Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Britse zenders blijven op Astra2-satelliet

  Goed nieuws voor menig satellietkijker. De Astra2-satelliet blijft de hotspot voor Britse zenders nu Sky een nieuwe huurovereenkomst heeft getekend.
  Jarco Kriek
  3 may 2022
  comments 0
  Britse zenders blijven op Astra2-satelliet
  Foto Getty Images

  De overeenkomst tussen SES en Sky UK zorgt vooral bij de Luxemburgse satellieteigenaar voor opluchting. Sky UK is namelijk onder leiding van de nieuwe eigenaar Comcast een weg ingeslagen waarbij het leveren van diensten via glasvezel belangrijk is. Sky is echter al meer dan dertig jaar via de satelliet beschikbaar en daar komen nog minimaal enkele jaren bij. Het Britse mediabedrijf stelt zelfs dat satelliet een belangrijke rol in het bedienen van abonnees blijft spelen.

   

  Ongecodeerd

  De nieuwe overeenkomst is ook voor satellietkijkers in Nederland en België goed nieuws. Een deel van de capaciteit die Sky bij SES huurt, wordt gebruikt voor de ongecodeerde satellietverspreiding van tv- en radiozenders. Ook blijft Astra2 hierdoor de Britse hotspot waardoor ook andere tv- en radiozenders die ongecodeerd beschikbaar zijn geen aanleiding hebben deze satellietpositie te verlaten. Onder meer BBC en Freesat zijn ongecodeerd op Astra2 beschikbaar. De belangrijkste ongecodeerde zenders van deze satellietpositie zijn terug te vinden in de zenderlijsten van Canal Digitaal en TV Vlaanderen.

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Kopen zonder Kijken

  Kopen zonder Kijken
  RTL 4 om 20:30 uur
  Vera en Casper huren een flatje in de binnenstad van Leiden. Nu het tijd wordt om de vleugels uit te slaan, moet er een aantal knopen worden door­gehakt.

  TV-TIP Chateau Bijstand

  Chateau Bijstand
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het kostte heel wat gepuf, gesteun, geklaag en rollende ogen, maar voor de familie Meiland zit de maand afzien in de bijstand erop.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)