Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Caiway stopt met analoge tv- en radio via coaxkabel

    In de gebieden waar Caiway nog analoog tv- en radiozenders levert, stopt de aanbieder met deze dienst. Dit geldt ook voor het digitale zenderaanbod via DVB-T.
    Jarco Kriek
    8 april 2024
    comments 8
    Caiway stopt met analoge tv- en radio via coaxkabel

    Caiway was onder leiding van wijlen Aart Verbree zo’n vijftien jaar geleden de vooruitstrevendste provider van Nederland. Dit is op dit moment, nu Caiway onderdeel is van Delta Fiber, zeker niet het geval meer. Deze plek is inmiddels ingenomen door de kleinere provider Stichting Kabelnet Veendam (SKV). Caiway begon op 10 oktober 2010 (10-10-10) als eerste Nederlands kabelbedrijf met het uitschakelen van de analoge tv- en radiozenders. Dat was lang voordat Ziggo dit voorbeeld volgde. Als vervanging voor analoge tv ging Caiway via DVB-T een beperkt zenderaanbod digitaal aanbieden via het eigen kabelnetwerk.

     

    Overschakelen

    Caiway geeft zijn klanten de volgende reden voor het definitief uitschakelen van de analoge diensten: “Op 28 mei 2024 zetten we het analoge tv- en radiosignaal uit. Dit geldt ook voor DVB-T signaal via de kabel, indien we dit in uw regio aanbieden. Met al onze klanten schakelen we over naar het digitale signaal. Dat levert jou beter beeld en geluid op, meer zenders en meer mogelijkheden. Je abonnementskosten blijven gelijk.” Klanten kunnen via een speciale internetpagina checken of ze analoog, DVB-T of digitaal het coaxnetwerk kijken.

     

    Glasvezel

    Als bij Caiway een glasvezelabonnement wordt gekocht dan hoeft deze check niet uitgevoerd te worden. Caiway levert via glasvezel alleen digitale tv- en radiodiensten via internet (IPTV).

    Delta FiberCaiwayanaloogdigitaalcoaxkabel

    Reacties

  1. TV-TIP The Proposal

    The Proposal
    RTL 8 om 20:25 uur
    De Canadese Margaret (Sandra Bullock) heeft een goede baan in de VS. Haar verblijfsvergunning is bijna verlopen, waardoor ze het risico loopt dat ze het land moet verlaten. Daar is maar één oplossing voor: trouwen. Dus dwingt ze haar assistent Andrew (Ryan Reynolds), die ze al jarenlang het leven zuur maakt, tot een huwelijk.

    TV-TIP The Rise and Fall of Victoria's Secret

    The Rise and Fall of Victoria's Secret
    RTL Z om 20:30 uur
    Een paar jaar geleden was het lingeriemerk Victoria’s Secret het helemaal. Met de mooiste modellen, flitsende fashion shows en een exclusief imago veroverden Victoria’s bustehouders en stringetjes de wereld. Achter de schermen van het bedrijf ging echter een door en door verrotte wereld schuil. CEO Les Wexner werkte samen met de beruchte viespeuk Jeffrey Epstein, en de cultuur binnen het bedrijf bleek keihard én vrouwonvriendelijk. Door alle negatieve publiciteit vielen de ‘angels’ keihard van hun wolkjes af, en ging de lingeriegigant een paar jaar geleden zelfs ten onder.

    Interview