Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Update: Canal Digitaal onderzoekt ’storing’ in geluid diverse radiozenders

    De diensten van Canal Digitaal zijn getroffen door meerdere verstoringen. Dat geldt zowel voor het lineaire aanbod als voor de online app.
    Jan-Hein Visser
    5 april 2019
    comments 3
    Update: Canal Digitaal onderzoekt ’storing’ in geluid diverse radiozenders
    Foto ANP

    Sinds enkele dagen duiken klachten op van Canal Digitaal-abonnees over slechte geluidskwaliteit bij zenders als FunX, Arrow Classic Rock en Radio Veronica. De klantenservice van het bedrijf zoekt uit hoe dit komt. Uit metingen is gebleken dat de bitrate van genoemde zenders ook nog maar 96 kbps bedraagt. Canal Digitaal schroefde enkele maanden geleden al de audiobitrate oftewel bandbreedte terug naar 160 kbps bij alle radiozenders. Maar daarover kwamen toen geen klachten. Canal Digitaal is recent weer behoorlijk aan het schuiven op de transponders en daar ligt mogelijk de oorzaak van de huidige klachten over een aantal radiozenders.

     

    Ook storing NPO Zapp Extra op app

    In ieder geval staat het tijdelijk verdwijnen van NPO Zapp Extra van de online app los van problemen op de satelliettransponders. NPO Zapp Extra verdween eind vorig jaar uit het lineaire satellietaanbod en is sindsdien als iptv en via de online app beschikbaar. Voor de tweede keer in korte tijd is de kinderzender van de NPO uit de zenderlijst van de app verdwenen, maar de klantenservice van het bedrijf bevestigt dat technici aan een oplossing werken. Update 5-4-1029: NPO Zapp is weer te bekijken in de app.

     

    Update: lage bandbreedte in verband met tijdelijk dubbele uitzending

    Canal Digitaal heeft tegeover Totaal TV bevestigd dat inderdaad de bandbreedte van een aantal radiozenders erg laag is. Daarbij gaat het om tijdelijke dubbele uitzending in verband met een frequentiewijziging. Op de nieuwe uitzendposities zijn de zenders Arrow Classic Rock, Radio Veronica, Classic FM, Sky Radio en FUnx wel in de normale bandbreedte en daarmee goede kwaliteit te beluisteren. Wie slecht geluid ervaart op genoemde radiozenders moet een nieuwe transponderscan doorvoeren of - en dat is in de meeste gevallen de snelste oplossing - de nieuwste fastscanzaplijst inladen. Men luistert dan namelijk naar een signaal dat eind april verdwijnt. Op veel van de Canal Digitaal apparatuur wordt deze fastscan geforceerd vernieuwd en zijn daarmee de juiste signalen voor genoemde radiozenders al automatsich te horen.

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview