Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Betere ontvangst DAB+ vanaf 1 september’

  De radiozenders van de publieke omroep zijn mogelijk vanaf 1 september beter te ontvangen via het digitale radionetwerk DAB+.
  Jarco Kriek
  29 augustus 2023
  comments 2
  ‘Betere ontvangst DAB+ vanaf 1 september’

  NPO verandert op 1 september van zenderexploitant. Tot en met 31 augustus ligt de technische verspreiding van het publieke DAB+ netwerk in handen van KPN Broadcast. Het bedrijf Broadcast Partners neemt de zenderexploitatie vanaf 1 september over. Dit zorgt volgens NPO voor betere ontvangst van hun radiozenders via DAB+. Vooral op de Waddeneilanden, de Zuid-Hollandse eilanden en de aangrenzende Zeeuwse eilanden moet een betere DAB+ ontvangst van publieke radiozenders te horen zijn.

   

  Extra zendmasten

  De betere ontvangst die wordt nagestreefd wordt mogelijk door het aantal opstelpunten met 15 uit te breiden naar in totaal 61. Hierdoor wordt de dekking van het DAB+ netwerk groter. Broadcast Partners verzorgt ook voor regionale publieke omroepen en landelijke en commerciële publieke omroepen de distributie van radiozenders in de ether via DAB+. Ook is het bedrijf uit Zeeland verantwoordelijk voor de exploitatie van FM-zenders van vrijwel alle landelijke en regionale publieke omroepen en commerciële zenders. Ook voor de Vlaamse publieke omroep VRT is Broadcast Partners de DAB+ zenderexploitant.

   

  Zenderaanbod

  Het aanbod van publieke radiozenders via het DAB+ netwerk blijft ongewijzigd. Naast de radiozenders NPO Radio 1. NPO Radio 2, NPO 3FM en NPO Klassiek die op via FM te beluisteren zijn, kunnen via DAB+ ook de radiozenders NPO Radio 5, NPO FunX, NPO Soul & Jazz en NPO Sterren NL beluisterd worden.

  NPOpublieke omroepradioDAB+ontvangstdigitaalzendmastBroadcast Partners

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)