Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Biedt Viaplay dit jaar wél zes gratis Formule 1-races aan?

  Viaplay liet zich vorig jaar van een heel slechte kant zien door een gemaakte belofte - zes Formule 1-races gratis voor alle Nederlanders - te schenden. Wat zijn de plannen dit jaar?
  Jarco Kriek
  31 maart 2023
  comments 0
  Biedt Viaplay dit jaar wél zes gratis Formule 1-races aan?
  Foto Getty Images

  In ieder geval zijn dit jaar in Nederland weer twee races voor alle kijkers live te zien. Een traditioneel lineair tv-abonnement of abonnement op NLZIET of Canal Digitaal OTT is voldoende. Het gaat in eerste instantie om de Grand Prix van België op het circuit van Spa Francorchamps, die net voor de zomerstop in juli wordt gereden. Deze wordt live uitgezonden bij de VRT en omdat de kanalen van VRT in Nederland een zogeheten 'must-carry'-status hebben ook hier te zien. Alle providers, zoals Ziggo, KPN en T-Mobile, moeten de VRT-zenders in hun goedkoopste abonnement aanbieden. Ook de Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort is via een Nederlandse sublicentie bij de NOS live te volgen op NPO 1.

   

  Gratis

  Maar hoe zit het met de overige races die mogelijk gratis aan alle Nederlanders worden aangeboden? Heeft Viaplay dit jaar opnieuw de ambitie om naast de Dutch Grand Prix op NPO 1 nog vijf andere races live en zonder abonnement aan kijkers te leveren? Viaplay antwoordt niet direct op deze vraag die door Totaal TV werd gesteld.

   

  Ongewisse

  Een woordvoerder van Viaplay laat het volgende weten: “Mochten we iets nieuws toevoegen aan onze programmering, dan zullen onze klanten worden geïnformeerd. Zoals altijd is een van onze belangrijkste doelstellingen het aanbieden van de beste sportrechten ter wereld aan onze Nederlandse abonnees. Met Viaplay bieden we een breed portfolio aan geweldige content aan, dus naast Formule 1 zijn dat films, series, Viaplay Originals, lokale Viaplay-producties en andere sporten van wereldklasse. Dit unieke pakket is waar wij in geloven, en ons belangrijkste doel is om onze abonnees in Nederland blij te maken.”

   

  Onzeker

  Omdat in deze reactie diverse malen over abonnees wordt gesprokken, lijkt Viaplay geen plannen te hebben om meer dan één race live aan te gaan bieden. Abonnees kunnen namelijk al zonder extra kosten alle Formule 1-races kijken. De kans dat dit jaar wel minimaal zes races zonder abonnement via of bij Viaplay te zien zijn, lijkt dan ook klein.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstFormule 1

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Bob Sikkes

   De Moeite Waard?!

   Terwijl Kopen zonder Kijken nog loopt, is Bouwkundige des Vaderlands Bob Sikkes (57) alweer aan een nieuw project begonnen: De Moeite Waard?!, waarin landgenoten huizen kopen, verbouwen en direct weer verkopen.
   Reacties0 reactie(s)