Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Betrouwbaarheid weer in opspraak: Viaplay komt opnieuw belofte niet na

  Het blijft aanmodderen met Viaplay. De vraag hoe betrouwbaar de uitlatingen van de streamingdienst zijn is opnieuw actueel na een reclame-uiting op Google.
  Jarco Kriek
  8 november 2022
  comments 2
  Betrouwbaarheid weer in opspraak: Viaplay komt opnieuw belofte niet na
  Foto Getty Images

  Bij een gesponsorde link op het zoekplatform Google stelt Viaplay ‘altijd reclamevrij’ te zijn. Feitelijk is dit om meerdere redenen onjuist. Abonnees van de streamingdienst zien wel degelijk reclame in beeld verschijnen tijdens de live verslaggeving van sportevenementen. Op sociale media klagen abonnees steen en been over hinderlijk in beeld getoonde reclamebanners van onder meer CarGlass en de Staatsloterij.

   

  tekst gaat verder onder foto

   

  'Meer reclame'

  En hoewel Viaplay in de reclame-uiting op Google stelt reclamevrije content aan te bieden, laat de streamingdienst via de eigen sociale mediakanalen een heel ander geluid horen. Hierbij wordt zelfs geopperd dat binnenkort ook bij andere live sportuitzendingen ‘beperkte’ reclames in beeld te zien kunnen zijn. De streamingdienst heeft het in Nederland moeilijk, mede door dit soort conflicterende uitingen en het arrogante gedrag dat door veel abonnees als storend wordt ervaren.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstreclamereclamevrij

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)