Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Betrouwbaarheid weer in opspraak: Viaplay komt opnieuw belofte niet na

  Het blijft aanmodderen met Viaplay. De vraag hoe betrouwbaar de uitlatingen van de streamingdienst zijn is opnieuw actueel na een reclame-uiting op Google.
  Jarco Kriek
  8 november 2022
  comments 2
  Betrouwbaarheid weer in opspraak: Viaplay komt opnieuw belofte niet na
  Foto Getty Images

  Bij een gesponsorde link op het zoekplatform Google stelt Viaplay ‘altijd reclamevrij’ te zijn. Feitelijk is dit om meerdere redenen onjuist. Abonnees van de streamingdienst zien wel degelijk reclame in beeld verschijnen tijdens de live verslaggeving van sportevenementen. Op sociale media klagen abonnees steen en been over hinderlijk in beeld getoonde reclamebanners van onder meer CarGlass en de Staatsloterij.

   

  tekst gaat verder onder foto

   

  'Meer reclame'

  En hoewel Viaplay in de reclame-uiting op Google stelt reclamevrije content aan te bieden, laat de streamingdienst via de eigen sociale mediakanalen een heel ander geluid horen. Hierbij wordt zelfs geopperd dat binnenkort ook bij andere live sportuitzendingen ‘beperkte’ reclames in beeld te zien kunnen zijn. De streamingdienst heeft het in Nederland moeilijk, mede door dit soort conflicterende uitingen en het arrogante gedrag dat door veel abonnees als storend wordt ervaren.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstreclamereclamevrij

  Reacties

 1. TV-TIP Minari

  Minari
  NPO 2 om 23:54 uur
  Het Koreaans-Amerikaanse gezin Yi verhuist van Californië naar het landelijke Arkansas in de hoop hun eigen Amerikaanse droom waar te maken. Jacob (Steven Yeun) hoopt dat een boerderij zijn gezin een beter leven kan geven. De nieuwe omgeving brengt al veel uitdagingen met zich mee en dan trekt oma ook nog onverwacht bij hen in.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)