Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Britse zenders blijven op Astra2-satelliet

  Goed nieuws voor menig satellietkijker. De Astra2-satelliet blijft de hotspot voor Britse zenders nu Sky een nieuwe huurovereenkomst heeft getekend.
  Jarco Kriek
  3 mei 2022
  comments 0
  Britse zenders blijven op Astra2-satelliet
  Foto Getty Images

  De overeenkomst tussen SES en Sky UK zorgt vooral bij de Luxemburgse satellieteigenaar voor opluchting. Sky UK is namelijk onder leiding van de nieuwe eigenaar Comcast een weg ingeslagen waarbij het leveren van diensten via glasvezel belangrijk is. Sky is echter al meer dan dertig jaar via de satelliet beschikbaar en daar komen nog minimaal enkele jaren bij. Het Britse mediabedrijf stelt zelfs dat satelliet een belangrijke rol in het bedienen van abonnees blijft spelen.

   

  Ongecodeerd

  De nieuwe overeenkomst is ook voor satellietkijkers in Nederland en België goed nieuws. Een deel van de capaciteit die Sky bij SES huurt, wordt gebruikt voor de ongecodeerde satellietverspreiding van tv- en radiozenders. Ook blijft Astra2 hierdoor de Britse hotspot waardoor ook andere tv- en radiozenders die ongecodeerd beschikbaar zijn geen aanleiding hebben deze satellietpositie te verlaten. Onder meer BBC en Freesat zijn ongecodeerd op Astra2 beschikbaar. De belangrijkste ongecodeerde zenders van deze satellietpositie zijn terug te vinden in de zenderlijsten van Canal Digitaal en TV Vlaanderen.

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)