Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal neemt activiteiten failliet Joyne over

  Het gonsde al langere tijd door het medialandschap, en nu lijkt het gerucht op waarheid berust: Canal Digitaal zet de activiteiten van Joyne door.
  Jarco Kriek
  16 april 2021
  comments 7
  Canal Digitaal neemt activiteiten failliet Joyne over

  Van een doorstart of overname lijkt geen sprake; naar verwachting maakt curator Robert Verdonk begin volgende week meer bekend over de afspraken die met Canal+ Luxembourg/M7 Group (eigenaar van Canal Digitaal) gemaakt zijn. Vooruitlopend verwijzen de internetsites van Joyne naar de merknamen van Canal+ Luxembourg. In Nederland is dit Canal Digitaal, voor België TV Vlaanderen. Op de websites staat te lezen dat Canal Digitaal respectievelijk TV Vlaanderen de activiteiten tijdelijk voortzetten.

   

  Overstappen

  Bronnen laten aan Totaal TV weten dat het gaat om tijdelijke voortzetting van het uitzenden van tv- en radiozenders van Joyne voor een periode van enkele maanden. In deze periode kunnen consumenten en zakelijke klanten als men dat wenst overstappen naar Canal Digitaal. Hiervoor dient een andere CI+ module gekocht te worden. Canal Digitaal heeft de eigen dealers al geïnformeerd dat huidige Joyne-abonnees deze CI+ module voor de helft van de adviesprijs kunnen kopen als zij een abonnement van Canal Digitaal afsluiten.

   

  Andere satelliet

  Daarnaast dient bij een overstap naar Canal Digitaal de schotelantenne naar een andere satellietpositie verplaatst te worden. De uitzendingen van Joyne worden namelijk slechts tijdelijk voortgezet op de Eurobird 9B-satelliet op 9 graden oost. Canal Digitaal gaat niet op twee satellietposities uitzenden en hierdoor moet bij overstap van Joyne naar Canal Digitaal uiteindelijk via de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost gekeken worden.

   

  Discovery

  Canal+ Luxembourg neemt de afspraken met contentleveranciers slechts tijdelijk van Joyne over. Dit betekent dat na het uitzetten van de Joyne transponders op Eutelsat 9B ook de overeenkomst met betrekking tot de zenders van Discovery Inc. – waaronder Eurosport – stopt. Als Canal+ Luxembourg na de uitschakeling van de Joyne transpoders de Discovery/Eurosport-zenders willen blijven doorgeven dan dient het voor alle klanten van Canal Digitaal – zowel satelliet, IPTV als OTT – een distributieovereenkomst af te sluiten. De kans hierop is klein. Canal+ Luxembourg staakte vorig jaar de distributie van deze zenders omdat het bedrijf de distributievergoeding van de zenders te hoog en overgewaardeerd vond.

  Canal DigitaalCanal+ LuxembourgM7 GroupCanal+Joynesatelliettelevisietv

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de 4K Ultra HD van A Clockwork Orange

   Al stampend, stelend, zingend, tapdansend en verkrachtend vermaakt Alex, een vandaal met een bolhoed, zich uitstekend, al is het op tragische wijze ten koste van anderen. Dit voor vier Oscars genomineerde, krachtig staaltje filmkunst verleidt, choqueert en is nog steeds aangrijpend.

  TV-TIP TOTO KNVB beker

  TOTO KNVB beker
  ESPN 2 om 18:45 uur
  Terwijl FC Utrecht mag dollen tegen Derde Divisieclub SteDoCo, schoppen NAC en VVV zich direct het KNVB Beker-geweld in.

  TV-TIP October Kiss

  October Kiss
  RTL 8 om 20:28 uur
  De vrolijke Poppy wordt ingehuurd als nanny door zakenman Ryan. Ze leert Ryan én zijn kinderen wat echt belangrijk is in het leven.

  Interview

  • *

   Leonie ter Braak

   Cupido Ofzo

   Samen met Wendy van Dijk helpt Leonie ter Braak in Cupido ofzo mensen met een beperking de liefde van hun leven te vinden.
   Reacties0 reactie(s)