Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  BNNVARA lijkt tevreden over prestaties NPO 3FM: ‘Zender op de kaart gezet’

  Bij NPO 3FM vertrekken de BNNVARA-dj’s Sander Hoogendoorn en Frank van der Lende. Beiden gaat naar Radio Veronica van zendermanager Rob Stenders.
  Jarco Kriek
  2 augustus 2022
  comments 1
  BNNVARA lijkt tevreden over prestaties NPO 3FM: ‘Zender op de kaart gezet’
  Foto Getty Images

  De overstap van de twee prominente NPO 3FM-gezichten komt onverwacht. Enkele weken geleden presenteerde de nieuwe zendermanager van 3FM Menno de Boer de nieuwe programmering die in september moet ingaan. Daarin stonden Sander Hoogendoorn en Frank van der Lende iedere werkdag geprogrammeerd. Het Algemeen Dagblad heeft vernomen dat de leiding van 3FM zich ‘genaaid voelt’ door het besluit van de twee dj’s die namens BNNVARA voor 3FM werkten.

   

  Radio Veronica

  Sander Hoogendoorn gaat bij Radio Veronica een dagelijks programma in de vroege avonduren maken. Frank van der Lende gaat op vrijdagavond een programma voor de zender maken en gaat daarnaast freelancen. Talpa Netwerk – de eigenaar van Radio Veronica – heeft de komst van Hoogendoorn en Van der Lende bevestigd.

   

  ‘Op de kaart gezet’

  Natuurlijk is de overgang van de twee dj’s het belangrijkste nieuws. Maar er valt nog iets op aan de reactie die werkgever BNNVARA geeft. Daarin staat onder meer te lezen dat Hoogendoorn en Van der Lende 3FM ‘op de kaart’ hebben gezet. En dat is vreemd, omdat in de periode dat beide dj’s op 3FM te horen waren het marktaandeel van 3FM is gekelderd tot rond de 2,2 procent.

   

  Groter bereik

  De overstap betekent voor Hoogendoorn en Van der Lende in ieder geval dat hun programma's meer luisteraars gaan bereiken. Het marktaandeel van Radio Veronica is met vier procent namelijk bijna twee keer zo groot als dat van 3FM. Op de langere termijn is er wel sprake van onzekerheid. De uitzendvergunning van Radio Veronica moet van de rechter namelijk vóór 1 september 2023 opnieuw worden geveild. Voor het mogelijk geclausuleerde kavel voor gouwe ouwe muziek zijn meerdere gegadigden in de race. Onder meer Radio 10 (Talpa Network), Joe (DPG Media) en Nostalgie (Mediahuis) zouden een gooi kunnen doen naar de nieuwe uitzendvergunning voor dit kavel. Ook Magic FM, dat nu via DAB+ in grote delen van Nederland te horen is via bij MTVNL gehuurde zendtijd, voldoet naar verwachting aan de voorwaarden die bij dit kavel horen bij de komende frequentieveiling.

  NPOpublieke omroepNPO 3FM3FMBNNVARATalpaTalpa NetworkRadio VeronicaradioFMDAB+

  Reacties

 1. Win stapels
  dvd's en Blu-ray's

  Stapel's dvd's en Blu-rays

  Interview

  • *

   Janny van der Heijden

   Heel Holland Bakt

   Zó lang in hetzelfde programma, ja, dan maak je nogal wat mee. Heel Holland Bakt-veteraan Janny van der Heijden (68) blikt aan de vooravond van het tiende seizoen terug én vooruit. “Ik ben altijd de klos bij André.”
   Reacties0 reactie(s)