Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal legt opnemen programma’s aan banden

  Canal Digitaal wijzigt de terugkijkmogelijkheden voor alle zenders waarbij de opname in de cloud zijn gemaakt. Dit wordt ook wel cloudPVR genoemd.
  Jarco Kriek
  6 september 2022
  comments 3
  Canal Digitaal legt opnemen programma’s aan banden
  Foto Getty Images

  Op dit moment zijn alle opnames die klanten van Canal Digitaal zelf hebben ingesteld tot twaalf maanden na de gemaakte opname terug te bekijken. Freedom Internet meldt dat de terugkijktermijn vanaf 1 oktober wordt teruggebracht naar drie maanden. Ook meldt de serviceprovider dat het opnemen van programma’s bij de zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8 en RTL Z vanaf 1 oktober helemaal niet meer mogelijk is. Bij deze zenders kunnen eerder uitgezonden programma’s nog wel via de EPG (tv-gids) tot maximaal zeven dagen na uitzending teruggekeken worden. Het doorspoelen van reclame is bij deze terugkijkvorm echter niet mogelijk.

   

  IPTV-platform

  Freedom Internet levert aan klanten die een tv-abonnement afnemen het IPTV-platform van Canal Digitaal. Freedom Internet neemt deze dienst in zijn geheel van Canal Digitaal over. Dit betekent dat deze wijzigingen ook gaan gelden bij andere serviceproviders die de tv-dienst van Canal Digitaal gebruiken, zoals Tweak en Online.nl. Ook het eigen OTT-abonnement van Canal Digitaal krijgt hierdoor met deze wijziging te maken.

   

  Opnames

  Uit onderzoek van Canal Digitaal blijkt dat door klanten zelf opgenomen programma’s doorgaans binnen een maand teruggekeken worden. Mede op basis van deze informatie is besloten de terugkijkperiode naar drie maanden terug te brengen. Alle opnames kunnen vanaf 1 oktober hierdoor nog maximaal drie maanden teruggekeken worden. Dit geldt ook voor bestaande opnames die vóór 1 oktober gemaakt zijn.

  Canal+ LuxembourgCanal+Canal DigitaalFreedom InternetopnemencloudcloudPVRtvtelevisie

  Reacties

 1. TV-TIP Jaimie: in the Vaes Lane

  Jaimie: in the Vaes Lane
  TLC om 22:30 uur
  Nadat haar vriend Jorik Scholten (Lil’ Kleine) begin van het jaar een auto-portier tegen haar hoofd ­besloot te rammen, was het voor Jaimie Vaes klaar. Ze pakte haar koffers om met zoontje Lío voorgoed te vertrekken. In het derde seizoen van Jamie: in the Vaes Lane probeert de realityster de scherven van haar leven te lijmen met hulp van boezemvriendinnen Estelle Cruijff en Koen Kardashian.

  TV-TIP Time

  Time
  NPO 2 om 23:09 uur
  Mark Hebden belandt in de gevangenis nadat hij per ongeluk een man uit zijn schoenen heeft gereden. Verteerd door schuld­gevoelens probeert hij zich staande te houden in een voor hem totaal onbekende wereld. Intussen doet ­gevangenisbewaarder Eric McNally zijn best om de rust en orde in de petoet te bewaren. Hij raakt chantabel als een van de gedetineerden ontdekt dat ook Erics zoon zijn dagen achter de tralies slijt.

  Interview