Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Britse zenders blijven op Astra2-satelliet

  Goed nieuws voor menig satellietkijker. De Astra2-satelliet blijft de hotspot voor Britse zenders nu Sky een nieuwe huurovereenkomst heeft getekend.
  Jarco Kriek
  3 mei 2022
  comments 0
  Britse zenders blijven op Astra2-satelliet
  Foto Getty Images

  De overeenkomst tussen SES en Sky UK zorgt vooral bij de Luxemburgse satellieteigenaar voor opluchting. Sky UK is namelijk onder leiding van de nieuwe eigenaar Comcast een weg ingeslagen waarbij het leveren van diensten via glasvezel belangrijk is. Sky is echter al meer dan dertig jaar via de satelliet beschikbaar en daar komen nog minimaal enkele jaren bij. Het Britse mediabedrijf stelt zelfs dat satelliet een belangrijke rol in het bedienen van abonnees blijft spelen.

   

  Ongecodeerd

  De nieuwe overeenkomst is ook voor satellietkijkers in Nederland en België goed nieuws. Een deel van de capaciteit die Sky bij SES huurt, wordt gebruikt voor de ongecodeerde satellietverspreiding van tv- en radiozenders. Ook blijft Astra2 hierdoor de Britse hotspot waardoor ook andere tv- en radiozenders die ongecodeerd beschikbaar zijn geen aanleiding hebben deze satellietpositie te verlaten. Onder meer BBC en Freesat zijn ongecodeerd op Astra2 beschikbaar. De belangrijkste ongecodeerde zenders van deze satellietpositie zijn terug te vinden in de zenderlijsten van Canal Digitaal en TV Vlaanderen.

  Reacties

 1. TV-TIP Waku Waku

  Waku Waku
  NPO 3 om 18:21 uur
  Jarenlang werd Waku Waku gepresenteerd door Rob Fruithof, de quizmaster die vorige maand op 71-jarige leeftijd overleed. De dieren- en natuurquiz keerde vorig jaar terug op tv, met dit keer Sosha Duysker aan het roer. In het tweede seizoen doen onder andere Bracha van ­Doesburgh, Roy Donders, Nicolette Kluijver en Steven Kazàn een poging om met hun flora- en faunakennis zoveel mogelijk aapjes bij elkaar te sprokkelen. De winnaar maakt kans op 1500 euro voor een goed doel.

  TV-TIP Ice Road Rescue

  Ice Road Rescue
  National Geographic om 19:35 uur
  Thord Paulsen heeft zich alvast warm ingepakt voor het zevende seizoen van Ice Road Rescue en dat is maar goed ook. Vanwege een koude winter vol zware stormen, regenbuien en dikke ladingen sneeuw krijgen de helden van de gladde weg het lastiger dan ooit. Thord en collega Bjørn hebben veel meegemaakt, maar in dit seizoen hebben ze de zwaarste klussen uit hun carrière. De mannen moeten daardoor nog meer op elkaar vertrouwen. In het noorden heeft Jo Roger het ook zwaar en heeft hij de hulp van Stig nodig, maar is deze beginneling klaar voor het echte werk?

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)