Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Britse zenders blijven op Astra2-satelliet

  Goed nieuws voor menig satellietkijker. De Astra2-satelliet blijft de hotspot voor Britse zenders nu Sky een nieuwe huurovereenkomst heeft getekend.
  Jarco Kriek
  3 may 2022
  comments 0
  Britse zenders blijven op Astra2-satelliet
  Foto Getty Images

  De overeenkomst tussen SES en Sky UK zorgt vooral bij de Luxemburgse satellieteigenaar voor opluchting. Sky UK is namelijk onder leiding van de nieuwe eigenaar Comcast een weg ingeslagen waarbij het leveren van diensten via glasvezel belangrijk is. Sky is echter al meer dan dertig jaar via de satelliet beschikbaar en daar komen nog minimaal enkele jaren bij. Het Britse mediabedrijf stelt zelfs dat satelliet een belangrijke rol in het bedienen van abonnees blijft spelen.

   

  Ongecodeerd

  De nieuwe overeenkomst is ook voor satellietkijkers in Nederland en België goed nieuws. Een deel van de capaciteit die Sky bij SES huurt, wordt gebruikt voor de ongecodeerde satellietverspreiding van tv- en radiozenders. Ook blijft Astra2 hierdoor de Britse hotspot waardoor ook andere tv- en radiozenders die ongecodeerd beschikbaar zijn geen aanleiding hebben deze satellietpositie te verlaten. Onder meer BBC en Freesat zijn ongecodeerd op Astra2 beschikbaar. De belangrijkste ongecodeerde zenders van deze satellietpositie zijn terug te vinden in de zenderlijsten van Canal Digitaal en TV Vlaanderen.

  Reacties

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview