand van botercrème maken. Wie deze opdracht op zijn sloffen uit kan voeren, heeft een voordeel bij de technische opdracht. Er moeten namelijk karamelsloffen worden gebakken. Wie dan nog niet uit z’n slof is geschoten, mag aan de slag met de grootste uitdaging van de avond: een ‘bak je droomhuis’-spektakelstuk. De bakkers die dit voor elkaar krijgen, hoeven nog niet naar huis.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)