Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Binnenkort bij Ziggo en KPN? 4ever49 verovert Nederland op DAB+

  De eigenaar van 4ever49 besteedt veel tijd en geld om de radiozender in een groter deel van Nederland digitaal te kunnen laten uitzenden. Men mikt op distributie bij providers Ziggo, KPN, Delta en Caiway.
  Jarco Kriek
  7 maart 2024
  comments 4
  Binnenkort bij Ziggo en KPN? 4ever49 verovert Nederland op DAB+
  Foto Getty Images

  Nadat 4ever49 onlangs het ontvangstgebied uitbreidde met een betere ontvangst in Noord-Brabant en Limburg meldt de radiozender nu dat het de ontvangst in Noord-Holland en Flevoland heeft verbeterd. Dit heeft de radiozender gerealiseerd door het huren van bandbreedte op de uitzendrasters van regionale omroepen voor deze provincies. Dit uitzendrasters zijn te ontvangen via kanalen 5A en 8B. 4ever49 is een radiozender die zich richt op de doelgroep "oudere jongeren met een jong blijvende geest die midden in het leven staan". De studio van de radiozender is in Barendrecht gevestigd.

   

  Ontvangstmogelijkheden

  4ever49 is in Nederland digitaal in de ether via DAB+ te ontvangen. De radiozender huurt hiervoor bandbreedte bij meerdere partners, waaronder MTVNL. Daarnaast is de radiozender online wereldwijd te beluisteren via radioapps zoals radioNED, JUKE en de eigen radio-app. 4ever49 zegt ook distributie na te streven via de netwerken van de landelijke providers VodafoneZiggo (Ziggo), KPN (NetwerkNL en Glaspoort) en Delta Fiber (Delta en Caiway). Onderhandelingen hierover zouden op dit moment gaande zijn.

   

  Doelstelling

  Jo de Graaf in een reactie namens 4ever49 radio: ”Onze doelstelling is en blijft goed bereik via DAB+ en digitale aanbieders in heel Nederland. Met deze stap is dit nu dan ook een feit. Natuurlijk blijven wij ook te ontvangen via het huidige netwerk (7D en 7C), web, de bekende Radio portals en onze 4ever49 Radio App.” Hans Dols, Operations Manager 4ever49 radio – vult aan: “Na diverse gesprekken met de partijen JND en RNN zijn we eruit gekomen om capaciteit over te nemen op de 3 netwerken. Wij zijn blij met deze samenwerking waardoor 4ever49 radio nu nagenoeg landelijk te ontvangen is.”

  DAB+digitaalradioonline4ever49

  Reacties