Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  BREIN begint nieuw offensief tegen illegale IPTV

  Stichting BREIN treedt op tegen illegale abonnementen met tv-zenders en streamingdiensten, waardoor zenders, tv-providers en contentaanbieders veel schade lijden.
  Jarco Kriek
  13 februari 2024
  comments 13
  BREIN begint nieuw offensief tegen illegale IPTV
  Foto Getty Images

  Providers als Ziggo en KPN, betaalzenders als ESPN en Ziggo Sport en streamingdiensten als Netflix, Videoland en Viaplay verliezen jaarlijks tientallen miljoenen euro's omzet door illegale IPTV. Stichting BREIN speurt in Nederland actief naar aanbieders van illegale IPTV-abonnementen en servers waarmee dergelijke diensten worden aangeboden. Bij grotere aanbieders en servers wordt samengewerkt met FIOD, de opsporingsdienst van de belasting.

   

  Meerdere casus

  In de afgelopen weken is BREIN opgetreden tegen meerdere personen en bedrijven die illegale IPTV-abonnementen aanboden. Om deze activiteiten te stoppen, is met de overtreders de afspraak gemaakt dat ze een dwangsom moeten betalen wanneer opnieuw blijkt dat dergelijke abonnementen worden verkocht. Het gaat in de meeste gevallen om een bedrag van 10.000 euro per dag of dagdeel. Een andere ontwikkeling is dat BREIN constateert dat er steeds vaker mediaspelers met een illegaal IPTV-abonnement worden verkocht voor gebruik in de auto. Hiermee worden niet alleen providers, betaalzenders en streamingdiensten in hun omzet getroffen, maar komt ook de verkeersveiligheid in gevaar.

   

  Goedkoper

  Het illegale IPTV-abonnement wordt om meerdere redenen steeds populairder. Content is over meerdere streamingdiensten en betaalzenders versnipperd, wat het legaal kijken van al die diensten behoorlijk duur maakt. Ook blijven providers de prijs van hun abonnementen ieder jaar verhogen. Daar staat dan het illegaal kijken met een veel goedkoper abonnement tegenover. Wie goed zoekt kan voor minder van vijf euro per maand – bij afname van een jaarabonnement op basis van vooruitbetaling – illegaal naar meer dan 10.000 zenders afkomstig uit landen over de hele wereld kijken, aangevuld met films, series en sport van de belangrijkste streamingdiensten.

  Stichting BREINBREINtvtelevisieprovidersbetaalzendersstreamingdienstillegaalIPTVabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview