Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Betrouwbaarheid weer in opspraak: Viaplay komt opnieuw belofte niet na

  Het blijft aanmodderen met Viaplay. De vraag hoe betrouwbaar de uitlatingen van de streamingdienst zijn is opnieuw actueel na een reclame-uiting op Google.
  Jarco Kriek
  8 november 2022
  comments 2
  Betrouwbaarheid weer in opspraak: Viaplay komt opnieuw belofte niet na
  Foto Getty Images

  Bij een gesponsorde link op het zoekplatform Google stelt Viaplay ‘altijd reclamevrij’ te zijn. Feitelijk is dit om meerdere redenen onjuist. Abonnees van de streamingdienst zien wel degelijk reclame in beeld verschijnen tijdens de live verslaggeving van sportevenementen. Op sociale media klagen abonnees steen en been over hinderlijk in beeld getoonde reclamebanners van onder meer CarGlass en de Staatsloterij.

   

  tekst gaat verder onder foto

   

  'Meer reclame'

  En hoewel Viaplay in de reclame-uiting op Google stelt reclamevrije content aan te bieden, laat de streamingdienst via de eigen sociale mediakanalen een heel ander geluid horen. Hierbij wordt zelfs geopperd dat binnenkort ook bij andere live sportuitzendingen ‘beperkte’ reclames in beeld te zien kunnen zijn. De streamingdienst heeft het in Nederland moeilijk, mede door dit soort conflicterende uitingen en het arrogante gedrag dat door veel abonnees als storend wordt ervaren.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstreclamereclamevrij

  Reacties

 1. TV-TIP Hoedan

  Hoedan
  NPO 3 om 21:52 uur
  Kwetsbaarheid is een beetje vies en hoort volgens sommigen vooral bij zwak zijn. De 25-jarige Auke vraagt zich daarom af waarom mensen überhaupt kwetsbaar willen zijn. Want wat is daar nou in vredesnaam het nut van? Samen met Doeta, Tarik, Joshua, Bas en Nanook gaat hij op onderzoek uit. Zo staat hij in de ring bij Kamp van Koningsbrugge-commando Dai Carter, die juist alleen maar voordelen van kwetsbaarheid ziet.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)