Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal breidt aanbod uit: Sunlite Radio ook op satelliet

  Sunlite Radio is vanaf nu ook via de satelliet te ontvangen. De zender wordt door Canal+ Luxemburg via de Astra3-satelliet bij Canal Digitaal en TV Vlaanderen.
  Jarco Kriek
  27 july 2022
  comments 0
  Canal Digitaal breidt aanbod uit: Sunlite Radio ook op satelliet
  Foto Getty Images

  Sunlite Radio is de nieuwste radiozender van RadioCorp. De zender werd in november 2021 in Nederland geïntroduceerd. Het is na 100%NL en SLAM de derde zender van RadioCorp. De muziekkeuze op Sunlite Radio is een mix van soft pop, love songs en ballads. De radiozender is al enige tijd in Nederland in de ether te beluisteren via het digitale radionetwerk DAB+. Tevens is Sunlite Radio wereldwijd online te beluisteren via radio-apps als JUKE en radioNED. Sunlite Radio is ook opgenomen in het digitale radioaanbod van diverse providers, waaronder Ziggo en KPN.

   

  Satelliet

  Aan de distributie van Sunlite Radio is nu ook satelliet toegevoegd. Sunlite Radio wordt door Canal+ Luxemburg gedistribueerd via de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost op de frequentie 11739 MHz, verticaal, symbolrate 29900, FEC 2/3 (DVB-S2 – 8PSK). Sunlite Radio is in de zenderlijst van Canal Digitaal op voorkeuzekanaal 718 te vinden. Bij TV Vlaanderen is de radiozender op voorkeuzekanaal 516 beschikbaar.

   

  Back-up

  Satellietdistributie van Sunlite Radio werd al enige tijd verwacht. RadioCorp gebruikt namelijk voor al haar zenders die in Nederland via de ether te ontvangen zijn satelliet als back-up aanvoersignaal. Als de aanvoer van het geluid via glasvezel uitvalt of op een andere manier wordt verstoord, wordt er overgeschakeld naar het satellietsignaal om de etheruitzendingen te continueren.

  RadioCorp.Sunlite RadiosatellietDAB+onlineradioAstra3Canal DigitaalTV VlaanderenCanal+ LuxembourgCanal+

  Reacties

 1. TV-TIP De beentjes van Sint-Hildegard

  De beentjes van Sint-Hildegard
  NPO 1 om 21:18 uur
  In 35 jaar huwelijk met Gedda heeft Jan eigenlijk nooit iets zelf beslist. Na de dood van zijn schoonvader begint dat steeds meer te knagen: hij wil vrijheid. Jan maakt rare sprongen om dat te bereiken. Ondertussen voelt ook hun dochter Liesbeth zich gevangen in haar relatie.

  TV-TIP Bezorgd

  Bezorgd
  NPO 3 om 21:46 uur
  Iedereen die in de bezorgindustrie werkt probeert een goede toekomst veilig te stellen. Maar lukt dit ook met alle tekortkomingen van deze nieuwe economie?

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)