Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal neemt activiteiten failliet Joyne over

  Het gonsde al langere tijd door het medialandschap, en nu lijkt het gerucht op waarheid berust: Canal Digitaal zet de activiteiten van Joyne door.
  Jarco Kriek
  16 april 2021
  comments 6
  Canal Digitaal neemt activiteiten failliet Joyne over

  Van een doorstart of overname lijkt geen sprake; naar verwachting maakt curator Robert Verdonk begin volgende week meer bekend over de afspraken die met Canal+ Luxembourg/M7 Group (eigenaar van Canal Digitaal) gemaakt zijn. Vooruitlopend verwijzen de internetsites van Joyne naar de merknamen van Canal+ Luxembourg. In Nederland is dit Canal Digitaal, voor België TV Vlaanderen. Op de websites staat te lezen dat Canal Digitaal respectievelijk TV Vlaanderen de activiteiten tijdelijk voortzetten.

   

  Overstappen

  Bronnen laten aan Totaal TV weten dat het gaat om tijdelijke voortzetting van het uitzenden van tv- en radiozenders van Joyne voor een periode van enkele maanden. In deze periode kunnen consumenten en zakelijke klanten als men dat wenst overstappen naar Canal Digitaal. Hiervoor dient een andere CI+ module gekocht te worden. Canal Digitaal heeft de eigen dealers al geïnformeerd dat huidige Joyne-abonnees deze CI+ module voor de helft van de adviesprijs kunnen kopen als zij een abonnement van Canal Digitaal afsluiten.

   

  Andere satelliet

  Daarnaast dient bij een overstap naar Canal Digitaal de schotelantenne naar een andere satellietpositie verplaatst te worden. De uitzendingen van Joyne worden namelijk slechts tijdelijk voortgezet op de Eurobird 9B-satelliet op 9 graden oost. Canal Digitaal gaat niet op twee satellietposities uitzenden en hierdoor moet bij overstap van Joyne naar Canal Digitaal uiteindelijk via de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost gekeken worden.

   

  Discovery

  Canal+ Luxembourg neemt de afspraken met contentleveranciers slechts tijdelijk van Joyne over. Dit betekent dat na het uitzetten van de Joyne transponders op Eutelsat 9B ook de overeenkomst met betrekking tot de zenders van Discovery Inc. – waaronder Eurosport – stopt. Als Canal+ Luxembourg na de uitschakeling van de Joyne transpoders de Discovery/Eurosport-zenders willen blijven doorgeven dan dient het voor alle klanten van Canal Digitaal – zowel satelliet, IPTV als OTT – een distributieovereenkomst af te sluiten. De kans hierop is klein. Canal+ Luxembourg staakte vorig jaar de distributie van deze zenders omdat het bedrijf de distributievergoeding van de zenders te hoog en overgewaardeerd vond.

  Canal DigitaalCanal+ LuxembourgM7 GroupCanal+Joynesatelliettelevisietv

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd We Are Who We Are

   In deze persoonlijke zoektocht vinden de twee Amerikaanse tieners Fraser en Caitlin, die op een militaire basis in Venetië wonen, elkaar en ontstaat er een hechte vriendschap. Totaal TV mag dit broeierige coming-of-age-drama vijf keer op dvd weggeven.

  TV-TIP Dit is Jeangu

  Dit is Jeangu
  NPO 3 om 20:25 uur
  Jeangu Macrooy was klaar voor het Songfestival, totdat corona alles verpeste. Hoe ging de zanger om met deze tegenslag?

  TV-TIP The Age of Adaline

  The Age of Adaline
  RTL 8 om 20:28 uur
  De 29-jarige Adaline Bowman merkt na een bijnadoodervaring dat ze niet meer veroudert. Dit verandert haar hele leven.

  Interview

  • *

   Emma Stone

   Cruella

   Een van ‘s werelds leukste slechteriken heeft een eigen film gekregen. Emma Stone schittert vanaf 28 mei op Disney+ als Cruella de Vil, de kleurrijke modeontwerpster die het behoorlijk bont maakt.
   Reacties0 reactie(s)