Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Caiway blundert bij doorgifte BBC One

  Hoewel de Britse publieke omroep BBC Nederlandse providers al ruim twee maanden geleden op de hoogte bracht van aankomende wijzigingen, is Caiway pijnlijk in de fout gegaan.
  Jarco Kriek
  18 februari 2023
  comments 7
  Caiway blundert bij doorgifte BBC One
  Foto Getty Images

  Caiway is samen met Delta de providertak voor klanten van het bedrijf Delta Fiber. Caiway-abonnees in Twente – binnen het voormalige Cogas verzorgingsgebied – klagen dat zij sinds enkele dagen niet meer naar BBC One kunnen kijken via de kabel. De zender komt niet meer voor in de zenderlijst. Buiten Twente kunnen Caiway tv-abonnees wel naar dit hoofdkanaal van de Britse publieke omroep kijken.

   

  Satelliet

  Het probleem wordt veroorzaakt door wijzigingen die BBC heeft doorgevoerd bij de satellietdistributie van de eigen landelijke zenders. Onder meer worden de lokale versies van BBC One nu in HD via de Astra2-satelliet aangeboden. Hierdoor heeft BBC de uitzendfrequenties of technische parameters van de satellietdistributie moeten wijzigen. Nederlandse providers gebruiken deze satellietdistributie als aanvoersignaal voor doorgifte van onder meer BBC One, BBC Two, BBC Three en BBC Four op de eigen netwerken. Caiway lijkt – hoewel de BBC Nederlandse providers al in december op de hoogte bracht – de wijzigingen in Twente niet tijdig te hebben doorgevoerd. Caiway-klanten in het voormalig Cogas gebied kunnen weer naar BBC One kijken als Delta Fiber alsnog de juiste ontvangstfrequentie van het aanvoersignaal instelt.

   

  Wel goed

  Op andere netwerken – waaronder VodafoneZiggo (Ziggo) en KPN – is de wijziging wel goed uitgevoerd. Dit betekent dat abonnees die via deze netwerken kijken vanaf nu wel de lokale BBC One London versie van het hoofdkanaal van de Britse omroep in HD-kwaliteit kunnen bekijken.

  Delta FiberCaiwayBBCBBC OnesatellietaanvoersignaalCogas

  Reacties

 1. TV-TIP Boerderij van Dorst

  Boerderij van Dorst
  NPO 3 om 20:24 uur
  Het format van Boerderij van Dorst is even simpel als briljant: ergens aan de rand van Apeldoorn scharrelt Raven van Dorst rond in een vervallen boerderijtje dat langzaam in een oase van zelfvoorzienendheid verandert. Om al die noeste arbeid niet alleen te hoeven verzetten, nodigt Raven elke week twee bekende koppen uit, die hen tussen het schoffelen door het verbale vuur aan de schenen legt. De eerste gasten van dit seizoen: Nikkie de Jager en Roxeanne Hazes.

  TV-TIP Bureau Rotterdam

  Bureau Rotterdam
  RTL 4 om 20:30 uur
  Samen met agenten Lindsey en Wouter belandt Ewout midden in een heftige ruzie tussen dronken en hevig bloedende mannen. Keashia en Brian lossen na flink wat speurwerk een beroving op. Als een automobilist door de laaghangende avondzon een voetganger over het hoofd ziet, helpen Ulubat en Andrea deze gewonde vrouw. En Nadia en Joyce moeten een groep mensen die zwaar aan de drugs zit kalmeren.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)