Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal breidt aanbod uit: Sunlite Radio ook op satelliet

  Sunlite Radio is vanaf nu ook via de satelliet te ontvangen. De zender wordt door Canal+ Luxemburg via de Astra3-satelliet bij Canal Digitaal en TV Vlaanderen.
  Jarco Kriek
  27 juli 2022
  comments 1
  Canal Digitaal breidt aanbod uit: Sunlite Radio ook op satelliet
  Foto Getty Images

  Sunlite Radio is de nieuwste radiozender van RadioCorp. De zender werd in november 2021 in Nederland geïntroduceerd. Het is na 100%NL en SLAM de derde zender van RadioCorp. De muziekkeuze op Sunlite Radio is een mix van soft pop, love songs en ballads. De radiozender is al enige tijd in Nederland in de ether te beluisteren via het digitale radionetwerk DAB+. Tevens is Sunlite Radio wereldwijd online te beluisteren via radio-apps als JUKE en radioNED. Sunlite Radio is ook opgenomen in het digitale radioaanbod van diverse providers, waaronder Ziggo en KPN.

   

  Satelliet

  Aan de distributie van Sunlite Radio is nu ook satelliet toegevoegd. Sunlite Radio wordt door Canal+ Luxemburg gedistribueerd via de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost op de frequentie 11739 MHz, verticaal, symbolrate 29900, FEC 2/3 (DVB-S2 – 8PSK). Sunlite Radio is in de zenderlijst van Canal Digitaal op voorkeuzekanaal 718 te vinden. Bij TV Vlaanderen is de radiozender op voorkeuzekanaal 516 beschikbaar.

   

  Back-up

  Satellietdistributie van Sunlite Radio werd al enige tijd verwacht. RadioCorp gebruikt namelijk voor al haar zenders die in Nederland via de ether te ontvangen zijn satelliet als back-up aanvoersignaal. Als de aanvoer van het geluid via glasvezel uitvalt of op een andere manier wordt verstoord, wordt er overgeschakeld naar het satellietsignaal om de etheruitzendingen te continueren.

  RadioCorp.Sunlite RadiosatellietDAB+onlineradioAstra3Canal DigitaalTV VlaanderenCanal+ LuxembourgCanal+

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)