Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Betrouwbaarheid weer in opspraak: Viaplay komt opnieuw belofte niet na

  Het blijft aanmodderen met Viaplay. De vraag hoe betrouwbaar de uitlatingen van de streamingdienst zijn is opnieuw actueel na een reclame-uiting op Google.
  Jarco Kriek
  8 november 2022
  comments 2
  Betrouwbaarheid weer in opspraak: Viaplay komt opnieuw belofte niet na
  Foto Getty Images

  Bij een gesponsorde link op het zoekplatform Google stelt Viaplay ‘altijd reclamevrij’ te zijn. Feitelijk is dit om meerdere redenen onjuist. Abonnees van de streamingdienst zien wel degelijk reclame in beeld verschijnen tijdens de live verslaggeving van sportevenementen. Op sociale media klagen abonnees steen en been over hinderlijk in beeld getoonde reclamebanners van onder meer CarGlass en de Staatsloterij.

   

  tekst gaat verder onder foto

   

  'Meer reclame'

  En hoewel Viaplay in de reclame-uiting op Google stelt reclamevrije content aan te bieden, laat de streamingdienst via de eigen sociale mediakanalen een heel ander geluid horen. Hierbij wordt zelfs geopperd dat binnenkort ook bij andere live sportuitzendingen ‘beperkte’ reclames in beeld te zien kunnen zijn. De streamingdienst heeft het in Nederland moeilijk, mede door dit soort conflicterende uitingen en het arrogante gedrag dat door veel abonnees als storend wordt ervaren.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstreclamereclamevrij

  Reacties

 1. TV-TIP Spoedeisende Hulp 24/7

  Spoedeisende Hulp 24/7
  RTL 5 om 20:30 uur
  In de nieuwe realityshow Spoedeisende Hulp 24/7 bezoeken we de SEH-afdelingen van drie gerenommeerde ziekenhuizen, waar medisch personeel continu een strijd tegen de klok levert. Verdriet en geluk, leven en dood liggen op de spoedeisende hulp enorm dicht bij elkaar. Het personeel vertelt over hun passie voor het werk en toont alle mooie, intieme en schrijnende situaties die ze in het ziekenhuis meemaken.

  TV-TIP Secrets in the Sand

  Secrets in the Sand
  History om 20:30 uur
  Als we één ding hebben opgestoken van Star Wars dan is het dat zand ruw en irritant is, en werkelijk overal tussenkomt. Niet zo gek dus, dat er onder de ontelbare korrels nog heel wat schatten verborgen liggen. In Secrets in the Sand leggen archeologen bijzondere historische vondsten bloot, die onder de golvende duinen waren verdwenen. In Chili duiken mummies van een verdwenen volk op, en in Egypte wordt een nieuwe graftombe ontdekt die door het zand werd verzwolgen.

  Interview