Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Caiway blundert bij doorgifte BBC One

  Hoewel de Britse publieke omroep BBC Nederlandse providers al ruim twee maanden geleden op de hoogte bracht van aankomende wijzigingen, is Caiway pijnlijk in de fout gegaan.
  Jarco Kriek
  18 februari 2023
  comments 7
  Caiway blundert bij doorgifte BBC One
  Foto Getty Images

  Caiway is samen met Delta de providertak voor klanten van het bedrijf Delta Fiber. Caiway-abonnees in Twente – binnen het voormalige Cogas verzorgingsgebied – klagen dat zij sinds enkele dagen niet meer naar BBC One kunnen kijken via de kabel. De zender komt niet meer voor in de zenderlijst. Buiten Twente kunnen Caiway tv-abonnees wel naar dit hoofdkanaal van de Britse publieke omroep kijken.

   

  Satelliet

  Het probleem wordt veroorzaakt door wijzigingen die BBC heeft doorgevoerd bij de satellietdistributie van de eigen landelijke zenders. Onder meer worden de lokale versies van BBC One nu in HD via de Astra2-satelliet aangeboden. Hierdoor heeft BBC de uitzendfrequenties of technische parameters van de satellietdistributie moeten wijzigen. Nederlandse providers gebruiken deze satellietdistributie als aanvoersignaal voor doorgifte van onder meer BBC One, BBC Two, BBC Three en BBC Four op de eigen netwerken. Caiway lijkt – hoewel de BBC Nederlandse providers al in december op de hoogte bracht – de wijzigingen in Twente niet tijdig te hebben doorgevoerd. Caiway-klanten in het voormalig Cogas gebied kunnen weer naar BBC One kijken als Delta Fiber alsnog de juiste ontvangstfrequentie van het aanvoersignaal instelt.

   

  Wel goed

  Op andere netwerken – waaronder VodafoneZiggo (Ziggo) en KPN – is de wijziging wel goed uitgevoerd. Dit betekent dat abonnees die via deze netwerken kijken vanaf nu wel de lokale BBC One London versie van het hoofdkanaal van de Britse omroep in HD-kwaliteit kunnen bekijken.

  Delta FiberCaiwayBBCBBC OnesatellietaanvoersignaalCogas

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Harry Potter and the Goblet of Fire

  Harry Potter and the Goblet of Fire
  Paramount Network om 20:30 uur
  In deze vierde Harry Potter-film verstoren de volgelingen van Voldemort het grootste tovenaarsfeest van het jaar: het WK zwerkbal. Als Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson) na de vakantie op school komen, blijkt ook daar het nodige aan de hand: Hogwarts organiseert het prestigieuze Toverschool Toernooi.

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)