Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal neemt activiteiten failliet Joyne over

  Het gonsde al langere tijd door het medialandschap, en nu lijkt het gerucht op waarheid berust: Canal Digitaal zet de activiteiten van Joyne door.
  Jarco Kriek
  16 april 2021
  comments 7
  Canal Digitaal neemt activiteiten failliet Joyne over

  Van een doorstart of overname lijkt geen sprake; naar verwachting maakt curator Robert Verdonk begin volgende week meer bekend over de afspraken die met Canal+ Luxembourg/M7 Group (eigenaar van Canal Digitaal) gemaakt zijn. Vooruitlopend verwijzen de internetsites van Joyne naar de merknamen van Canal+ Luxembourg. In Nederland is dit Canal Digitaal, voor België TV Vlaanderen. Op de websites staat te lezen dat Canal Digitaal respectievelijk TV Vlaanderen de activiteiten tijdelijk voortzetten.

   

  Overstappen

  Bronnen laten aan Totaal TV weten dat het gaat om tijdelijke voortzetting van het uitzenden van tv- en radiozenders van Joyne voor een periode van enkele maanden. In deze periode kunnen consumenten en zakelijke klanten als men dat wenst overstappen naar Canal Digitaal. Hiervoor dient een andere CI+ module gekocht te worden. Canal Digitaal heeft de eigen dealers al geïnformeerd dat huidige Joyne-abonnees deze CI+ module voor de helft van de adviesprijs kunnen kopen als zij een abonnement van Canal Digitaal afsluiten.

   

  Andere satelliet

  Daarnaast dient bij een overstap naar Canal Digitaal de schotelantenne naar een andere satellietpositie verplaatst te worden. De uitzendingen van Joyne worden namelijk slechts tijdelijk voortgezet op de Eurobird 9B-satelliet op 9 graden oost. Canal Digitaal gaat niet op twee satellietposities uitzenden en hierdoor moet bij overstap van Joyne naar Canal Digitaal uiteindelijk via de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost gekeken worden.

   

  Discovery

  Canal+ Luxembourg neemt de afspraken met contentleveranciers slechts tijdelijk van Joyne over. Dit betekent dat na het uitzetten van de Joyne transponders op Eutelsat 9B ook de overeenkomst met betrekking tot de zenders van Discovery Inc. – waaronder Eurosport – stopt. Als Canal+ Luxembourg na de uitschakeling van de Joyne transpoders de Discovery/Eurosport-zenders willen blijven doorgeven dan dient het voor alle klanten van Canal Digitaal – zowel satelliet, IPTV als OTT – een distributieovereenkomst af te sluiten. De kans hierop is klein. Canal+ Luxembourg staakte vorig jaar de distributie van deze zenders omdat het bedrijf de distributievergoeding van de zenders te hoog en overgewaardeerd vond.

  Canal DigitaalCanal+ LuxembourgM7 GroupCanal+Joynesatelliettelevisietv

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een maandabonnement Cinemember (met Viceroy’s House)

   CineMember voegt deze maand onder andere Viceroy’s House toe, over het moeizame proces naar onafhankelijkheid van India en Pakistan. De film begint in 1947, wanneer de laatste gouverneur-generaal aankomt. Totaal TV geeft vijf keer een maandabonnement weg, waarmee onder andere dit historische drama te bekijken is.

  TV-TIP Shrek

  Shrek
  RTL 8 om 20:28 uur
  Het rustige leven van de grote, groene oger Shrek wordt op z'n kop gezet wanneer sprookjesfiguren naar zijn moeras vluchten.

  TV-TIP The production line

  The production line
  Discovery om 20:30 uur
  The Production Line neemt dit keer een kijkje in de distilleerderij van Bombay Sapphire om uit te zoeken hoe gin wordt gemaakt.

  Interview

  • *

   Martine van Os

   We zijn er bijna

   Martine van Os blijft dit jaar met de groep kampeerders dicht bij huis; de vakantiereizigers maken een tocht door Nederland. “Eerlijk? Ik vond het verrassend leuk!”
   Reacties0 reactie(s)