Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Britse zenders blijven op Astra2-satelliet

  Goed nieuws voor menig satellietkijker. De Astra2-satelliet blijft de hotspot voor Britse zenders nu Sky een nieuwe huurovereenkomst heeft getekend.
  Jarco Kriek
  3 mei 2022
  comments 0
  Britse zenders blijven op Astra2-satelliet
  Foto Getty Images

  De overeenkomst tussen SES en Sky UK zorgt vooral bij de Luxemburgse satellieteigenaar voor opluchting. Sky UK is namelijk onder leiding van de nieuwe eigenaar Comcast een weg ingeslagen waarbij het leveren van diensten via glasvezel belangrijk is. Sky is echter al meer dan dertig jaar via de satelliet beschikbaar en daar komen nog minimaal enkele jaren bij. Het Britse mediabedrijf stelt zelfs dat satelliet een belangrijke rol in het bedienen van abonnees blijft spelen.

   

  Ongecodeerd

  De nieuwe overeenkomst is ook voor satellietkijkers in Nederland en België goed nieuws. Een deel van de capaciteit die Sky bij SES huurt, wordt gebruikt voor de ongecodeerde satellietverspreiding van tv- en radiozenders. Ook blijft Astra2 hierdoor de Britse hotspot waardoor ook andere tv- en radiozenders die ongecodeerd beschikbaar zijn geen aanleiding hebben deze satellietpositie te verlaten. Onder meer BBC en Freesat zijn ongecodeerd op Astra2 beschikbaar. De belangrijkste ongecodeerde zenders van deze satellietpositie zijn terug te vinden in de zenderlijsten van Canal Digitaal en TV Vlaanderen.

  Reacties

 1. TV-TIP Pretty Woman

  Pretty Woman
  RTL 8 om 20:25 uur
  Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

  TV-TIP Voor Hetzelfde Geld

  Voor Hetzelfde Geld
  RTL 4 om 20:30 uur
  Leonie ter Braak helpt mensen die hun kleine woning in de stad in willen ruilen voor een paleis op het platteland. Leonie volgt Natasja Froger op als presentatrice en staat meteen voor een moeilijke opgave. Erwin en Bianca wonen in Eindhoven, en hun zoon Jorg bivakkeert op zolder mét zijn vriendin Astri. Ze zoeken twee huisjes op hetzelfde perceel, zodat ze dicht bij elkaar wonen maar tóch privacy hebben. Ze spreken af dat ze alleen verhuizen als iedereen het over een huis eens is, en dát maakt de opdracht niet makkelijker.

  Interview