Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Caiway blundert bij doorgifte BBC One

  Hoewel de Britse publieke omroep BBC Nederlandse providers al ruim twee maanden geleden op de hoogte bracht van aankomende wijzigingen, is Caiway pijnlijk in de fout gegaan.
  Jarco Kriek
  18 februari 2023
  comments 7
  Caiway blundert bij doorgifte BBC One
  Foto Getty Images

  Caiway is samen met Delta de providertak voor klanten van het bedrijf Delta Fiber. Caiway-abonnees in Twente – binnen het voormalige Cogas verzorgingsgebied – klagen dat zij sinds enkele dagen niet meer naar BBC One kunnen kijken via de kabel. De zender komt niet meer voor in de zenderlijst. Buiten Twente kunnen Caiway tv-abonnees wel naar dit hoofdkanaal van de Britse publieke omroep kijken.

   

  Satelliet

  Het probleem wordt veroorzaakt door wijzigingen die BBC heeft doorgevoerd bij de satellietdistributie van de eigen landelijke zenders. Onder meer worden de lokale versies van BBC One nu in HD via de Astra2-satelliet aangeboden. Hierdoor heeft BBC de uitzendfrequenties of technische parameters van de satellietdistributie moeten wijzigen. Nederlandse providers gebruiken deze satellietdistributie als aanvoersignaal voor doorgifte van onder meer BBC One, BBC Two, BBC Three en BBC Four op de eigen netwerken. Caiway lijkt – hoewel de BBC Nederlandse providers al in december op de hoogte bracht – de wijzigingen in Twente niet tijdig te hebben doorgevoerd. Caiway-klanten in het voormalig Cogas gebied kunnen weer naar BBC One kijken als Delta Fiber alsnog de juiste ontvangstfrequentie van het aanvoersignaal instelt.

   

  Wel goed

  Op andere netwerken – waaronder VodafoneZiggo (Ziggo) en KPN – is de wijziging wel goed uitgevoerd. Dit betekent dat abonnees die via deze netwerken kijken vanaf nu wel de lokale BBC One London versie van het hoofdkanaal van de Britse omroep in HD-kwaliteit kunnen bekijken.

  Delta FiberCaiwayBBCBBC OnesatellietaanvoersignaalCogas

  Reacties

 1. TV-TIP Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

  Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
  Net5 om 20:00 uur
  In deze tweede Pirates of the Caribbean-film heeft piraat Captain Jack Sparrow (Johnny Depp) een schuld openstaan bij Davy Jones (Bill Nighy), de ondode kapitein van het spookschip The Flying Dutchman. Om die schuld te vereffenen moet Sparrow het hart van Davy Jones vinden. Lukt dit niet, dan zal Jack voor eeuwig moeten boeten.

  TV-TIP Beste Kijkers

  Beste Kijkers
  RTL 4 om 21:35 uur
  Ruben Nicolai staat te trappelen voor een nieuw seizoen Beste Kijkers, het tiende alweer. Je schakelt in voor het commentaar op de grappigste filmpjes van de afgelopen week, maar blijft hangen voor Ruben, Tijl Beckand en Jeroen van Koningsbrugge die elkaar én hun team­leden in de maling nemen. Het programma leek een beetje uit de gratie, maar keerde in 2023 terug op tv. Nog geen jaar later loeren we al naar het derde seizoen sinds de break.

  Interview